featured

2019 Filmleri Arasında Görmeniz Gereken En İyi Yapımlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizler için özenle hazırladığımız en iyi 2019 filmleri listemizde o senenin en yüksek puanlı ve ödüllü yapımları yer alıyor. 2019 film listesinde o sene beyazperdede gösterime girmiş olan ve eleştirmenlerden tam not almayı başaran filmler de yer almaktadır. 2019 filmler listesinden siz de sevdiğiniz türdeki yapımları seçerek kaliteli bir sinema keyfi yaşayabilirsiniz.

YouTube video

2019 filmleri yabancı listesi içine eklediğimiz en kaliteli yapımları kısaca sizlere tanıtmak istedik. 2019’da çıkan filmler arasından özenle seçilen bu listede Oscar adaylığına sahip olan önemli filmler de yer almaktadır.

2019 Filmleri Listesi

2019 en iyi filmler konusunda oldukça verimli bir sene olmayı başarmıştır. Bu sene vizyona giren yapımlar genellikle de eleştirmenlerden yüksek not almayı başarmıştır. Zaten 2020 yılında vizyona girmesi planlanan yapımların vizyon şansı yakalamamış olması da 2019 yapımlarına olan ilgiyi arttırmıştır. 2019 film listesi içerisinde yer alan tüm yapımların kaliteli olduğunu düşünerek aralarından siz de seçimler yapabilirsiniz.

YouTube video

2019 filmleri Türk yapımları kadar yabancı sinemada da atılımların yaşandığı bir dönem olmuştur. Hatta 2019 filmleri Türk komedi olarak da yalnızca Recep İvedik 6 ve Cinayet Süsü filmleri ön plana çıkmıştır. Biz de 2019 yılına damga vuran diğer tüm yapımları derlemek istedik.

1 – Gloria Bell

2019 filmleri komedi türünde de güzel örnekler taşımaktadır. Bunların da başında sıcak bir hikayeyi konu alan Gloria Bell filmi yer alır. Gloria Bell, orta yaşlarında dul bir kadının hayata yeniden başlama hikayesini anlatıyor.

YouTube video

Orta yaş buhranı içinde bir de ayrılık sürecinden geçen Gloria, bu sürecin ardından hayatını daha canlı yaşamaya karar verir. Kendini dans pistlerinde bulan Gloria için artık yeniden canlanma zamanıdır.

2 – Avengers: Endgame

2019 yılının şüphesiz ki en çarpıcı filmleri arasında Marvel Sinematik Evreni tarafından çekilen Avengers: Endgame filmi yer alıyor. 2019 en çok izlenen filmler listesinde de yer alan bu film, gişe rekortmeni olarak tarihe geçmiştir.

YouTube video

Marvel serisinin üçüncü fazının son filmi olan Avengers: Endgame, sonun başlangıcı olma özelliğini taşıyor. Pek çok Marvel karakterine veda ettiğimiz bu filmde Thanos’un yenilgisi için çaba sarfediliyor.

3 – Toy Story 4

Pixar’ın en sevilen animasyon serilerinden olan Toy Story, dördüncü filmi ile 2019 yılında vizyona giriş yapmıştır. 2019 en iyi filmler IMDb puanı yüksek yapımlar arasında da yer alan Toy Story 4, serinin son filmi olma özelliğini de taşımaktadır.

YouTube video

Toy Story 4, kahramanlarımızın kendilerini yeni bir çocuğun çatısı altında bulmalarını anlatıyor. Andy’den ayrılan oyuncaklar, yeni bir maceraya doğru sürükleniyor. Öyle ki bu macerada hikayenin kilit isimleri arasında da kopuşlar ve yeniden buluşmalar yaşanıyor.

4 – Shazam!

DC evreninde geçen Shazam filmi 2019 filmleri aksiyon listelerinde de yer almıştır. Komedi unsurlarına da yer yer sahip olan bu yapım, DC evreninin en sevilen filmleri arasında da kabul edilmektedir.

YouTube video

Küçük bir çocuğun sihirli sözcükleri dile getirerek bir süper kahramana dönüşmesini konu alan filmde ergenlik dönemi sancıları da işleniyor. Bir anda doğru sözler sayesinde dünyanın en güçlü kahramanına dönüşen Billy, bu süreçte tehlikeli işlerin içine de atılmak zorunda kalıyor.

5 – The Platform

The Platform, 2019 yılının en tartışmalı filmleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İspanyol yapımı bir film olan The Platform, psikolojik gerilim filmleri 2019 listelerinde yer alıyor. Midenizin kaldıramayacağı bazı sahneleri de barındıran film, distopik bir evrende korkunç bir hapishanede geçiyor.

YouTube video

Toplumsal bir araştırma yapmak isteyen bir bilim insanı kendini The Platform adı verilen hapishanede bulur. Buraya araştırma amaçlı gelen akademisyen, hapishanenin zorlu şartlarında kısa sürede yıpranmaya başlayacaktır. The Platform, sınıf tartşmasını farklı bir boyutta anlatan oldukça çarpıcı bir yapım.

6 – The Two Popes

The Two Popes da din dünyasında meydana gelen bazı çekişmeli tartışmaları işleyen gerçekçi bir yapımdır. 2019 yılında Netflix platformunda yayınlanan film, kısa sürede geniş kitlelere de ulaşmayı başarmıştır.

YouTube video

Filmde, Papa Benedict’in büyük yankı uyandıran istifa sürecine değiniliyor. Gerçek olaylardan uyarlanan bu yapımda Papalık makamındaki bazı skandallar da gün yüzüne çıkmış oluyor.

7 – Knives Out

2019 filmleri arasında Knives Out, hem konusu hem de oyuncu kadrosu ile ön plana çıkan kaliteli bir yapım olmuştur. Komedi, dram ve polisiye unsurlarının yer aldığı filmde çözülmesi beklenen bir cinayet davası yer alıyor.

YouTube video

Zengin bir ailenin babası, esrarengiz bir şekilde hayata gözlerini yummuştur. Aile de bu ölümün araştırılması için alanında iyi olan bir dedektife başvurur. Dedektifin araştırmaları ortaya köklü ailenin pek çok sırrını dökecektir.

8 – Jojo Rabbit

Jojo Rabbit de 2019 yılının en fazla ses getirmeyi başarmış ve Oscar adaylığı almış önemli bir filmidir. Jojo Rabbit, hangi olayların komedi unsuru olarak kullanılıp kullanılmaması gerektiği tartışmalarını da beraberinde getirmiştir.

YouTube video

Filmde, Hitler’in ordusunda görev alan ve hayat dünyasında düşmanlar ile savaşan küçük bir çocuk yer alıyor. Hitler’i komedi unsuru olarak kullanan film, bu yüzden tartışmalara yol açmıştır. Yine de Jojo Rabbit, politik söylemi çok fazla bulunmayan keyifli bir yapımdır.

9 – 1917

Yalnızca tek bir planda çekilen 1917 filmi, 2019 yılının en sevilen ve saygı gören filmlerinden biri olmuştur. I. Dünya Savaşı’nın en kanlı ve kıran kırana dönemlerinin anlatıldığı filmde bazı sahneler sizi derinden etkileyecek.

YouTube video

1917, iki askerin düşman bölgesinden geçerek bir mesajı iletmeye çalışmalarını anlatıyor. İki asker, bu kutsal görev uğruna kendi canlarını da riske atarak savaşın gidişatını değiştirmeye çalışacaktır.

10 – Marriage Story

2019 filmleri listesinde tüm zamanların en iyi ilişki konulu filmlerinden olan Marriage Story de yer alıyor. Film, Oscar adaylıkları ve başarıları ile de 2019 yılı içerisinde ön plana çıkmayı başarmıştır.

YouTube video

Marriage Story, boşanma aşamasında olan çocuklu bir çiftin yaşadığı zorlu süreci tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir. Normalde anlaşmalı bir şekilde boşanmak isteyen çift için olaylar daha farklı bir yola savrulacaktır.

11 – The Lion King

The Lion King, doksanlı yılların fenomen animasyonu Aslan Kral’ın yeniden çekilmiş versiyonudur. Daha gelişmiş animasyon teknikleri ile çekilen bu filmde de ilk filmin aynı hikayesi yer alıyor.

YouTube video

Filmde, babası vahşice öldürülen ve tahtta hak sahibi olan Mufasa’nın başına gelen olaylar silsilesi aktarılıyor. En yakınının ihanetine uğrayan Aslan Kral, geride onu çok seven halkını ve ailesini bırakıyor.

12 – It Chapter Two

It de doksanların başında pek çok kişinin kabusu olmayı başarmış bir Stephen King uyarlamasıdır. İlk başta mini dizi olarak ekranlara gelen It, iki bölümden oluşan yeni filmi ile korku türünün güzel örnekleri arasına girmiştir.

YouTube video

It Chapter Two, ilk filmde çocuk olan kahramanların yetişkin hallerine yoğunlaşıyor. Çocukluk kasabalarında meydana gelen korkunç olayları aşan çocuklar, kendilerini yetişkinlikte farklı yönlerde buluyor. Fakat bitti diye düşünülen kabus, yeniden baş gösterince Maine kasabasına geri dönüş yolu da gözükmüş oluyor.

13 – El Camino: A Breaking Bad Movie

El Camino: A Breaking Bad Movie, bir döneme damga vuran Breaking Bad dizisinin devam filmidir. Dizinin son sezonundan yıllar sonra çekilen filmde dizi final bölümünden hemen sonrası anlatılıyor.

YouTube video

Breaking Bad hayranları tarafından heyecanla karşılanan film, Netflix platformlarında yayınlanmıştır. Dizide, Jesse Pinkman’ın kurtuluşundan sonra gelişen aksiyon dolu olaylar anlatılmaktadır.

14 – Parasite

2019 filmleri arasında en dikkat çeken yapım şüphesiz ki Oscar ödüllü Parasite filmidir. Film, Cannes Film Festivali’nden sonra Oscar törenlerinde de geceye damga vurmayı başarmış bir Güney Kore filmidir.

YouTube video

Parasite, Kore’nin fakir semtlerinden birinde yaşayan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Zengin bir ailenin yanında çalışmaya başlayan fakir aile, bazı gerçekleri gizleyerek kendilerine farklı iş alanları açmaya çalışıyor. Bu süreçte olaylar hızlı ve olumlu bir şekilde ilerlerken filmin ikinci kısmında büyük sorunlar da baş göstermeye başlıyor.

15 – Joker

Joker de 2019 yılının en fazla ses getiren yapımları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Oscar törenine de damga vuran film, DC evrenine ait en başarılı yapımlardan biri kabul edilmektedir.

YouTube video

Batman’in en büyük düşmanlarından olan Joker’in ilk zamanlarının anlatıldığı bu filmde Joker karakterinin doğuşuna tanık olacaksınız. Joker, toplum tarafından dışlanan ve fakirlik ile büyüyen bir genç olarak zenginlere savaş açacaktır.

16 – John Wick 3

2019 yılının en başarılı filmleri arasında John Wick serisinin üçüncü devam filmi de yer alıyor. Seri, zaten ilk film ile büyük ses getirmişken ikinci ve üçüncü film de bu başarıya büyük katkı sağlamayı başarmıştır.

YouTube video

John Wick 3, kahramanımızın şehirden kaçma yolunda yaşadığı maceraları ekranlara taşıyor. Başına 13 milyon dolarlık ödül konulan John Wick, en ünlü seri katillerin de hedefi haline geliyor. Film, büyük bir aksiyonu ve koşuşturmacayı konu ediniyor.

17 – Once Upon A Time… In Hollywood

2018 en iyi filmler listesinde bir Tarantino filmi görmeyi beklerken filmin süresi 1 yıl daha uzatılmıştı. En nihayetinde uzun zamandır beklenen Tarantino filmi kendine hayran bırakan kadrosu ile 2019 yılını şenlendirdi.

YouTube video

Once Upon a Time… in Hollywood, Hollywood’un yetmişlerde geçirdiği değişimi konu ediyor. Filmde western filmlerind oynayan bir kahramanın kariyerindeki gelgitler anlatılıyor. Üstelik film aynı zamanda Sharon Tate’in korkunç kaderini de izleyiciye aktaran gerçek olaylardan esinlenmiş bir yapımdır.

18 – Doctor Sleep

2019 yılı için geç gelen devam filmlerinin yılı oldu diyebiliriz. Doctor Sleep de Stephen King romanlarından uyarlanan bir devam yapımı olarak karşımıza çıkıyor. The Shining’in devam niteliğindeki filmi olan Doctor Sleep, 2019 yılına damga vuran yapımlardan biridir.

YouTube video

Filmde, kötü bir çocukluk geçiren Danny’nin yetişkinlik dönemi anlatılıyor. Danny, otelde yaşanan kabus dolu günlerin ardından zar zor ayakta kalarak geleceğini tayin etmeye çalışıyor.

19 – The Irishman

The Irishman de 2019 filmleri listesinin en çarpıcı ve merakla beklenen yapımlarından biri olmuştur. Film, usta yönetmen Martin Scorsese’nin de en son filmidir. Oscar ödüllerinde pek çok adaylığa sahip olan filmin oyuncu kadrosu da bir hayli geniştir.

YouTube video

The Irishman, Frank Sheeran isimli bir adamın hayatına odaklanıyor. Savaştan dönen Sheeran, bir şekilde kendini karanlık bir dünyada buluyor. İş bitirici özelliği sayesinde kısa sürede sivrilen Frank, bu yolda pek çok tehlikeli işle meşgul oluyor. Film, yer yer gerçek ögelerin de yer aldığı başarılı bir Scorsese filmidir.

20 – En İyi 2019 Filmleri : Rocketman 

2019 filmleri listemize Elton John’un hayatının anlatıldığı biyografi filmi Rocketman ile son veriyoruz. 2019 filmleri arasında önemli bir yere sahip olan Rocketman, usta müzisyenin hayatında yaşanan kırılma noktalarına odaklanıyor. 2019 filmleri listesine biypgrafi türündeki en iyi yapım olarak giren filmde Elton John’un izniyle aktarılan bazı detaylar da yer alıyor.

YouTube video

2019 filmleri listemizde yer alan her yapımı siz de kendi kişisel listelerinize ekleyebilirsiniz. Filmlerin tamamı IMDb puanı önemli ölçüde yüksek yapımlardır. Üstelik bu filmlerin pek çoğu Cannes ve Oscar Ödülleri kapsamında en az 1 adaylık elde etmiş 2019 filmleri arasında yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!