featured

Mercan Rengi Sevenler Buraya! Mercan Rengi Nasıl Elde Edilir? Mercan Rengi Kombin Önerileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercan rengi nasıl bir renk? Mercan rengi nasıl elde edilir? Mercan rengi ruj modelleri nasıl kullanılır? En etkileyici ev ve tarz kombinleri için mercan sevenler buraya!

Mercan Rengi Ne Renk? Mercan Rengi Kombinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mercan rengi, ton itibari ile sevilen ve özellikle kadınların sık tercih ettiği tonlar arasında yer alıyor. Kombinlerinizde ya da evinizin dekorasyonunda mercan rengini şık detaylar ile kullanabilirsiniz. Mercan rengi kombinlerine dair tüm merak edilenleri sizler için yazımızda derledik!

1- Mercan Rengi Nasıl Elde Edilir?

Evinizde mercan rengi kullanarak evinizde şık bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Giyim ve kombin alanında kadınlar tarafından çok fazla tercih edilen bu renk, aynı zamanda iç mekan dekorasyonunda da sevilen renk tonlarından birisidir.

Mercan rengi, ara renktir. Bazen birçok renk tonunda olduğu gibi mercan rengini de tutmak kolay olmayabiliyor. Eğer mercan rengi nasıl elde edilir? konusunda bilgi sahibi iseniz bu rengi bulmak sizin için hiç de zor olmayacak!

Mercan rengi, turuncu ve pembe renklerinin karışımı ile elde edilen bir tondur. Özellikle istediğiniz mercan rengi tonlarındaki boyayı bulamadıysanız eşit miktarda turuncu ve pembe renklerini karıştırarak mercan rengi tonunu bulabilirsiniz.

Karıştırma sırasında miktarlara dikkat etmelisiniz. Turuncuyu fazla koyduğunuzda soluk bir ton olabileceği gibi pembe rengini çok karıştırdığınızda açık bir ton elde edebilirsiniz.

Koyu Mercan Rengi

Pembeyi andıran renk tonu olan mercan rengi, açık ve koyu tonlar olarak değişebilir. Koyu mercan rengi, gül kurusuna benzeyen tondur. Eğer karışımla kendiniz bu rengi elde edecekseniz turuncuyu biraz daha fazla koyabilirsiniz.

Turuncu, kırmızı ve sarı tonlarının karışmasıyla elde edilir. Bu noktada az miktarda kırmızı ekleyerek de koyu tonu yakalayabilirsiniz.

Canlı Mercan Rengi

Canlı mercan rengi, sıcak ara ton rengidir. Aydınlık bir renk tonu olduğundan iç mekan boyalarında ve kombinlerde kullanılan mercan rengi tonu canlı mercan rengi tonudur.

Mercan rengini elde ederken kullandığınız pembe tonunu bir miktar fazla koyduğunuzda renk tonunun daha canlı olduğunu görebilirsiniz.

2- Mercan Rengi Elbise ve Mercan Rengi Abiye Nasıl Kombinlenir?

Mercan rengi ne renkle kombinlenir? Kıyafetlerinizde mercan rengi tonlarını seviyorsanız bu soru sizin için önemli bir soru olabilir. Mercan renginin uyumlu olduğu renklerle kombinlerinizi tamamlayarak kusursuz ve şık kombinler elde edebilirsiniz.

Eğer özel bir gününüzde ya da günlük hayatınızda mercan rengi abiye veya elbise tercih ediyorsanız uygun renk tonları ile tamamlamalısınız.

Canlı mercan rengi enerjiyi, neşeyi ve canlılığı ifade eden sıcak ara renktir. Mercan rengini mavi ve yeşil renk tonları ile kullanarak sakin bir tarz oluşturabilirsiniz. Eğer kahverengi ile tamamlarsanız soft bir tarzın altına imzanızı atabilirsiniz.

Mercan Rengi Şal

Tesettürlü kadınlar için ya da fular şal kullanmayı seven kadınlar için mercan rengi şal isabetli tercihler arasında yer alıyor. Bu tonlardaki şallar, genellikle her renk tonu ile kombinebilen renk tonudur. Ancak yeşil, mavi ve kahverengi tonları ile daha uyumlu görüntü sergiler.

Mercan Rengi Tişört

Günlük hayatınızda spor giyim tarzı tercih ediyorsanız spor tarzlarda da mercan rengi rahatlıkla kullanılabilen bir renktir. Mercan rengi saç modellerinde de mercan rengini tamamlayan renklerdeki kıyafetler ile tarzınızdaki bütünlüğü rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

3- Mercan Rengi Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Mercan renginin günlük hayatta kullanım alanı çok fazladır. Kıyafetlerde göz alıcı bir renk olmakla birlikte ayrıca makyaj malzemelerinde de kullanabileceğiniz soft bir renktir.

Tercih edeceğiniz renk tonunu kendiniz belirleyebilir; canlı ve koyu tonlarını kullanabilirsiniz. Özellikle oje ve ruj gibi makyaj malzemelerinde çok sık karşılaşabileceğiniz renk tonları arasında yer alıyor.

Mercan Rengi Oje

Her dönem kadınlar için en trend ojelerin arasında yer alan mercan rengi oje ürünleri, her kıyafete ve her ortama uyum sağladığından popülerliğini her dönem korumayı başarıyor.

Pembe tonlarında olan mercan rengindeki ojeleri açıktan koyuya doğru istediğiniz tonlarda bulabilirsiniz.

Mercan Rengi Ruj Önerileri

Doğallığı ve soft tonları seven kadınların tercihlerinin başında mercan rengi ruh modelleri geliyor! Doğal dudak rengine yakın bir tonu olması sebebi ile doğallıkla şıklığı bir arada isteyen kadınlar için soft mercan rengindeki rujlar her dönem çekiciliğini koruyor!

4- Mercan Rengi Duvar Boyası

Bazı renkler vardır ki moda alanında görenleri etkisi altına alırken ayrıca dekorasyon alanında da aynı etkiyi sizlere sunabilir. İşte bu renklerden birisi de mercan rengidir.

Mercan rengini kıyafetlerinizde ve makyaj malzemelerinde kullanabildiğiniz gibi aynı zamanda evinizin ve ofisinizin duvarlarını boyarken mercan rengi boya kullanabilirsiniz.

Özellikle canlı mercan rengi, mekana canlı ve enerji dolu pozitif bir hava katar. Bu özelliği itibari ile ofis ve oturma odası gibi mekanlarda tercih edebileceğiniz etkili duvar boyası tonları arasında yer alıyor.

Mercan Rengi Boya Nasıl Yapılır?

YouTube video

Mercan rengi duvar boyası zaman zaman bulunamayan bir renk olabiliyor. Ancak bu duvar boyasını kolay bir şekilde kendiniz de yapabilirsiniz. Turuncu ve pembe renkteki boyaları birbirine karıştırarak mercan rengi elde edebilirsiniz.

İstediğiniz tona göre turuncu ya da pembe tonunu arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Böylece yaşam alanlarınız için etkileyici ve ferah bir duvar rengi oluşturabilirsiniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!