featured

39. İstanbul Film Festivali 15 Filmi Dijital Ortam İle Evlerinize Getiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

39. İstanbul film festivali, festivalde gösterilecek olan filmler arasından seçtiği 15 filmi izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. 15-29 Mayıs tarihleri arasında 15 seçkin film dijital ortam ile evlerinize geliyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek olan festival koronavirüs nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmişti. Alınan son karar ile Cannes, Venedik ve Berlin film festivallerinde sergilenecek olan filmler arasından 15 tanesinin internet üzerinden gösterilmesi karalaştırıldı.

YouTube video

İstanbul film festivali, 1984 yılından beri her yıl düzenli olarak Nisan ayında gerçekleştirilmekteydi. Fakat 2020 yılı film festivali, Covid-19 salgını nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmişti. Böyle bir durumun oluşması sonrası festival yetkilileri bir ilke imza atarak film gösterilerini dijital ortamda yapma kararı aldılar.

Alınan bu kara ile 15-29 Mayıs tarihleri arasında https://filmonline.iksv.org/ adresi üzerinden özenle seçilmiş 15 filmin Türkiye prömiyeri yapılacak. Prömiyeri yapılacak filmler Cannes, Venedik ve Berlin festivallerinde sunulacak olan filmler arasından özenle seçildiler.

39. İstanbul Film Festivali Bileti Nasıl Alınır?

Dijital ortamda gösterilecek olan filmler Türkçe alt yazılı olarak https://filmonline.iksv.org/ adresinden yayınlanacak. Bu muhteşem filmlere erişmek isteyenlerin bilet alması gerekmektedir. Biletleri de yine aynı adresten alabilirsiniz.

Bilet alan kişiler gösterilecek filmlerin 15 tanesine de erişim sağlayabileceği gibi tek tek de filmlere bilet alabilecekler. Site üzerinden her gün bir film gösterime girecek ve gösterime giren film 5 gün boyunca erişime açık olacak. Filmleri izleyecek olanlar, bir filmi açtıktan sonra toplam 30 saat süre filmi izleyebilirler.

39. İstanbul Film Festivali Bileti Ne Kadar?

Bilet almak isteyen kişiler için bilet satışları internet üzerinden 14 Mayıs Perşembe saat 10:30’dan sonra yapılacak. Filmlere ister tek bilet satın alabilir isterseniz de toplu paket alımı ile 15 film bileti satın alabilirsiniz.

Bir filmin satış fiyatı 9 TL olarak belirlendi. Toplu alım yapmak isteyenler için ise 15 film 99 TL olarak satışa sunulacak. Fakat acele edin. Çünkü toplu film bilet satışı sadece 14- 20 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

39. İstanbul Film Festivali Dijital Ortamda Gösterime Sunulacak Filmler

İşte 39. İstanbul film festivali tarafından sunulacak birbirinden değerli 15 film… Bu filmlerin Cannes, Berlin ve Venedik film festivallerinde gösterime sunulacağını unutmayın.

1- Berlin Alexanderplatz

YouTube video

Filmin yönetmen koltuğunda Burhan Qurbani oturuyor. 1929 yılı Weimar Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylar günümüzün Berlin sokaklarına taşınıyor. Gine- Bissau göçmeni bir genç, Berlin’de olan suçlara şahitlik ediyor.

2- You Will Die At Twenty/ 20 Yaşında Öleceksin

YouTube video

Filmin yönetmenliğini Sudanlı Amjad Abu Alala yapıyor. Ünlü yönetmen görsel dilinin etkileyiciliği ile ilk uzun metrajlı filmini sergiliyor. Film, festivallerde bolca övgüye layık görüldü. Filmde, bir kehanetin insan hayatına nasıl bir etki ettiği konu alınıyor. Dünyadan kendini izole etmiş ve kendi inançları ile yaşayan bir Sudan Köyü mekan olarak tercih edilmiş. Venedik Film Festivali En İyi İlk Film ödülünü kazandı. Ayrıca El Gouna ve Ameines film festivallerinde de en iyi film seçilmiştir.

3- Servants/ Hizmetkarlar

YouTube video

39. İstanbul film festivali kapsamında gösterilecek bir diğer film Servants. Soğuk savaş döneminde ki Çekoslovakya siyah beyaz olarak evlerimize geliyor. Filmin kahramanları iki ilahiyat öğrencisi olarak karşımıza çıkıyor. Komünist rejim bu gençleri iş birliğine zorluyor. Zor durumda kalan gençlerin çıkmazları ele alınıyor.

4- A Bigger Wolrd/ Un Monde Plus Grand/ Daha Büyük Bir Dünya

YouTube video

Müzikolog ve şaman uzmanı olan Corine Sombrun’un deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı kitabı beyaz perdeye taşınıyor. Fransız sinemasının ünlü oyuncu-yazar ve yönetmeni olan Fabienne Berthaud yeni bir proje ile sizleri selamlıyor.

5- 5 Is The Perfect Number/ 5 ê Il Numero Perfetto/ 5 Kusursuz Sayıdır

YouTube video

Kendi yazdığı çizgi romanı beyaz perdeye taşıma kararı alan İtalyan Igort, filmin de yönetmen koltuğunda oturuyor. Filmde gangster hayatı ele alınıyor. Napoli’de yaşanan yeraltı suç dünyası estetik bir kara film tasarım ile sizlerle buluşuyor. Başrolde yer alan Tony Servillo oyunculuğu ile sizleri büyüleyecek.

6- Es Gilt Das Gesprochene Wort/ I Was, I Am, I Will Be/ Söz Senettir

YouTube video

Almanya’da yaşayan bir çift yaz tatili yapmak için tercihlerini Türkiye’den yana kullanıyor. Çiftlerden kadın pilot, erkek müzisyen olarak karşımıza çıkıyor. 2 kişi yola çıktıkları macera 3 kişilik bir oyun macerasına dönüşüyor. Filmi izledikten sonra ilişki ve kimlik algılarınızda bazı farklılıklar oluşacaktır. Bir İlker Çatak filmi olan yapım Münih Festivalin’de en iyi senaryo ve en iyi erkek oyuncu ödüllerine layık görüldü.

7- Litigante/ Davacı

YouTube video

Filmde zorlu bir hayat sürecinden geçen bir kadının hayatı ele alınıyor. Filmin ana kahramanı, bir başına çocuklarını büyütmeye çalışırken bir yanda da hasta annesi ile ilgileniyor. İş yerinde ki problemlerle de mücadele etmek zorunda olan kadının hikayesi En iyi Film ödülünü kazandı. Yönetmen koltuğunda ise Kolombiya sinemasının yükselen yıldızı Franco Lolli oturuyor.

8- Swimming Out Till The Sea Turns Blue/ Deniz Mavileşene Dek Yüzmek

YouTube video

Dünya sinemasının en önemli isimlerinde olan Jia Zhang-ke bir edebiyat belgeseli ile karşımıza çıkıyor. Çinli edebiyatçılarla yapılan özel röportajlar sayesinde yazarlar ve edebi kültür ile ilgili güzel ve önemli bilgiler aktarılıyor. Türkiye’de de şiirleri okunan ve sevilen Yu Hua gibi büyük isimlerin de yazılarına yer veriliyor.

9- My Little Sister/ Kız Kardeşim

YouTube video

Berlin’in saygın tiyatrosu olan Schaubühne’nin yetiştirmiş olduğu Nina Hoss, Lars Eidinger ve Thomas Ostermeier filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Film Şubat ayında Berlinale Altın Ayı Ödülü için yarışmıştı.

10- Lillian

YouTube video

39. İstanbul film festivali ile evimize gelen bir diğer film Lillian. ABD’den Rusya’ya yürüyerek gitmeye çalışan bir kızın gerçek hikayesinden esinlenmiş ve bir çok festivalde ödül almış muazzam bir yapım. Filmin duru dili ve oyuncunun efsane oyunculuğu ile film izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

11- Willow/ Vrba/ Sürgün

YouTube video

Manchevski’nin en iyi filmi olarak görülen Söğüt çocuk sahibi olmak isteyen 3 kadının hayat hikayesini konu alıyor. Büyüleyici görüntü yönetimi ve farklı hikayeleri ile izleyenlere eşsiz bir seyir zevki sunuyor.

12- 1982

YouTube video

39. İstanbul film festivali ile evimize gelen muazzam bir film 1982. Lübnan’ın en büyük kırılmalarından birinin konu alındığı film izleyenleri 1982 yılına götürüyor. Film Lübnanlı 2 çocuğun gözünden seyircilere aktarılıyor. Lübnan bu film ile Oscar sahnesinde boy gösteriyor.

13- Walchensee Forever

YouTube video

Aile fertlerinin her biri kendi kader yolunu çizmiş olan kadınların hayatı belgesel olarak ele alınıyor. Belgesel, perspektif dalında en iyi film ödülüne layık görüldü. Belgesel, eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not alarak başarısını kanıtladı.

14- Martin Eden

YouTube video

Martin eden, Jack London’un en sevilen romanlarının başında geliyor. Film bu romandan uyarlanarak 20. Yüzyıl Napoli’sine taşınıyor. Sinema tarihinin en özgün ve başarılı kitap uyarlaması olarak görülüyor.

15- Petite Fille/ Küçük Kız

39. İstanbul film festivali ile dijital ortamda sunulacak son filmimiz Petite Fille. Küçük bir kızın kendi istediği gibi bir hayatı yaşaması ele alınıyor. Toplumun tüm tepkilerine ve saldırılarına göğüs geren ve kızlarına destek olan bir aile bizlere gösteriliyor. Berlin’de dünya prömiyerini yapan film de konu tarafsız şekilde beyaz perdeye aktarılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!