featured

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun yıllara sahip olan geçmişi sayesinde Citroen yeni otomobilini tanıttı. 2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Özellikleri konusunda bugün sizlere bilgi vereceğiz. 2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Çıkış Tarihi ne zaman diye soruyorsanız detaylı bilgi almak için okumaya devam edin.

Peugeot firmasından sonra Citroen de plug-in hibrit kervanına katılmaktadır. Firmanın ilk elektrikli otomobili olacak olan Citroën C5 Aircross Hybrid ile birçok yenilik gelecek.

Bu yeni haber ile Fransız bir üretici tarafından 2025 yılına kadar tüm modellerde elektrik destekli versiyonlar sunulacaktır. Bu atılımın ilk basamağındaki ise C5 Aircross Hybrid oluşturuyor.

Önümüzdeki yıl itibariyle Fransa da 39 Bin 950 Euro dan başlayan fiyatlarla CitroenC5 Aircross’un satışlarına Yılın ilk yarılarında başlanılacaktır.

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Özellikleri

2020 model Citroën C5 Aircross Hybrid suv modeli birçok yönden etkileyici özelliklere sahip. 2025 yılında tamamlanması beklenen araçta hem içten yanmalı motor hem de elektrikli motor teknolojisi bir arada muazzam bir uyum içerisinde hazırlanmış durumda.

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Motor Gücü

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid 180 bg’lik ve 1.6 THP içten yanmalı motor ve 110 bg’lik elektrik motorunun kombinasyonundan 225 bg güç ve 329 Nm tork üretebilecektir.

Elektrik desteği ile uyarlanan yeni e-EAT8 tam otomatik şanzıman ile eşleşip, SUV, 13.2 kWh’lik bataryadan kendini besleyecektir. WLTP normlara göre kilometre de yalnızca 39 g CO2 salımı yapan makine gücü, yalnızca ön aksa aktarılacaktır.

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Yakıt Tüketimi 

Kombine yakıt tüketimi 1.7 Lt ile 100 Km gidileceği açıklanan C5 Aircrooss Hybrid’in sağ elektrik menzili ise 50 Km olarak açıklanmıştır.

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Şarjı 

Birden fazla şarj imkanını sizlere sunan Citroen C5 Aircross Hyrbid, 200 Volt gerilimde çalışan bataryaya sahip. 14 amper akıma ulaşan geleneksel sökerler de 4 ile 7 saat arasında dolmaktadır.

Eğer bataryayı 32 amperlik, wallboxlara bağlarsanız şarj süresi 2 saatten kısa olmaktadır. C5 Aircross Hybrid’in bataryasının maksimum kapasitesi, 160 bin km veya 8 yıl Olarak tespit edilmiştir.

Şarj edilebilen hibrit modelin standart C5 Aircross dan ayrışması için Fransız üretici, Silver Anodized Pack adı verilen bir tasarım paketi sunacaktır. Bu sayede dikiz aynası üzerine yerleştirilen bir imleç sayesinde, araç %100 elektrik morunda iken, mavi renge dönerek sürücüye durumu bildirecektir.

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Hidrolik Süspansiyon

Citroen’in bugüne kadar ürettiği en güçlü model olan Citroen C5 Aircross Hybrid hidrolik süspansiyonuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. 2018 yılında Şanghtay Fuarında Aircross konseptini tanıtmıştı.

Şimdi de modelin Hybrid üretim versiyonunu sunmuştur. C4 Cactus gibi farklı bir yaklaşıma sahip olan C5 Aircrooss Hybrid sev ya da nefret et tarzındaki yaklaşımıyla gelmektedir. 4.5 Metre uzunluğa sahip olan metre yüksekliğindedir.

Renkli karakteriyle dikkati üzerine çeken SUV’nın çamurluklarında ve gövdenin alt kısmında yer alan Airbumplar göze çarpmaktadır. Önde dört adet LED’e sahip far grubuna sahip olan Citroen C5 Aircross Hybrid i diğer rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri de bu.

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Jantları

Citroen tasarımcıları, sütunları siyah renkte tasarlayarak tavana sanki uçuyormuş gibi bir hava eklemişlerdir. Araçtaki jant seçenekleri de 17 inçten başlayıp, 19 inçe kadar uzanmaktadır.

Konforlu Elektrikli Sürüş Keyfi

Citroen firmasına ait olan C5 Aircross SUV Hybrid modeli firmanın tasarladığı ve ürettiği ilk hibrit otomobilidir. Yani Citroën c5 aircross suv hem benzinli motor hem de elektrikli motor özelliklerine sahip.

Bu konforlu hibrit araç düşük emisyonlu araç modelleri arasında olması ile de ön plana çıkmaktadır. Ayrıca söz konusu modelin özellikleri arasında elektrikli motor özelliğinin günlük kullanım için yeterli güçte ( güç 320 nm tork ) olması da yer alıyor. 

Kolay Şarj Teknolojisi

Citroen firmasının bu yeni hibrit model otomobili çok kolay bir şekilde şarj olabiliyor. Geleneksel kablo yapısına uygun şekilde geliştirilmiş araç 4 ile 7 saat arasında şarj oluyor.  

32A Wall box kullanıldığı durumlarda ise 2 saatten çok daah kısa bir sürede şarj olma özelliğine sahip olan araç akıllı telefonlar ile entegre edilerek istenilen saatte istenilen bağlantı üzerinden şarj olması için programlanabiliyor. 

Bu olağanüstü araç tam elektrik modunda 50 km menzil ile çalışıyor. Otomobil içerisindeki batarya ise 8 yıl garantili olarak teslim ediliyor. 

Verimli Hareketlilik ile Rahat Uzun Yolculuk İmkanı

Citroen firmasının 2020 model C5 Aircross Hybrid otomobili ile tam elektrik modunu kullanırken çevrenin oluşturduğu olumsuz durumlardan kurtulma şansına sahipsiniz.

Çünkü bu eşsiz otomobil sizi sanki başka bir evrende, tüm dış etkilerden korunaklı şekilde yolculuğa davet eder. 50 km mesafeye kadar CO2 salınımı yapmayan araç sıfır salınımlı araç modelindedir. 

Kolay Kullanılabilir Otomobil

Bu yeni hibrit teknolojili otomobil ZEV yani Sıfır Salınımlı Araç modeline sahiptir. Bu özelliği ile kolay ve pratik kullanılabilen araçta ayrıca yönlendirici gösterge paneli bulunuyor. 

Estetik Görünüm

Citroen’in bu muhteşem hibrit aracı hem elektrikli hem de benzinli modda iken çok güzel bir sürüş deneyimi yaşatmaktadır. Bu yönü ile oldukça kullanışlı olan otomobil aynı zaman hem iç hem de dış tasarım yönü ile oldukça estetik bir görünüme sahiptir. 

Termal koltuklar ve geniş iç hacim sayesinde sürüş ve yolculuk boyunca hem konfor hem de muazzam bir memnuniyet sağlanır. İç tasarımının dengeli görüntüsü ile görenleri kendisine hayran bırakan otomobilin dış tasarımı da oldukça dikkat çekmektedir.

Temelde beyaz renkte tasarlanan bu aracın diğer renklerde üretilip üretilmeyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor. 2025 yılında tamamlanması beklenen üretim ve piyasaya sürüş sürecinde firma ve otomobil meraklılarını nelerin beklediğini birlikte göreceğiz. 

2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Çıkış Tarihi ve Fiyatı

2020 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacağı belirtilen Citroen C5 Aircross Hybrid Modeli, ilk olarak Fransa da satışa sunulacaktır. 2020 Citroen C5 Aircross Hybrid suv modellerinde için 39 Bin 950 Euro olarak fiyat belirlenmiştir.

İşte; 2020 Citroen C5 Aircross Hybrid Tanıtım Videosu

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!