featured

Sabah Güneşi ile Güne Başlayın Sağlıklı Kalın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah güneşi ile uyanmak, geceleri buna göre uyumak insan sağlığı açısından oldukça önemli. Hem sabah güneşi kime vurur? Elbette güzele! Bakın bakalım sabahın ilk saatlerinde kalkmak nelere iyi geliyormuş!

Sabah Güneşi ile Uyanmak

Düzenli uyumak, erken yatıp erken kalkmak insan sağlığı açısından oldukça önem taşıyor. Sabah güneşi ile beraber güne merhaba demek hem enerjinizi yerine getirir, hem de sizi bir çok fiziksel ve ruhsal hastalıklara karşı korur. Peki sabahın ilk ışıklarıyla uyanmamın avantajları nelerdir? İşte, bu sorunun cevabı her insan için büyük önem teşkil ediyor. Haydi, başlayalım!

1. Günü Yatakta Geçirmeyin

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanmak için akşam erken yatmanız önemli. Her insanın vücudunun biyolojik bir saati bulunur. Günde 8 saat uyku gereklidir gibi bir söz yanlıştır çünkü kimine 6 saat uyku yeterken, kimi insan uykusunu 9-10 saat uyuduktan sonra alır. Yapılan araştırmalar geçtiğimiz yıllarda insan vücudu için 8 saatlik uykunun şart olduğunu söylese de yeni araştırmalar 4-6 saat uykunun yeteceği kanısında.

Uyku süresi elbette ki çok önemli ancak kaçta uyuyup kaçta uyandığınızda büyük önem teşkil ediyor. Gece 02:00 da yatan biri 8 de kalkar ise yorgun hissedebilir. Akşam 23:00 da yatıp sabah 05:00 da kalkan birinin ise enerjisi gayet yerinde olabilir.

Vücudunuzun dinç kalması ve kendinizi enerjik hissedebilmek adına akşam erken yatıp sabah günün ilk ışıklarıyla uyanmanız ve bunu alışkanlık haline getirmeniz, hem sağlığınıza hem görünümünüze hem de ruhsal sağlığınıza oldukça iyi gelecektir. Sabah uyanın, pencerenizi açın, tertemiz havayı içinize çekin ve harika bir güne merhaba deyin!

2. Neden Sabah Erken Kalkmalıyız?

İnsan yaradılışı ve fizyolojisi itibariyle erken yatıp kalkmaya programlanmıştır. Yaş ilerledikçe tercihlerimize göre bu durum değişir. Sabah erken kalkmak birçok sağlık durumuna da iyi gelmektedir. Sabah güneşi ile uyanmanın insana getirdikleri şu şekildedir;

Metabolizmanızı hızlandırır.Kabızlık problemlerine iyi gelir.Enerjik olmanızı sağlar.Kilo vermenizi kolaylaştırır.Düzenli yaşamanızı sağlayarak cildinizi ve vücudunuzu diri tutar.

Tüm bunların yanı sıra sabah erken kalkan insanların işlerinde ve derslerinde diğerlerine göre daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir.

3. Depresyondan Korur

Özellikle mevsim geçişlerinde insanlar depresyona girmeye daha da meyilli olurlar. Bu durum en çok kadınları etkilese de erkekler de mevsim değişikliklerinde depresyon belirtileri gösterebilirler. İşte sabah erken kalkmak sizi olası bir depresyondan koruyabilir.

Mutluluk hormonları sabah saatlerinde daha çok çalışır. Gün içinde, örneğin öğlene doğru uyuyup akşam üstü uyandığınızda nasıl yorgun olduğunuzu fark ettiniz mi? İşte, böle bir uyku düzeni insan fizyolojisine terstir. Sabah erken uyanmak mutluluk hormonlarını da harekete geçireceğinden sizi olası bir depresyonun etkilerinden korur.

4. Enerji Verir

Çok uzun saatler uyumak her ne kadar dinlenmek gibi gelse de aslında değildir. Uzun uzun uyuduğunuz zamanlar da uyandıktan sonra kendinizi mutlaka daha uykulu ve yorgun hissedersiniz. E, ne demiş atalarımız “uyku, uykunun mayasıdır.” Yani çok uyuyunca, uyku daha da kabarır. Bu yüzden uzun saatler uyumak değil de verimli uyumak önemlidir. Düzenli bir uyku ve erken uyanmak size enerji vererek yaşam kalitenizi arttırır.

Bu kadar bilgiden sonra ister istemez akıllara Sabah ezanı kaçta okunuyor sorusu gelmektedir. Sabah güneşi doğarken okunan ezan saati İstanbul da 05:37’dir. İstanbul Namaz Vakitleri Diyanet bilgisi almak istiyor iseniz burayı tıklayabilirsiniz. Sabah namazı kaçta kılınır İstanbul için her güne bilgi almak istiyorsanız, lütfen burayı tıklayın. İkindi namazı saati şehirden şehre fark göstermektedir. Şehrinize göre öğrenmek için burayı tıklayınız.

Sabah güneşi faydalı mi, sorusu sıkça sorulan bir sorudur. Cevabı aslında yazımız da mevcuttur. Sabah güneşi oldukça faydalıdır. Özellikle öğlen güneşi gibi yakıcı olmadığından özellikle güneşlenmek için sabah saatlerini tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!