featured

30 Yaşından Sonra Hamilelik Kadınları Gençleştiriyor !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelik için en uygun zaman çocuk sahibi olmak isteyen kadınların merak ettiği bir konudur. Yapılan araştırmalar 30 Yaşından Sonra Hamilelik konusunda ilginç sonuçları ortaya koymaktadır.

30 Yaşından Sonra Hamilelik

Uzmanlara göre 30 yaşından sonra hamile kalmak 30 yaş altında hamile kalmaya göre daha sağlıklı bir süreci beraberinde getirebiliyor. Bu durum annenin genç görüntüsüne de katkı sağlıyor. Yani bir açıdan 30 yaştan sonra doğum yapan kadınlar, benzer yaştaki anne olan kadınlara göre daha dinç bir görünüme kavuşmuş 

30 Yaşından Sonra Hamilelik Olasılığı Değerlendirmesi

Hamile kalma olasılığı ve yaş açısından değerlendirme yapıldığı zaman 20 ve 36 arası ideal zamanlar olarak bilinmektedir. Kadınlarda fiziksel bir engel olmadığı varsayılarak 30 yaşından sonra olasılık azalmaktadır. Çünkü yumurtalık sayısı azaldığı için spermin tutulma olasılığı azalabilmektedir. Sayılarla ifade edilirse, 2 milyondan 300 bin civarına düşen bir miktar söz konusudur. Yani yaş ilerledikçe hamile kalma olasılığı artar.

Vücudu Yenileme Hızı Bakımından Doğum Yaşı

Uzmanların dikkat çektiği bir konu, geç yaşta hamile kalan kadınlar için uzun ömürlü olma potansiyellerinin artması yönünde. Bunun da temel nedeni yenileme hızı ile bağdaştırılıyor. Vücudun yenileme hızı, özellikle 30’ lu yaşlardan itibaren yavaşlamaya başlıyor. Ancak çocuk olacağı zaman, vücut yenileme hızını artırdığı için bu durum genel görüntüye olumlu yansıyor.

Ayrıca duygusal açıdan da bazı tazeleyici özelliklerden bahsetmek mümkün denebilir. Bu da genel sağlıklı halin artışı anlamına gelmektedir. Geç doğum avantajları ele alınırken ilk doğum zamanı hakkında da bilgilendirme yapmakta fayda bulunmaktadır. Buna göre, uzun yaşam isteyen kadınların ilk çocuğun yapılmasında çok geç yaşa kalınmaması gerekiyor. İkinci çocuk isteyen kadınlar 30 yaş sonrasını değerlendirebilir. Ancak uzun yaşam için sadece hamile kalma zamanına da bel bağlamamak önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!