featured

14 Şubat İçin En Romantik Şarkılar! En Çok Dinlenen Romantik Dans Şarkıları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Şubat İçin En Romantik Şarkılar! En Çok Dinlenen Romantik Dans Şarkıları! Sevgililer günü öncesinde pek çok kişinin aradığı şarkı türünden birisi de romantik şarkılar oluyor. En güzel romantik şarkılar veya en iyi romantik şarkılar hangileridir soruları birçok kişinin kafasını kurcalıyor. Oysa yerli ve yabancı romantik şarkılar o kadar çok ki. Bu yazımızda hem yerli romantik şarkılar hangileridir onlara değineceğiz, hem de yabancı romantik şarkılar hakkında sizlere alternatifler vereceğiz. Şimdi ilk önce en güzel yabancı romantik şarkılar ile ilgili 7 en güzel dans şarkıları sizlere verelim, ardından 7 en güzel yerli dans şarkıları alternatiflerini sunalım.

En Güzel Yabancı Romantik Şarkılar

1. Endless Love – Luther Vandross ft. Mariah Carey

YouTube video
Endless Love şarkısı 1981 yılında Lionel Richie ile birlikte Diana Ross tarafından seslendirmişti. 90’li yıllarda dinleyenler tarafından büyük beğeni almıştı. Lionel Richie, Diana Ross’tan sonra aynı şarkıyı Shania Twain ile birlikte tekrar yorumladı. Endless Love şarkısı çok sevilen yabancı aşk şarkıları arasındadır. Luther Vandross ile Mariah Carey yine bu şarkıyı seslendirenler arasında bulunmaktadır.Endless Love şarkı sözleri içerisinde yer alan İngilizce – Türkçe birkaç cümle şu şekildedir:

My love,Theres only you in my lifeThe only thing thats rightAşkım;Hayatımda sadece sen varsın,Tek şey bu doğru.My first love,Youre every breath that I takeYoure every step I makeBenim ilk aşkım,Aldığım her nefessin,Attığım her adımsın.And iI want to shareAll my love with youNo one else will do…Ve ben;Bütün aşkımıSenle paylaşmak istiyorum.Hiç kimse önemli olmayacak.

2. Lady – Kenny Rogers

YouTube video
Lady şarkısı hem Kenny Rogers tarafından hem de Lionel Richie tarafından ilk kez 80’li yıllarda seslendirilmiş ve o günden bugüne kadar romantik aşk şarkıları listelerinde önde gelen şarkılardan olmuştur. Wayne Wade ‘de yine Lady şarkısını seslendirenler arasındadır. Kenny Rogers Lady şarkısı ile şarkı ödüllerine aday olmuştur. Kenny Rogers Lady şarkı sözleri içerisinde yer alan İngilizce – Türkçe birkaç cümle şu şekildedir:

Lady, I’m your knight in shining armor and I love you.Kadınım, Ben parlayan zırh içindeki şövalyenim ve seni seviyorumYou have made me what I am and I am yours.Bana ne olduğumu gösterdin ve ben seninim.My love, there’s so many ways I want to say I love you.Aşkım, seni seviyorum demeyi istediğim birçok yol varlet me hold you in my arms forever more.Haydi, seni sonsuza kadar kollarımda tutayım

3. Almaz – Randy Crawford

YouTube video
Randy Crawford denince akla ilk gelen şarkı Almaz şarkısıdır. Mükemmel bir dans müziğidir ve Randy Crawford Almaz şarkısını muhteşem seslendirmiştir. Bu şarkı romantik aşk şarkıları yer alır ve en çok dinlenen yabancı romantik şarkılar içerisinde bulunur. Randy Crawford Almaz şarkı sözleri içerisinde yer alan İngilizce – Türkçe bir kaç cümle şu şekildedir:

She only smilesO sadece gülümserHe only tells herO, ona sadece söylerthat she’s the flowers, the wind and springonun çiçekler, rüzgar ve bahar olduğunuIn all her splendour sweetly surrenderingOnun güzelliğine tatlıca teslim olurThe love that innocence bringsMasumiyetin getirdiği aşk

4. Je t’aime – Lara Fabian

YouTube video
Seni seviyorum sözünü en güzel anlatan ve en romantik Fransızca şarkı hangisidir diye arayanlar varsa eğer, bu şarkı keisnlikle Je t’aime ‘dir. Lara Fabian ‘ın  seslendirdiği Je t’aime şarkısı ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü için oldukça uygundur. Lara Fabian Je t’aime şarkı sözleri içerisinde yer alan İngilizce – Türkçe birkaç cümle şu şekildedir:

Je t’aime, je t’aimeComme un fou, comme un soldatComme une star de cinémaJe t’aime, je t’aimeComme un loup, comme un roiComme un homme que je ne suis pasTu vois, je t’aime comme çaSeni seviyorum, seni seviyorumBir deli gibi, bir asker gibiBir film yıldızı gibiSeni seviyorum, seni seviyorumBir kurt gibi, bir kral gibiOlmadığım bir adam gibiGörüyorsun işte, seni böyle seviyorum

5. All Will Always Love You – Whitney Houston

YouTube video
All Will Always Love You, Whitney Houston tarafından yorumlanmıştır ve en romantik şarkıları arasında bulunur. Aynı zamanda Whitney Houston ile Kevin Costner ‘in birlikte başrollerini paylaştıkları Bodyguard filminin soundtrack şarkısıdır. Yıllardır dinlenen en romantik şarkılar arasında yer alır. All Will Always Love You şarkı sözleri içerisinde yer alan İngilizce – Türkçe birkaç bölüm şu şekildedir:

If I should stayEğer kalırsamI would only be in your waySadece senin yolunda olacağım,So I’ll go but I knowÖyle gideceğim ama biliyorumI’ll think of you every step of the wayYolun her basamağında seni düşüneceğimAnd I will always love youVe seni her zaman seveceğimWill always love youHer zaman seveceğimYou, my darling youSen, benim sevgilim sen

6. Dance Me To The End Of Love – Leonard Cohen

YouTube video
Dans etmek isteyenler için mükemmel bir şarkıdır. Zaten şarkının isminden de anlaşılacağı üzere sözlerinde de dansa yer verilmiştir . Leonard Cohen tarafından yorumlanan Dance me to the end of Love şarkısı sözleri arasından seçtiğimiz bir bölüm şu şekildedir:

Dance me to your beauty with a burning violingüzelliğin şerefine alevli bir keman eşiliğinde dans et benimleDance me through the panic ’til I’m gathered safely inpaniğe doğru dans et benimle kendimi güvenle toparlayana kadarLift me like an olive branch and be my homeward dovebeni zeytinyağı gibi kaldır ve benim ev güvercinim olDance me to the end of lovebenimle aşkın sonuna dans et

7. My Heart Will Go On – Celine Dion

YouTube video
Titanik soundtack olarak da bilinen My heart will go on şarkısı Celin Dion tarafından ilk kez Titanic filmi için seslendirilmiştir. Film vizyona girdiğinden itibaren bu şarkıda Celine Dion’un seslendirdiği en güzel romantik şarkılar arasında yerini almıştır. My Heart Will Go On – Celine Dion şarkı sözleri içerisinde yer alan İngilizce – Türkçe birkaç cümle şu şekildedir:

Near, far, wherever you areYakın, uzak her neredeysen,I believe that the heart does go onİnanıyorum bu kalp devam edecek,Once more you open the doorBir kez kapıyı açtın,And you’re here in my heartVe burada kalbimdesinAnd my heart will go on and onVe kalbim devam edecek…

En Güzel Yerli Romantik Şarkılar

1. Fikrimin İnce Gülü – Sema Moritz

YouTube video
Fikrimin İnce Gülü şarkısı ilk kez Sema Moritz tarafından seslendirilmiş bir şarkıdır. Bu şarkı yerli romantik şarkılar arasındadır. Müzeyyen Senar, Melihat Gülses, Hakan Aysev, Eylem Aktaş, İncesaz gibi şarkıcılarda Fikrimin İnce Gülü şarkısını yorumlamışlardır. Keman dinletisi olarak ise en mükemmel bu şarkının müziğini Farid Farjad çalmıştır. Birçok çiftin düğünün ilk dans şarkısı ve birçok çiftin aşk şarkısı olmuştur. Gerek müziğindeki ezgi ile gerek sözleri ile en sevilen romantik şarkılar arasında bulunmaktadır. Fikrimin İnce Gülü – Sema Moritz şarkı sözleri içerisinde yer alan bir kısım sözler şu şekildedir:

Fikrimin ince gülüKalbimin şen bülbülüO gün ki gördüm seniYaktın ah yaktın beniGördüğüm günden beriOlmuşum inan deliO gün ki gördüm seniYaktın ah yaktın beni..Ateşli dudaklarınGamzeli yanaklarınO gün ki gördüm seniYaktın ah yaktın beni..

2. Bana Ellerini Ver – Özdemir Erdoğan

YouTube video
Bana Ellerini Ver Şarkısı bir Özdemir Erdoğan şarkısıdır. İlk kez 1973 yılında Esin Engin tarafından 45’lik plak olarak çıkartılmış ve o yıllardan sonra hem Esin Engin hem Özdemir Erdoğan hem de Zuhal Olcay tarafından seslendirilmiştir. Zuhal Olcay’ın seslendiği bu şarkıyı YouTube’de Pervane şarkı ismiyle bulabilirsiniz. Bu şarkıda birçok çiftin düğün şarkısı olmuş ve birçok çiftinde en sevilen romantik şarkılar listesinde bulunmaktadır. Bana Ellerini Ver şarkı sözleri arasından seçtiğimiz bir bölüm şu şekildedir:

Ben balarısı gibiydim senden önceBak pervanelere döndüm seni görünceYana yana kül olsam her anYinede senden ayrılamamYoluna adadım ömrümü ben sensiz olamamYana yana kül olsam her anYinede senden ayrılamamBin yıl yaşasam yine sana doyamamSana gönlümü verdim ey nazlı güzelSeni almazsam gözlerim açık gider

3. İkinci Bahar – Özdemir Erdoğan

YouTube video
İkinci Bahar şarkısının sözü ve müziği Sezen Aksu ’ya aittir. Bu şarkıda romantik şarkılar arasında yer almaktadır. Özdemir Erdoğan tarafından yorumlamış ve ilk günden bugüne kadar çok beğenilerek dinlenmiştir. İkinci Bahar şarkı sözleri arasından seçtiğimiz bir bölüm şu şekildedir:

Gamze gamze bir gülüver şimdiBeni koynuna alıver şimdiMevsimi geldi susadım aşkaBenimle bir dünya kuruver şimdiİkinci bahar yaşıyor ömrümGel benim yarim oluver şimdiSeni gül gibi öpe koklayaGözümden dilimden sakınır saklarBugünkü aklımla severim şimdiŞiirler şarkılar söyleyerekMehtabı birlikte seyrederekBenimle bir bütün oluver şimdi..

4. Ömrümün Sahibi – Rafet El Roman

YouTube video
Bir Rafet El Roman şarkısı olan Ömrümün Sahibi birçok kez gerek sevgililer gününde gerek se evlilik teklifi yapmayı planlayan beylerin seçtiği şarkılardan olmuştur. Hem aşk şarkısı hem de romantik dans şarkıları arasında yer alır. Ömrümün Sahibi – Rafet El Roman şarkı sözleri arasından seçtiğiimiz birkaç kıta şu şekildedir:

Bende kaybolanı, sende bulmak güzelYitip unutulanı, sende görmek güzelGüzel demek yetmez, muhteşem olmalıyızBakir bir yere seninle varmalıyızBir umut gözlediğimYıllardır beklediğimKalbimin sahibisin senÇırpınıyor yüreğimFerman buyur ölürümÖmrümün sahibisin senDuy şu kalbimin vurduğu sesiDilerim bitmesin bu tutku, sevgiKulak ver dilimden dökülen sözlereBir söz bir evet; bana verseneEvlenir misin benimle

5. Kalbine Sürgün – Rafet El Roman feat Ezo

YouTube video
Birkaç yıldan bu yana en sevilen romantik şarkılar arasında yer alan Kalbine Sürgün şarkısı Rafet El Roman ile birlikte Ezo tarafından seslendirilmiştir. Çok sevilen bu şarkı tam da 14 Şubat şarkısı arıyorum ve dans etmek istiyorum diyenler içindir. Kalbine Sürgün – Rafet El Roman şarkı sözleri içerisinde yer alan bir bölüm şu şekildedir:

Kimilerine göre lazım değil aşkKimilerine göre hainAma ben seni çok, ben seni çok çok sevdimKüçücük bir kalpten sana açılanDünyalar kadar büyük bir ışıkAma ben seni çok, ben seni çok sevdim

6. Bağdat – Ayla Çelik & Beyazıt Öztürk Düet

YouTube video
Son yılların en sevilen şarkılarından biriside sözü ve müziği Ayla Çelik ’e ait olan Bağdat şarkısıdır. Bu şarkıda birçok çiftin hem düğün hem de aşk şarkıları olmuştur. Bağdat şarkısı çok sevilen sanatçımız Işıl Yücesoy tarafından da seslendirilmiştir. Ayla Çelik – Bağdat Şarkı sözlerinden bir bölüm şu şekilde:

Ben dünyanın en büyük aşığı olabilirimBen koynunda yüz sene bin sene durabilirimBen Leyla’yı Mecnun’u Ferhat’ı Aslı’yı Kerem‘i bilmem amaBağdat’ı iki gözüm kapalı bulabilirim

7. İşte Bu Bizim Hikayemiz – Funda Arar

YouTube video
Yılların eskitemediği romantik aşk şarkılardan biriside İşte Bu Bizim Hikayemiz şarkısıdır. Şarkıyı seslendiren ilk kişilerden birisi Ferdi Özbeğen’dir. Ferdi Özbeğen seslendirdikten sonra bu şarkıyı Zara, Funda Arar, Baha ve daha birçok şarkıcı yorumlamıştır. Muhteşem sözlere ve müziğe sahip olan İşte Bu Bizim Hikayemiz şarkı sözleri arasında şu şekilde aşk sözleri içeren bir bölüm yer alır:

İşte bu bizim hikayemiz öyle saf öyle temizKenetlenmiş ayrılamaz kalbimizde ellerimizKanımda canımda dört yanımdaSenden başka hiç kimse olmasınBir gün dönse yeter bana gözlerim yolda kalmasın.

YouTube’de bulabileceğiniz başka Türkçe slow romantik şarkılar veya yabancı artistlerin romantik şarkılar listesinde (artist romantic song music player list ) yer alan albumler ve şarkılar elbette vardır. Örneğin; Koray Avci İle Birsen Tezer’in seslendirdiği Hoş geldin şarkısı da yine birçok kişinin sevdiği Türkçe romantik şarkılar arasındadır. Tüm bunların dışında radyo kanallarında da 14 Şubat’ta romantik müzikler bulabilirsiniz. Örneğin; karnaval radyo kanalları arasında yer alan aşk radyoları da yine romantik şarkılar çalmaktadırlar.

YouTube web sayfasına romantik şarkılar 2019, aşk şarkıları 2019, aşk şarkıları 2017, duygusal aşk şarkıları, romantik şarkılar yabancı, türkçe romantik şarkılar dinle, romantik aşk şarkıları indir ya da en güzel aşk şarkıları listesi gibi kelime grupları yazdığınızda karşınıza birçok alternatif güzel şarkı çıkacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!