featured

Mustafa Çevik – Kutlu Dağlar Ülkesi Kitap İncelemesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ben tarihimi okumayı çok seviyorum ama istediğim gibi kitap bulamadım diyenler için çok güzel önerimiz var. Bugün için Mustafa Çevik-Kutlu Dağlar Ülkesi Kitap İncelemesi yaptık. Sizde kitabın konusunu öğrenmek, kitap hakkında bilgi almak için okumaya devam edin. Hepimiz mutlaka okullarda nevruz kutlamasına şahit olmuşuzdur. Demir dövme ateşten atlama acaba nereden geliyor acaba.Mustafa Çevik sizler için Kutlu Dağlar Ülkesi adlı kitabında bize tamda bu konuyu edebi bir şekilde sunuyor. Hadi gelin kitabı tanıtmadan önce Mustafa Çevik kim bir bakalım.

Mustafa Çevik-Kutlu Dağlar Ülkesi

Mustafa Çevik Kimdir?

Yazar olan Mustafa Çevik, Elazığ’ın Maden ilçesinde 1967 yılında dünyaya geldi. 1988 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünü başarıyla tamamladı. Farklı liselere bir süre edebiyat öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisansa başladı. Resmi görevle gittiği Ukrayna da Kiev Dil Bilimleri Üniversitesi ve Doğu Dilleri Enstitüsünde toplamda 10 yıl olmak üzere Türkçe okutmanlığı görevini icra etti. Mustafa Çevik’in Kaleme Aldığı Eserler 

HükümdarZamanın OğluAşka SığınmakKutlu Dağlar ÜlkesiGöktürkler ve Türk Bilge Kağan

Kutlu Dağlar Ülkesi Kitabını Kimler Okuyabilir?

2015 de yayımlanan Kutlu Dağlar Ülkesi kesinlikle sade bir anlatımla yazıldığı için okuyan herkesin anlayabileceği bir şekilde kaleme alınmıştır. 13 Yaş ve üzeri her okuyucunun anlayacağı kitap, verdiği bilgilerle oldukça dikkat çekici. Kutlu Dağlar Ülkesi, kalın kitapları okumaktan sıkılan okuyucular için ideal bir kitap. Sayfa sayısı yalnızca 261 sayfa olan kitabın kapağı da içeriğine uygun bir şekilde oldukça dikkat çekici olması nedeniyle okunmaya değer nitelikte gözüküyor.

Kutlu Dağlar Ülkesi Konusu

Tarihin hemen her döneminde büyük devlet olmayı başaran bir milletin kendi adıyla kurmuş olduğu medeniyet yolculuğunun ilk halkası anlatılmaktadır. Kutlu Dağlar Ülkesi, Göktürkler’in Orta Asya Bozkırlarından başlayıp, Anadolu’ya gelinceye kadar uzanan büyük yolculuklarının hikayesini konu edinmiştir. Tarihte ilk olarak Türk adıyla ortaya çıkan Göktürkler, geniş bir coğrafya da kültür ve medeniyetlerinin izlerini bırakan Bumin Kağan ile başlayan kahramanlık destanları ile büyüyen ve ihanetler ile son bulan Göktürklerin öyküsü Kutlu Dağlar Ülkesi ile günümüze kadar ulaşmıştır. Tarihin kapalı kapılarını aralayan Kutlu Dağlar Ülkesi, Ergenekon’dan çıkarak Kore’den Karadeniz’e kadar uzanan bir devleti anlatmaktadır.

Kutlu Dağlar Ülkesi Özeti

Kışta kar yağdıran bulutların gözlerin de baharın intikam alacağını bilen korkular vardır. Güzel sözle kitabımıza başlayan yazarımız daha sonra eserine geçmiştir. Giriş kısmı Moğolların Oğuzlara saldırarak hepsini öldürmesiyle başlar. Bu saldırıdan sağ kurtulan Aşina Boyu(Göktürklere yol gösteren kurdu temsil eden kadın ata)ve Tuman’ın(beyin oğlu)Aşina önderliğine dağlarla çevrili bir yere gelip burada çoğalmaları anlatılır. Çoğalan Tuman’ın soyu gün gelir ve Ergenekon denen yere sığmaz. Oradan çıkmaya çalışırlar. Atalarının intikamını almak için yollar ararlar. Kutluk adındaki demircinin yardımıyla demir dağı eritip oradan çıkarlar. Ergenekon’dan çıkışı ise kutsal gün olarak ilan ederler.(nevruz bayramı) Önce kendilerini emniyete alıp diğer beylerle iyi geçinir ve atalarının intikamını almak için Sevinç hanın soyundan gelen Avarlarla savaşırlar.

K

utlu Dağlar Ülkesi Kahramanları

AşinaTumanBumin KağanKutluk Kağanİstemi KağanErkinSevinç Han

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!