featured

2019 Şapka Modasında Neler Var?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazları sıcaktan,  kışları soğuktan koruyan yegâne şey şüphesiz şapkalarımızdır. Şapkalarımızın kullanılma amacı bununla da kalmıyor. Aynı zamanda ufak bir dokunuşla bütün stilimizde devrim yaratacak bir aksesuardır. Bunun bilinmesiyle birlikte modacılar sıcaktan veya soğuktan koruyan düz bir şapka tasarlamaktan ziyade stil amaçlı şapkalar ağır bastı. 2019 şapka modasında bu ağır olarak hissediliyor.

2019 İlkbahar-Yaz sezonu şapka modasında sonbaharda da kullanılmaya devam edeceği söyleniyor. Peki, İlkbahar-Yaz sezonu şapka modelleri neler?

Balıkçı Şapka

Küçük ve şık olduğu için oldukça tercih edilen popüler bir şapkadır. Bu şapka modeli ile kombinler kaliteli gözükecektir.

Koruyucu Şapka

Bu şapkanın tek amacı güneş ışınlarını yüzümüzden korumalarıdır. Yüzü güneşten korurken saçı kapatmaz. Saça ayrıca bir şekil verilebileceğinden kullanımı oldukça rahattır.

Büyük Şapka

70’lerin en popüler şapkalarından biri olan büyük boy şapkalar yaz-kış kullanılabilecek şapkalardır.

Panama ve Kova Şapkalar

90’lı yıllarda etkili olan bu şapkalar ana hatları korunup birkaç renk ve stil rötuşu yapılarak günümüze uyarlandı.

Kovboy Şapkalar

Hollywood’un etkisiyle trend olan kovboy şapkaları özel gecelerde de günlük olarak da giyilebilir.

Hasır Şapkalar

Tatillerde en çok tercih edilen şapka türüdür. Güneş ışınlarının dik gelen açısını engeller. Hasır şapka dışında çanta ve ayakkabılarda da oldukça popülerdir.

Havuzda Şapka

Deniz ve havuzda güneş ışınlarından korunalım diye modacılar başa yapışan süslenmiş ve hoş görünümlü bir şapka tasarlamışlar.

Erkek Şapka Modelleri ve İsimleri

2019 şapka modasında şapkalar erkeklerde de tıpkı kadınlardaki gibi aksesuar olarak kullanılmaya devam ediyor. Şapkayla arası iyi olan erkekler için 2019 yılı erkek şapka modelleri ise Castro Şapka, Hasır Şapka, Kaşe Şapka, Denizci Şapkası, Nakış İşlemeli gibi rahat ve şık görünümlü şapkalardır.

Şapka Nasıl Takılır?

Şapkalar üzerimizdeki kıyafetlerle kombinleyerek takılmalıdır. Spor veya klasik giyimde şapkalar dikkat çekici detaya sahiptir. Klasik giyimde fötr şapkalar ağırlıklı olarak kullanılırken spor giyimde ise yan fötr şapka modelleri dikkat çekmektedir.

Şapkalar dikkatli renklerle ve desenlerle kombinlenirse etkileyici bir tarz oluşturulabilir. 2019 şapka modası da buna yardımcı olacak gibi duruyor. Şu ana kadar küçük bir detay olan şapkalar 2019 modasında modacılar sayesinde bakış açımızı oldukça değiştirecek gibi gözüküyor.
Dilerseniz 2018-2019 bere modellerine de buradan göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!