featured

Halkbank Kredi Büyüklüğünü İlk Çeyrekte Yüzde 37,6 Yükseltti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank 2021 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklandı. Halkbank, Türk lirası nakdi kredilerini yüzde 37,6 artırdı. Bankanın toplam kredileri 577,7 milyar TL’ye yükseldi.

Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 30,3 Artık Sağladığı Görüldü

Yapılan açıklamaya göre, Halkbank, 2021 Mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,1 artırarak 692,9 milyar TL’ye taşıdı. Banka, geçen yılın aynı dönemine göre, nakdi kredilerinde yüzde 30,3 artış sağlarken, toplam kredilerini ise yüzde 30,8 artışla 577,7 milyar TL’ye yükseltti. Banka, özellikle TL nakdi kredilerde yüzde 37,6 büyüme başarısı yakaladı. Halkbank’ın toplam mevduatı ise 2020 Mart sonuna kıyasla yüzde 44,1 artışla 471,6 milyar TL oldu.

”Sektörün Pandemi Sürecinde Yaşadığı Sıkıntıları Aşmaya Yönelik Çalışmalar Yaptık”

Ülkemiz ekonomisinin itici gücü olan KOBİ’ler başta olmak üzere reel sektör firmalarını desteklemeye devam edeceğiz” değerlendirmesini yapan Arslan, şöyle ekledi:

“Reel sektörün farklı iş kolu temsilcilerinin geniş katılımı ile görüşmeler gerçekleştirerek, mevcut durumlarını ve bizden beklentilerini dinledik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile protokoller imzalayarak, sektörün pandemi süreci nedeniyle yaşadığı sıkıntıları aşmaya yönelik çalışmalar yaptık” diyen Osman Arslan, “Bu dönemde önceliğimiz toplumun farklı kesimlerinin acil ihtiyaçlarına yanıt vererek ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak, Cumhurbaşkanlığımız kararları öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı politikaları doğrultusunda salgınla mücadele yönünde alınan önlemlere kalıcı bir katkı vermektir” 

“Yaklaşık 20 Bin Kadın Girişimciye 1.8 Milyar TL Üzerinde Kaynak Sağladık”

Bu dönemde kadın girişimcilere de özel avantajlar sunduklarını belirten Osman Arslan, şöyle devam etti:

“Bünyemizde Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü’nü kurduk ve bankacılık sektöründe bir ilke imza attık. Böylelikle kadınlara yönelik desteğimizi kurumsallaştırdık. Kadın girişimci kredisiyle de ilk çeyrekte kadın girişimci esnaf dahil yaklaşık 20 bin kadın girişimciye 1.8 Milyar TL’nin üzerinde kaynak sağladık” 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!