featured

2020 Yılının En İyi Türk Fimleri ile Tatil Günleri Artık Daha Eğlenceli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Yılının En İyi Türk Fimleri listemiz en çok film severlerin dikkatini çekiyor. Türk filmleri her yıl kendini geliştirerek yenilenmeye devam ediyor. Aksiyon, Korku ve Komedi kategorisinde çıkan yeni filmler kalitenin ve prodüksiyonun arttığını gösteriyor.

Her ne kadar kalite ve prodüksiyon artmış olsa da “ en iyiler ” listesine girebilmek için izleyiciler tarafından sevilmemeleri gerekiyor. İşte bu listede sizlere 2020 yılında çıkmış türk filmlerinin en iyi oyları almış olanlarını derledik. Listemizde yer alan filmler izleyici oyları sayesinde 2020 Yılının En İyi Türk Fimleri unvanını kazanmıştır.

1 – Eltilerin Savaşı

YouTube video

Eltilerin Savaşı 2020 Yılında çıkış yapmış bir komedi filmidir ve listemizin ilk sırasında yer almaktadır. 2020 Yılının En İyi Türk Fimleri arasında hızla yükselmiş ve izleyiciler tarafından oldukça sevilmiş olan Eltilerin Savaşı iki eltinin birbirleri ile girdikleri yarışı konu almaktadır. Eltilerin Savaşı Komedi filminin senaryo yazarlığını Gupse Özay üstlenmiştir.

Sultan ve Gizem adında iki eltinin birbirleri ile yaşadıkları tatlı çekişmeleri konu alan komedi filmi sosyal medyanın hayatlara nasıl yön verdiğini de ufak kesitler sayesinde izleyiciye aktarmaktadır. İki karakterin de sosyal medya bağımlısı olması ve hayatlarını sosyal medyada yaşananlara göre sürdürmesi ortaya trajikomik bir durum çıkmasına neden olmakta. 2020 Yılında çıkmış olan bu film Sinema salonlarında oldukça fazla izleyici kitlesi ile bu yıla damga vurmuştur.

2 – Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı

YouTube video

Türkler Geliyor: Adaletin kılıcı, 2020 Yılında çıkış yapmış bir Türk aksiyon filmi eseridir. Türklerin gücünü ve mücadele ruhu konu alan bu film 2020 yılında çıkmış filmler arasında olan ve en çok sevilen filmler arasına girmiştir. Listemizin ikinci sırasında yer alan Türkler Geliyor:  Adaletin Kılıcı filminin yönetmenliğini Kamil Aydın üstlenmiştir.

Kamil Aydın ismini efsaneleşmiş filmler kısmında sıkça duymuş olmamız filme ne kadar kalite kattığının göstergelerindendir. Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı XV. Yüzyıl Balkanlarda geçmektedir. Film, Sırp kralı Lazar’ın halka uyguladığı zulmün önüne geçmek için mücadele veren Fatih Sultan Mehmet’in birliği olan akıncıları konu almaktadır.

3 – Gamonya: Hayaller Ülkesi

YouTube video

Gamonya: Hayaller Ülkesi, 2020 yılında çıkış yapmış bir çocuk filmidir. Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilen Gamonya: Hayaller Ülkesi, 2020 yılında çıkmış n iyi türk filmi listesinde yer almaya hak kazanmıştır. Listemizin üçüncü sırasında bulunan film, Mutsuz bir çocukluk geçiren Umut ve Dedesi Ahmet’in hayatını konu almaktadır. Umut bazı yaşanmışlıklar sonrasında hayal kurma yetisini kaybetmiş ve ne olduğunu hatırlamayan bir çocuktur.

Hiç beklenmedik bir zamanda dedesinin geçirdiği kaza sayesinde Umut yeni bir dünya ile tanışmıştır. Filmde, tanıştığı yenidünya fantastikler dünyası Gamonya’dır. Gamonya da ki insanlar ile tanışan Umut, oradaki çocukların hayaller kurabildiğini görmüştür. 2020 yılında çıkmış ve en iyi filmler arsında olan Gamonya: Hayaller Ülkesi kadrosunda “Güldüy Güldüy” ekibi yer almaktadır. Aile ile izlenebilecek filmler arasında listenin en sütünde yer almakta.

4 – Bayi Toplantısı

YouTube video

Bayi Toplantısı, Bayi toplantısı filmi 2020 yılında çıkış yapmış en iyi Türk filmleri arasında yer almaktadır. Komedi filmi olan Bayi Toplantısı en çok izlenen Türk filmleri arasında da yer alma başarısına sahiptir. Sinema ’da oldukça fazla bir izleyici kitlesine sahip olan Bayi Toplantısı, izlenmesi gereken filmler arasında da yer almaktadır. Bayi Toplantısı filmi, kendisini “Yol Arkadaşım” ve “Küçük Esnaf” filmlerinde de kanıtlamış İbrahim Büyükak’a Aittir.

Bayi toplantısı filmi Anadolu’dan İstanbul’a Bayi toplantısı için yola çıkan üç beyaz eşyacının başına gelen komik olayları konu almaktadır. Namık, Sadık ve Adem adındaki üç kafadar, hayatlarında olan bazı sorunları aşmak için bir araya gelir. Her ne kadar durumlar güzel gidiyor gibi görünse de macera onları bekliyordur. Üç kafadarın hayatta kalabilmek için birbirlerine güvenmeleri gerekmektedir. Birlikte hareket etmek zorunda kalan üç kafadar hayatta kalabilecek mi? Komedi türünde yer alan “Bayi Toplantısı” 2020 yılında çıkmış en iyi Türk filmleri arasında ve izlenmesi gereken en iyi Türk filmleri arasında yer almaktadır.

5 – Zengo

YouTube video

Zengo, 2020 Yılında çıkmış bir komedi filmidir. 2020 Yılında çıkış yapmış olan Zengo, en iyi Türk filmleri ve İzlenmesi gereken en iyi Türk filmleri arasında yer almaktadır. Gişe kısmında da bir hayli iddialı olan filmin halen daha yüksek bir izleyici kitlesi bulunuyor. Filmin senaristliğini Yasemin Sakallıoğlu üstlenirken Yönetmenliğini Şahan Gökbakar üstlenmektedir.

Zengo Filminin başrollerinde Zerrin adında bir karakter yer almaktadır. Zerrin’in yaşadığı mahalle kentsel dönüşüme uğramaktadır, bu dönüşümün sonunda Zerrin, zenginler arasında yer almaya hak kazanmıştır. Zerrin’in hayalleri arasında ünlü bir modacı olmak vardır, bir anda zenginleşmesi ile bu hayalini gerçekleştirmek isteyen Zerrin, yeni kıyafetlerini mahallesinde bulunan çocuklar üstünde denemektedir. Her şey güzel gidiyor gibi gözükse de Zerrin in tasarımları çalınarak piyasaya sürülmektedir. Tasarımlarının asla anlaşamadığı ve sürekli çekişme içinde olduğu Mankıbe tarafından çalındığını gören Zerrin, kurduğu ekip ile Mankıbe’ye savaş açmıştır. 2020 Yılında çıkmış olan Türk komedi filmi Zengo, İzlenen ve en sevilen filmler arasında yer almaktadır.

6 – Sıfır Bir – S1F1R B1R

https://www.youtube.com/watch?v=jkxvDbVrpik

Sıfır Bir, Dizisi ile de oldukça iyi bir izleyici kitlesine sahip olan Sıfır Bir, Sinema konusunda da aynı başarıyı yakalayabilmiş durumda. Türk Aksiyon Dizi ve Filmleri arasında yer alan Yapım en başarılı yapımlara arasına kendi çabaları ile gelmiş ve tutunmuştur. Başlarda bir internet dizisi olarak başlayan Sıfır bir, Şu anda tam prodüksiyona sahip bir dizi – filmdir.

Sıfır Bir, Dizi olarak her ne kadar Adana’da geçiyor olsa da Sinema Filminde Adananın dışına çıkmıştır. İzmir’de geçen Sinema filmi, Savaş, Cihat ve Azad’ın başlarına gelen olayları konu almaktadır. Bu üç arkadaş Adana’da ki Gayri meşru işleri bırakarak İzmir’de Oto yıkamacılık yapmaktadır. Her ne kadar bu üç arkadaş temiz iş yapıyor olsa da Burak ve Cengo Adana’daki işlerine son hız devam etmektedir. Tüm bunlar yaşanırken Üç arkadaşı da etkileyecek bazı olaylar yaşanacaktır, yaşanan bu olaylar sonrasında “Herkes Sussa da Biz Susmak!” diyerek yeni maceraya atılırlar. 2020 Yılında çıkmış olan ve izlenmesi gereken filmler arasında yer alan bu film, 2020 yılında çıkan en iyi Türk filmi arasında da yer almaktadır.

7 – Biz Böyleyiz

https://www.youtube.com/watch?v=OIudooqck8k

Biz Böyleyiz, Biz Böyleyiz 2020 Yılında çıkmış olan ve izlenmesi gereken filmler arasına girmiş güzel bir yapımdır. Tür olarak Romantik, Komedi ve Dram türlerini içeren film, izleyiciler tarafından da bir hayli sevilmektedir. Oyuncular arasında Berrak Yüzünaraç, Özge Özpirinçci, Şebnem Bozoklu, Engin Öztürk ve Meriç Aral’ın da yer alması filmin kalitesinin artması için yeterli sebepler olarak görülmekte. 2020 ‘nin en başarılı filmleri arasında yer alan Biz Böyleyiz, bir grup arkadaşın başlarından geçen olayları konu almaktadır.

Eğlence ve macera dolu bir film arayanların kesinlikle izlemesi gereken filmlerden birisi de Biz Böyleyizdir. Film, konu olarak çocukluk ve gençlik arkadaşı olan bir grup arkadaşın başına gelenleri konu almaktadır. Yaz arkadaşı olarak takılan arkadaşlar, Nezihe Teyze dedikleri bir kadının başına gelenlerden sonra tekrar toplanmaları gerekir. Bu arkadaş grubu onca zaman sonra tekrar bir araya geldiği için bazı zıt davranışlar ortaya çıkmaktadır, hal böyle olunca da komedi, dram ve romantiklik dolu bir film ortaya çıkıyor. 2020 Yılında çıkmış olan film en iyi türk filmi olarak listelerde kendini göstermektedir.

8 – Karakomik Filmler 2: Deli – Emanet

YouTube video

Karakomik Filmler2: Deli – Emanet, 2020 Yılının en iyi Türk filmleri arasında yer alan Karakomik Filmler 2 bir Cem Yılmaz yapımıdır. İlk Karakomik filmlerden sonra attığı bu adım ile ikinci tek film iki film projesidir. Tek film içerisinde iki film izlenmesine olanak sağlayan bu yapım oldukça başarılı ve sevilen bir yapımdır.

2020 Yılında çıkmış en iyi filmler arasında yer alan Karakomik Filmler 2’nin içerisinde Deli ve Emanet adında iki farklı film bulunmaktadır. Filmin başrollerinde ve kadrosunda Cem Yılmaz’ın kemik kadrosu yer almakta. İki film, Aynı yerlerde geçen ama faklı hikâyelerde olan Karakomik Filmler 2, Farklı deneyimler yaşamak isteyenler için harika bir film olarak tarihe geçmiştir. İzleyicileri tarafından sevilerek en iyi Türk filmi arasına alınan Karakomik Filmler 2, 2020 Yılında izlenmesi gereken filmler arasında da yer almaktadır.

9 – Aşk Tesadüfleri Sever 2

YouTube video

Aşk Tesadüfleri Sever 2, Aşk Tesadüfleri Sever 2 2020 yılında çıkmış olan en iyi Türk filmleri arasında yer almaktadır. Dram ve Romantik filmler arasında kendine yer edinmiş olan Aşk Tesadüfleri Sever 2 Sinema salonlarını tamamen doldurarak büyük başarı elde etmiş durumda.

Senaristliğini Nuran Evren Şit’in üstlendiği Yönetmenliğini de Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak’ın üstlendiği filmin oldukça sürükleyici bir konusu var. Filme geçmişte ve günümüzdeki olan aşklar karşılaştırılıyor, devam filmi olan Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmi 1960lardan günümüze dayanan aşk hikâyelerini konu almakta. Film içerisinde seçilen konular gerçek hikâyelerden alınmıştır. Romantik film severlerin kesinlikle izlemesi gereken ve 2020 yılında izlenebilecek en iyi Türk filmleri arasında yer almakta.

10 – Ağır Romantik

YouTube video

Ağır Romantik, Ağır Romantik 2020 Yılında izlenebilecek en iyi Türk filmleri arasında yer almaktadır. 2020 Yılında izlenebilecek en iyi Türk filmleri arasında yer alan Ağır Romantik, Gişe de de başarısını göstermiştir. Romantik film severlerin kesinlikle izlemesi gereken filmler arasında yer alan Ağır Romantik, en iyi Türk filmleri arasında da yer almakta. Film konservatuar okuyan bir kısın hayatını konu edinmektedir. Sanatla ilgilenen bir Anne ve Profesör bir Baba’nın kızı olan Aslı’nın hayatı bir kapkaç olayından sonra değişir.

Yaşadığı olayın şokunu yaşadığı sırada Aslı’ya o sırada tüm olaylara şahit olan Kerem yardım eder, her şey işte tam da burada başlar. Her şey güzel giderken Kerem’in aslında anlattığı gibi birisi olmadığı ortaya çıkmıştır, kendisini farklı şekilde tanıtan Kerem, gerçekler ortaya çıktıkça daha başka bir insan olmaya başlar. 2020 Yılında çıkmış en iyi Türk filmleri arasında yer alan Ağır Romantik, sevgili ile izlenebilecek Romantik filmler arasında yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!