featured

Vatandaşa 3 Ay Vakıfbank Kredi Erteleme Fırsatı! Vakıfbank Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vakıfbank kredi erteleme fırsatı sayesinde borcunu ödemekte zorlanan banka müşterileri rahat bir nefes alıyor. Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntıların yaşanmaya başlaması sebebiyle Vakıfbank kredi erteleme başvurusu almaya devam ediyor. Vakıfbank kredi ve kredi kartı borcu olan banka müşterileri, Vakıfbank kredi ertelemesi var mı sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte tüm ayrıntılarıyla Vakıfbank kredi erteleme faizi ve tüm merak edilenler…

Vakıfbank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır? Hangi Krediler Ertelenir?

Vakıfbank kredi erteleme, Vakıfbank’ın borçlu müşterilerine tanıdığı bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Covid-19 sonrası Ekonomiye Destek Paketi kapsamında uygulamaya konulan bu işlem, yalnızca banka müşterilerinin talep etmesi durumunda gerçekleştirilebiliyor.

Vakıfbank Kredi Erteleme Hangi Kredilere Uygulanıyor? 

Bu paket kapsamında Vakıfbank İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Vakıfbank Konut Kredisi ve kredi kartı borçları 3 ertelenebiliyor. Ancak kedi ertelemesinin yapılabilmesi için 23 Mart 2020 tarihinden önce söz konusu borcun oluşmuş olması gerekiyor. 23 Mart 2020 tarihinden sonraki borçlar için Vakıfbank 3 ay kredi erteleme talebinde bulunulamıyor.

Vakıfbank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Vakıfbank kredi erteleme nasıl yapılır sorusunun yanıtı, Vakıfbank’ın borçlu müşterileri tarafından oldukça merak ediliyor. 23 Mart 2020’den önce Vakıfbank’tan taşıt kredisi, konut kredisi, İhtiyaç kredisi kullanan tüketiciler ile kredi kartı harcaması yapan kişiler, Vakıfbank kredi erteleme başvurusu yapabiliyor. Başvurusu onaylanan tüketiciler, borçlarını 3 ay öteleyebiliyor.

YouTube video

Vakıfbank kredi erteleme işlemi sonrasında vade ayı uzatılmadan ortaya çıkan akdi faiz, yeni yapılacak olan taksitlendirme kaynaklı gecikme faizi de alınmıyor. Taksitlerin ertelenmesi sonrasında banka tarafından oluşturulan yeni ödeme planı da Vakıfbank İnternet Bankacılığı ve de Vakıfbank Mobil üzerinden onaya sunuluyor.

Vakıfbank Kredi Erteleme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıfbank kredi erteleme başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı, bu işlemi gerçekleştirmek isten tüketiciler tarafından merak ediliyor. Vakıfbank müşterileri, farklı yöntemler ile Vakıfbank kredi erteleme başvurusu yapabiliyor. İlk olarak ise geleneksel bankacılık uygulaması olan; şube bankacılığından yararlanılabiliyor. Bankanın herhangi bir şubesine gidilerek Vakıfbank 3 ay kredi erteleme başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Vakıfbank kredi erteleme talebi için şube bankacılığını tercih etmeyen kişiler Vakıfbank Telefon Bankacılığından da yararlanabiliyor. Kredi kartı ve kredi öteleme talepleri bankanın 0850 222 07 24 numaralı telefonuna iletilebiliyor. Vakıfbank çağrı merkezi yetkilisine bağlanılmasından sonra kredi erteleme başvurusu yapılmak istendiği söylendiğinde işlem hemen gerçekleştiriliyor.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı ve Vakıfbank Mobil de Vakıfbank kredi erteleme talebi yapmak için kullanılabiliyor. Ancak internet bankacılığını kullanacak olan kişilerin öncelikle internet bakacılığından yararlanmak için şifre almadıysa alması ve sisteme giriş yapması gerekiyor. 

Vakıfbank’ın internet sitesi üzerinden İnternet bankacılığına giriş yapıldığında öncelikle Profilim bölümüne, daha sonra da Bize Yazın sekmesine tıklanması gerekiyor. Daha sonra Talep Gönder kısmından Vakıfbank kredi erteleme başvurusu işlemi yapılabiliyor. Burada yer alan Bireysel Krediler kısmından ‘Covid-19 Kredi Taksit Erteleme Talepleri’ menüsünden işlem yapılıyor.

Vakıfbank Kredi Kartı Borcu Erteleme

Tıpkı kredi öteleme gibi Vakıfbank kredi kartı borcu erteleme de yapılabiliyor. Bunun için de şube bankacılığında, telefon bankacılığından, mobil bankacılıktan ve internet bankacılığından yararlanılabiliyor. Kredi kartı borcunu ödeyemeyecek durumda olan banka müşterileri, 3 ay sonraki ekstre dönemine mevcut borcunu öteleyebiliyor. Ayrıca banka, Worldcard kullanıcıları için ayrıca 6 aya kadar ekstre erteleme talebi imkânı da sunuyor.

Vakıfbank Kredi Borç Erteleme Faizi Ne Kadar?

Vakıfbank kredi erteleme faizi ne kadar sorusunun yanıtı da, başvuru yapmayı düşünen banka müşterileri tarafından merak ediliyor. Vakıfbank 1 ay kredi erteleme işlemi, kalan borç tutarları, işlem tarihinden itibaren olmak üzere %1,30 faiz oranıyla hesaplanıyor. Başvuru esnasında banka yetkililerinden uygulanacak Vakıfbank kredi erteleme faiz oranı bilgisi alınabiliyor.

Vakıfbank kredi ertelemesi yapmayı düşünen kişilerin, oluşacak yeni ödeme planını tamamen ekonomik durumuna göre onaylaması gerekiyor. Vakıfbank kredi erteleme faizi hesaplama işlemleri, şube bankacılığı yoluyla yapılabiliyor. Dileyen kişiler de çağrı merkezi hizmeti alarak gerekli bilgilere ulaşabiliyor. Dileyen kişiler de bankanın şubelerine giderek faiz hesaplaması yaptırabiliyor.

Vakıfbank kredi erteleme talebi sonrasında banka tarafından oluşturulan plan, müşterilerin onayına sunuluyor. Bu onay esnasında Vakıfbank kredi erteleme faizi bilgisine ulaşılabiliyor. Ayrıca Vakıfbank kredi erteleme 6 ay olarak da yapılabiliyor. Banka, Worldcard kullanıcısı müşterilerine ödemelerin bu kartla gerçekleştirilmesi durumunda 6 ay ekstre erteleme talebi yapma fırsatını sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!