featured

30 Yaş Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Kırışıklıklar Nasıl Engellenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlarda yaş 30’a merdiven dayayınca en merak edilen konulardan biri de 30 yaş cilt bakımı oluyor. Özellikle 30 yaş sonrası cilt bakımı oldukça önem teşkil etmekte. Peki 30 yaş cilt bakımı nasıl yapılır? İşte, en güzel ipuçları!

30 Yaş Cilt Bakımı

Kadınlar yaşları ilerledikçe yüzlerinde oluşan kırışıklıklar ve gözaltı torbalarının artmasıyla büyük endişeler duyabiliyorlar. Bu yüzden özellikle 30 yaş cilt bakımı veya 30 yaş sonrası cilt bakımı en merak edilen konular oluyor. Özellikle de bakımlarına oldukça ciddi önem veren kadınların yaşadıkları yaş ilerleme sendromu ile kendilerinde oluşan yaşlanma belirtileri büyük üzüntüler yaşatıyor, ama bu kadar endişelenmenize gerek yok.

Çünkü 30 yaş üstü kadınların kendilerine uygulamış oldukları bazı cilt bakımı teknikler sayesinde ruhlarını ve bedenleri daha genç kıldırtmayı başarabiliyorlar. Sizde bu değişimi yüzünüzde fark etmek istiyorsanız, mutlaka yazımızın devamına da göz atmanız gerekiyor.

Cilt temizliği Çok Önemli

30 yaş üstü cilt bakımı için öncelikle cildinizi daha dirençli tutmanız için vücut temizliğine önem vermeniz gerekiyor. Eğer hala yüzünüzdeki makyajı ve vücudunuzu ağırlaştıracak kokuları üzerinizden çıkarmadan yatıyorsanız, cildinizin olması gerektiğinden daha erken yaşlanmasına yol açabilirsiniz. Bu yüzden uyumadan önce mutlaka cildinizi makyaj temizleyici ürünler ile yüzünüzde dairesel hareketleri nazikçe uygulayarak temizlemeniz gerekiyor. Özellikle 30 yaş cilt bakımı yapmadan önce cildinizi muhakkak arındırmanız gerekmekte.

Cilt Bakımı İçin Öncelikle İyi Beslenin

30 yaş üstü cilt bakımı için vücudun yaşatmış olduğu yorgunluklarla oluşan yağlanmaların önüne geçmeniz gerekiyor. Yaş ilerlemesiyle oluşan kiloların önüne geçmek istiyorsanız, mutlaka sağlıklı diyetler yapmanız gerekiyor. Yapacağınız sağlıklı diyet sayesinde vücut sarkmaları, aşırı kilo, obezite ve kötü görünümden kurtulabilirsiniz. Her gün diyetinize bol bol meyve ile sebze ekleyerek vücudunuzun oluşturmuş olduğu toksinlerden arınabilirsiniz. 30 yaş sonrası cilt bakımı için cildi toksinlerden arındırmak oldukça önemlidir.

Sporunuzu İhmal Etmeyin

30 veya 40 yaşındaki kadınların 18 yaşındaki genç kız görüntüsünün altında yatan en büyük sırlardan bir tanesi ise her gün düzenli olarak yaptıkları egzersizlerdir. Aslında 30 yaş cilt bakımı nasıl olur, sorusunun en önemli cevaplarından biri spordur çünkü yapacağınız spor cildinize de oldukça iyi gelecektir. Günde yapacağınız 30 dakikalık kısa süreli egzersiz hareketleri sayesinde metabolizma hızınızı artırarak kan akışınızın daha hızlı şekilde ilerlemesine yardımcı olabilirsiniz.

Bu da sürekli vücudunuzda kendisini yenilemek zorunda kalan hücreler sayesinde daha genç görünmenize fayda sağlayacaktır. Aynı şekilde spor yapmanız yüzünüzde oluşacak olan sivilceyi önleyebilir, streslerden kendinizi uzak tutmanıza ve kaslarınızın gelişmesine olanak tanır. Özellikle 30 yaş sonrası cilt bakımı için spor oldukça önemli bir etkendir. Unutmayın ki 30 yaş cilt bakımı yapmakta ki en büyük amaç daha genç görünmek yerine cildi daha diri tutmaktır. Spor da bunu sağlar.

Sporun yanında cilt bakımı ve masaj yaptırmak içinde ayda bir kere olacak şekilde mutlaka SPA’ ya gidiniz. Takvimleriniz her ne kadar dolu olursa olsun, yüzünüzün parlaklığını ve gençliğini kaybetmemek adına SPA’ yı aktivitelerinizin arasına almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu yol cildinizde harikalar yaratacak ve dokunuzda çarpıcı hisler yaratmasına avantaj sağlayacaktır.

Göz Kremi ile Vücut Losyonlarınızı Sürekli Tekrarlayın

Yaşların ilerlemesiyle birlikte gözlerde oluşan kırışıklıklar en can sıkıcı olaylar arasında bulunuyor. Makyaj ürünleriyle gözünüzün altında oluşan istenmeyen görüntülerden kurtulabilirsiniz fakat bu tamamıyla iyi bir görünüm için fayda sağlamıyor. Bu yüzden daha sağlıklı sonuçlar elde etmek adına cilt bakımı yaparken göz bakım kremlerini de kullanın. Göz kremleri sayesinde zamanla oluşan koyu renkli halkalardan da kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. 30 yaş cilt bakımı için uygun ürünler kullanmaya dikkat edin.

Tabi ki sadece yüzünüz bakıma ihtiyaç duymuyor. Aynı şekilde vücudunuzda bu süreçlerde yoğun bakım gerektiren işlemler istiyor. O yüzden güzel cildinizin hep genç yaşlarda göstermiş olduğu güzel görünümü kaybetmemesi adına vücut bakımı ürünlerini de kullanmayı ihmal etmeyin. Özellikle de dirsekleriniz, dizleriniz ve ayak topuklarınızın kuruluğunu gidermek için özel olarak üretilen bakım kremlerini kullanabilirsiniz. 30 yaş cilt bakımı için vücut bakımınıza da dikkat etmeniz gerekir, çünkü cilt bakımı bir bütündür.

Dilerseniz saç bakım, bebek cilt bakımı, güzellik bakımları için doğal ürünler de tercih edebilirsiniz. 30 yaş üstü erkekler de bu bakımlar ile etkili bir bakim yapmış olabilirler. Cilt bakımınızı iyi bir şekilde tamamlamak için yaz kış güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamanız gerekir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!