featured

Milletvekili Erkan Baş Armağan Çağlayan Gör Beni Konuğu Oldu: AKP‘nin Kanun Teklifi Diye Getirdiklerinin Yüzde 99.9’u Halk Düşmanı Yasalar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkan Baş Armağan Çağlayan Gör Beni programına konuk oldu. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş Gör Beni yayınında, Armağan Çağlayan’ın merak ettiği sorulara cevap verdi. Meclisin şiddete varan tartışmaları için boks eğitimi aldığını söyleyen Erkan Baş Gör Beni yayınında, kendisinin sert meclis konuşmaları yapmadığını, yalnızca gerçekliği tüm çıplaklığıyla meclis kürsüsünden halka aktardığını söyledi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş 196sekiz Youtube kanalında sosyalistlerin fraksiyon yaşaması konusuna da açıklık getirdi. İşte, Erkan Baş Armağan Çağlayan söyleşisinde öne çıkanlar…

YouTube video

Erkan Baş: Bu İktidarın Üniversiteden Attığı İlk Kişilerden Biriyim

Erkan Baş Gör Beni konuğu oldu ve Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtladı. Çağlayan’ın sorusu üzerine Bilim Tarihi mezunu olduğunu, üniversitede öğretim görevlisiyken üniversiteden atıldığını söyledi. Erkan Baş, İstanbul Üniversitesi’nce öğretim görevlisiyken yemekhane işçilerinin yemekhanenin özelleştirilmesine karşı başlattıkları eyleme katıldığı için 2007-2008 yılında, Ak Parti iktidarında üniversiteden atıldığını belirtti. Baş, yemekhane işçilerinin eylemlerine destek olduğu için yüksek lisans eğitimi sırasında, tez döneminde 2 defa üst üste uzaklaştırma almış ve tezinin verilmesine engel olunmuş.

Erkan Baş Armağan Çağlayan Gör Beni Programında Solcuların Neden Fraksiyonlara Ayrıldığını Açıkladı

Milletvekili ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, solcuların neden fraksiyonlara ayrıldığının da değerlendirmesini yaptı. Bilindiği üzere Türkiye’de sosyalist partiler pek çok birleşme ve ayrılık yaşadı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş Gör Beni programında konu ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Çok düşünüyoruz, çok tartışıyoruz, çok konuşuyoruz. Biat kültürü yok. Çok samimi söylüyorum; solcular hepimiz, her birimiz sürekli olarak okuyoruz, yazıyoruz, tartışıyoruz ve bir yere bağlanmakta çok zorlanıyoruz. Bizim açımızdan bağlanmak denen şey çok zor. Çok zor ikna oluyoruz. Dolayısıyla çok tartışıyoruz. Ben bunu çok büyük bir problem olarak görmüyorum. Bunu bir zenginlik haline de dönüştürebiliriz.”

“Solcular Birbirlerine Düşman Değiller”

TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş Armağan Çağlayan tarafından sorulan, solcuların fraksiyonu ile ilgili soruya yanıt verirken, sosyalistlerin her ne kadar görüş ayrılığı yaşasa da birbirlerinin düşmanı olmadığının altını çizdi. Erkan Baş Gör Beni yayınında konuyla ilgili görüşünü şu sözlerle aktardı:

“Bakın dikkat edin, ben ya da Barış (Atay) Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleriyiz değil mi? Ama bütün solcular, bütün sosyalistler bizim arkamızda duruyor. Bize destek veriyor, yardımcı oluyor. Sesimizin daha geniş kesimlere ulaşması için katkı yapıyor. Demek ki aslında solcular birbirlerine düşman değiller. Farklı fikirlerimiz var, bunu açıkça söylemekten korkmuyoruz. Ama hepimiz gerektiğinde birbirimize yardımcı oluyoruz.”

Erkan Baş: Kimse Bize Büyük Para Yardımında Bulunamaz, Kabul Etmiyoruz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Gör Beni yayınında partilerin devletten aldığı para yardımındaki eşitsizlik ve adaletsizlik durumuna da dikkat çekti. Türkiye İşçi Partisi’nin seçim çalışmaları için devletten para yardımı almadığını ancak aynı seçim yarışına girildiğinin altını çizen Baş, bu koşulda dahi partilerinin bağımsızlığı için kimseden büyük para yardımı almadıklarını da söyledi. Erkan Baş Armağan Çağlayan ile söyleşisinde konu ile ilgili şunları söyledi:

“Kimse bize büyük para yardımında bulunamaz. Kabul etmiyoruz. Mesela siz deseniz ki; ben size 100 bin lira vereceğim, Armağan Bey çok teşekkür ederiz, başka destekler isteriz, almayız. Çünkü şunu biliyoruz; parayı eren düdüğü çalar. Eğer 100 bin lira verirseniz yarın kesin bizden bir şey istersiniz. Onun için sizden 100 bin lira alacağımıza, 100 bin kişiden 1’er lira almayı tercih ediyoruz. Bu, partinin bağımsızlığının, özgürlüğünün güvencesi oluyor. Bizim partimiz üyelerinin, dostlarının, işçilerin kendi alin terinden ayırdıkları parayla ayakta duruyor ve o yüzden herkes, yapılan her işin veya yapılmayan hesabını sorma hakkını kendinde görüyor.”

“Siyaset Pis İnsanlara Kalıyor”

Armağan Çağlayan Erkan Baş ile olan söyleşisinde, Baş’ın ailesinin tutumunu da sordu. Erkan Baş Armağan Çağlayan sorusuna cevap verirken ailesinin, siyasetle ilgilenmesini istemediğini söyledi ancak siyaset ile ilgilenmek zorunda olduğunu belirtti. Erkan Baş Gör Beni yayınında şunları söyledi:

“Ben siyasetle uğramak istemiyorum. Siyasetle uğraşmak bir zorunluluk. Siyasetle emeğiyle, alın teriyle yaşayan namuslu, onurlu, dürüst insanlar ilgilenmediği zaman siyaset pis insanlara kalıyor. Siyaseti o pis insanlara bırakmamamız gerekiyor. Dolayısıyla siyasetle ilgilenmek bir zorunluluk. Ben şunu isterim; çocuklarımızın siyasetle ilgilenmek zorunda olmadığı bir ülke olsun.”

“Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin Kanun Teklifi Diye Getirdiklerinin Yüzde 99.9’u Halk Düşmanı Yasalar”

TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş Armağan Çağlayan Gör Beni programında Ak Parti’yi de eleştirdi. Sert konuşmalar yaptığını düşünmeyen, ülkede yaşananları tüm çıplaklığıyla mecliste teşhir etmeyi kendisine misyon edindiğini söyleyen Baş, AKP’nin TİP dahil tüm muhalefet partilerinin kanun teklifini değerlendirmeye bile almadığının altını çizerek şunları söyledi:

“Çok açık söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kanun teklifi diye getirdiklerinin yüzde 99.9’u halk düşmanı yasalar. Ve bunları engellemeye çalışıyorum. Benim iki tane işim var mecliste şu anda;  bir göstermek, iki engellemek. Buna uygun konuşmalar yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!