featured

Beyaz Eşyalardan Maksimum Performans Almak İstiyorsanız, Bunları Yapabilirsiniz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz eşyalar deyim yerindeyse evin demirbaşı olan eşyalar konumundadır. Diğer eşyalara göre pahada da ağır olan bu eşyaları uzun vadede kullanmak oldukça önemlidir. Aksi takdirde bütçeniz bir hayli yorulabilir. Peki, beyaz eşya kullanılırken nelere dikkat etmelisiniz? Beyaz eşyalardan nasıl performans alırsınız? Gelin, birlikte bakalım.

Elektrikler Kesildiğinde Buzdolabını Açmamaya Çalışın!

Elektrik kesildiğinde yapılan en büyük hatalardan bir tanesi buzdolabının sık açılmasıdır. Buzdolabının bu denli sık açılması, içinin ısınmasına sebebiyet verebilir. Normal şartlarda elektrik kesildiği andan itibaren buzdolabınızı açmazsanız, yiyeceklerinizi 6 saat kadar daha muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabının enerjisini harcamazsanız, daha konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Buzdolabınızı Isı Kaynaklarından Uzak Tutun

Isı kaynaklarına yakın tutulan buzdolapları diğerlerine nazaran çok daha enerji harcayacaktır. Bu nedenle özellikle sıcak çalışan fırın, mikrodalga gibi cihazların yanına buzdolabını koymanız önerilmez. Yine soba ve ısıtıcıları da mümkün olduğunca buzdolabınızdan uzak tutmalısınız.

Buzdolabınızdaki Kokular İçin Doğal Ürünler Kullanın

Buzdolabınızdan alacağınız verimi arttırmak istiyorsanız, mutlaka buzdolabınızı düzenli olarak temizlemelisiniz. Özellikle bazı durumlarda meyve ve sebzeler buzdolabında çürüyebilmekte ve kötü bir koku oluşumuna sebep olabilmektedir.

Bu hem cihazın kokuyu egale etmek için çok çalışmasına hem de diğer yiyeceklerin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Bu durumlarla karşılaştığında kimyasal kullanmak yerine sirke, süt ve vanilya özütü gibi içeriklere yer vererek kokunun ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Bulaşık Makinenizin Düzenli Olarak Temizliğini Yapın

Bulaşık makinesinin süzgeç ve pervane kısmını düzenli olarak temizlemezseniz, belirli bir zaman içerisinde tıkanıklıklar olabilir. Yeteri kadar temiz olmayan süzgeç ve pervanenin temiz bulaşık yıkanmasına yardımcı olması imkansızdır. Ayrıca bu tıkanıklık sürdüğü takdirde bulaşık makinesinin ömrünü de önemli ölçüde azaltacaktır. Bunun için bu bölgelerin haftada bir kez temizlenmesi gereklidir.

Bulaşık Makinesini Dizerken Dikkatli Davranın

Bulaşık makinesini verimli kullanmak isterseniz, mutlaka titiz davranmanız gereklidir. Bulaşık makinesini özenli dizerseniz, bulaşıklarınız daha sağlıklı bir şekilde yıkanabilecektir. Makineye ne çok az ne de çok fazla eşya koymamalısınız. Az eşya su kaybına çok eşya ise yeterli temizliğin olmamasına neden olacaktır.

Çamaşır Makinesinin Filtresini 3-4 Ayda Bir Temizleyin

Çamaşır makinesi düzenli olarak temizlemezseniz, çamaşırlarınızda kalıcı izler kalabilir. Bunu önlemek için belirli aralıklarla filtre temizliği yapmanız önerilecektir. Filtrede bozuk para, aç, iğne, toz gibi pek çok cisim karışabilir. Bu cisimler filtrenin dahi hasar almasına sebebiyet verebilir. Buda sizi ekonomik açıdan yoracaktır. Çamaşır makinesinin fişini çıkarın ve filtre kısmını açın. Daha sonra temizleyerek, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kıyafetlerinizi Uygun Deterjan ve Isı ile Yıkayın

Çamaşır makinenizde çamaşır yıkamadan önce mutlaka çamaşırlarınızı gruplandırmalısınız. Beyaz, yünlü, renkli şeklinde gruplandırmanız işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra beyazlar için ayrı renkliler için renkli deterjanlar kullanmalısınız. Bu yalnızca çamaşırlarınızın açısından değil, çamaşır makinenizden daha fazla verim alabilmenizi de sağlayacaktır. Son olarak metal aksesuar bulunan giysilerinizin makinenize zarar vermemesi için, yastık kılıfına konulması ve ağzının lastikle kapatılması önerilmektedir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!