featured

5 Farklı Karaktere Göre Dekorasyon Fikirleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ruhu olan evler içlerinde yaşayanların karakterlerinden derin izler barındıranlardır” diyen Orly Robinzon, Homes With Soul kitabında bizler için karaktere göre dekorasyon fikirleri ve önerilerini anlatmıştır. 5 farklı karaktere göre dekorasyon fikirleri sunan iç mimarlar ise tercih edilen dekorasyon ürünlerinin karakteri yansıttığını ifade etmektedirler. Yatak odası, mutfak, banyo ve evin ihtiyaç duyulan her yerini dekore etmek için kullanılabilecek ev dekorasyonu fikirleri! İşte, 5 farklı karaktere göre dekorasyon fikirleri ile yaşadığınız her yeri güzelleştirin. 

Karaktere Göre Dekorasyon Fikirleri

Kişilerin sahip oldukları farklı karakter yapıları dekorasyon fikirlerini de etkilemiş durumdadır. Enerjik ve pozitif bir karakter ile sakin ve yorgun bir psikolojinin birbirinden farklı tercihler yapması oldukça normaldir. İşte, farklı karakterlere hitap eden ilgi çekici dekorasyon önerileri!

1 – Hipster Model Entelektüel Dekorasyon Fikirleri

1950’li yıllarda oldukça moda olan Hipster kültürünün temelleri Amerika’ya dayanmaktadır. Bağımsızlık temalı bir giyim tarzı olan bu gençler, döneme öyle bir iz bırakmışlardır ki, şimdilerde de yeniden moda olmayı başarmışlardır. Comic kültürü ile vintage modasını bir araya getiren bu grup, retro objelere oldukça ilgilidirler. 

Dekorasyon tercihleri konusunda da oldukça özgün olan bu akım insanının karakteri, neşeli, heyecanlı ve yaratıcı özelliklerini bir araya getirmektedir. Peki, hipster karaktere göre dekorasyon fikirleri neleri içerir?

Daha çok vintage ve çizgi karakter temalı giyinen bu grup canlı renkleri kullanmaktan zevk alır. Bit pazarları, eskiciler ve sahaflar onlar için müthiş bir alışveriş ortamıdır. Eski dönemin plak çalarları, gramafonlar ve geçmişi andıran objeler onarın en sevdiği dekorasyon parçalarıdır. 

2 – Azla Yetinenler İçin Dekorasyon Fikirleri

Süslerden ve kalabalıktan uzak olan az seven insanlar,  Mies Der Van Rohe ‘a ait ” Az çoktur ” felsefesini benimsemişlerdir. Mütevazi, sade ve rahat dekorasyon fikirleri ile mutlu olan bu kişiler, aydınlık bir tasarımdan hoşlanır. Daha çok sade, açık renkli modelleri ile gözü yormayan dokuları tercih eden bu insanların en sevdiği renkler beyaz, gri ve bej rengidir.

Kendin yap ürünleri de sıkça tercih eden az çoktur karakterli kişiler ile dekorasyon nasıl yapılır sorusunun cevabı çok basittir. Hem çok rahat hem de çok asil bir tasarım ortaya çıkarıyorsanız ve bu tasarımlara sadelik de eşlik ediyorsa, aradığınız her şey bulunmuş demektir. 

3 – Teknolojik Kişiler

Teknoloji ile oldukça iç içe olan objelerin internetinden vazgeçemeyen kişiler IoT ürünlerini tercih etmektedirler. Internet of Things yani objelerin interneti ile oldukça ilgili olan bu kişiler dekorasyon tercihlerinde ev güvenlik sistemleri, akıllı mobilyalar ve teknolojiler kullanırlar. Dekorasyon fikirleri arasında yer alan akıllı buz dolapları ve müzik sistemleri ile oldukça eğlenceli bir evleri olan bu kişilerin ofis tasarımları da oldukça dikkat çekicidir. 

4 – Zamansızlar

5 farklı karaktere göre dekorasyon fikirleri listemizin 4. sırasında zamansızlar yer alıyor. Modernistler olarak da bilinen zamansızlar adeta yıllara meydan okuyan tasarımları tercih ederler. Onların en sevdiği malzeme ahşap iken; en sevdiği renkler beyaz, gri ve yine bej rengidir. Sanat eserleri ve tablolar ile hareket katılan rengarenk duvarlar ile heykel ve özel tasarım ürünlerle dolu modern bir evde olması gereken  ev dekorasyon fikirleri onlar için vazgeçilmezdir. Flowerpot aydınlatmalar ile hem şık hem de oldukça estetik bir hava yakalayan zamansız karakterli kişilerin eşya seçerken dikkat ettikleri en önemli şey rahat ama şık olmasıdır. 

5 – Vejetaryen Natüralistalar ve Dekorasyon Fikirleri

Doğaya ve tüm canlılara büyük bir saygı ile yaşayan bu kişiler çoğunlukla Z kuşağında yer almaktadır. İklim değişikliği, hayvan hakları ve canlıları koruma konularında oldukça hassas olan bu kişilerin dekorasyon fikirleri de etik kaynaklara oldukça uygundur. Deri, kürk ya da hayvansal ürünleri tercih etmeyen bu kişiler genellikle ham ya da geri dönüşümü ürünler tercih ederler. 

Dünyaca ünlü Vegan dekorasyon tasarımcı  Deborah Rosenberg ‘ın da söylediği gibi yaşanılan yer kişinin ruhunu yansıtmalıdır. Kişi içindeki duyguları doğru ve iyi beslerse, gezegene zarar vermeden yaşarsa, dünya bugünkünden çok daha yaşanılabilir bir yer olacaktır. Doğa ile oldukça uyumlu desen ve dokuların kullanıldığı vejetaryen dekorasyon fikirleri içerisinde çok sayıda farklı örgü ve döşeme örnekleri bulunur. Hasır ve bambu onlar için vazgeçilmez mobilya malzemesidir. 

Bonus : Küçük Banyo Dekorasyonu Fikirleri 

YouTube video

Çok küçük bir eviniz ve küçük de bir banyonuz varsa, küçük banyo dekorasyonu fikirleri hayat kurtarıcı olacaktır. Hem eğlenceli hem de pratik bir şekilde yapacağınız ev dekorasyonu fikirleri ile siz de kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!