featured

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’na eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Yeni Milli Eğitim Bakanı’nın Mahmut Özer olması ile birlikte Mahmut Özer kimdir diye araştırılmaya başlandı. Ziya Selçuk’un istifa etmesi üzerine boşalan koltuğa getirilen ve yeni Milli Eğitim Bakanı olan Mahmut Özer kaç yaşında? Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer nereli? İşte tüm merak edilen soruların yanıtlarının yer aldığı Mahmut Özer kimdir, nereli, ne iş yapıyor yazımız sizlerle…

Mahmut Özer Kimdir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 6 Ağustos 2021 Cuma günü bakanlık görevinden istifa etti ve bunun üzerine yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Mahmut Özer getirildi. Bu nedenle Türkiye siyaseti ile yakından ilgilenenler, Mahmut Özer kimdir diye araştırmaya başladı. Aslında Prof. Dr. Özer, bakanlık görevine getirilmesi beklenen bir isimdi. Çünkü Ziya Selçuk’un Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde, bakan yardımcılığı görevini üstleniyordu.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kaç Yaşında?

Türkiye gündemi, 6 Ağustos Cuma gününe Ziya Selçuk’un bakanlık görevinden istifası ve yerine Prof. Dr. Özer’in getirilmesiyle uyandı ve isme yabancı olanlar Mahmut Özer kimdir diye araştırmaya başladı. Özer hakkında en çok merak edilenlerden biri de kaç yaşında olduğu. Yeni Milli Eğitim Bakanı Özer, 5 Mayıs 1970 doğumlu. Kısacası; Mahmut Özer kaç yaşında sorusunun 2021 itibari ile cevabı; 51.

Prof. Dr. Mahmut Özer Nereli?

Prof. Dr. Mahmut Özer’in nereli olduğu da en merak edilenler arasına girdi. Türkiye’nin yeni Milli Eğitim Bakanı Özer, Tokat doğumlu. Özer’in annesi; Hamide Özer, babası ise Halil Özer.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer Ne Mezunu?

Mahmut Özer kimdir, ne mezunudur sorusunun yanıtı, atama kararının hemen ardından tartışma konusu oldu. Çünkü Prof. Dr. Özer bir eğitimci değil; elektronik mühendisi. Özer ne mezunu sorusunun yanıtı ise; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü.

Prof. Dr. Mahmut Özer Eğitim Hayatı

51 yaşındayken Milli Eğitim Bakanı yardımcılığından bakanlık görevine getirilen Özer, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1992 yılında lisans düzeyinde mezun olduktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Özer, KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik mühendisliği Anabilim Dalı’nda 1996 yılında yüksek lisans, 2001 yılında da doktora eğitimini tamamlamıştır.

Prof. Dr. Mahmut Özer Kariyer Hayatı

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kimdir, mesleği nedir gündem konusu oldu. 1992 yılında lisans düzeyinde mezun olduktan sonra iş hayatına atılan Özer, 1992 ve 1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde, Dalaman Havaalanı’nda elektronik mühendisi olarak göreve başlamıştır. Özer’in mesleki kariyerinde yürüttüğü diğer görevler ise şunlardır:

1994 ve 2002 yılları arasında; Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi2002 ve 2010 yılları arasında; Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi2010 ve 2017 yılları arası; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü2015-2016’da; Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, TSE Genel Kurul Üyeliği, MYK Yönetim Kurulu Üyeliği2017’de; ÖSYM Başkanlığı2018’de; Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı

Mahmut Özer Eşi Kim? Mahmut Özer Çocuğu Var mı?

Eski ÖSYM Başkanı, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eşi; Nebahat Özer. Mahmut Özer’le eşi Nebahat Özer’in 3 çocukları var.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Twitter Adresi

Ziya Selçuk’un istifası sonrası MEB Bakan yardımcılığı görevinden, bakanlık görevine getirilen Mahmut Özer Twitter hesabı; mahmutozer_06 ancak hesap şu an askıya alınmış durumda.

Mahmut Özer Instagram Hesabı

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer instagram hesabı kullanıcı adı ise; mahmutozzer. Instagram hesabını aktif olarak kullanmayan Özer, bakan olarak atanması sonrasında, pandemi nedeni ile yüz yüze eğitimin ertelenmeyeceğini, bir an önce yüz yüze eğitime başlanması için çalışmalar yapacaklarını açıkladığı hikayeleri paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!