featured

666 Sayısının Gizemi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok filmde ve kitapta 666 sayısının gizemi hakkında ortaya atılan teorilere denk gelmişsinizdir. Günümüz dünyasında internetin de yaygın hale gelmesi ile birlikte 666 sayısının sırrı ve hıkayesı araştırmaları yoğunluk kazanıyor. Popüler kültürde önem kazanan 666 anlamı hakkında biz de kısa bir araştırma yapmak istedik.

https://www.youtube.com/watch?v=cdaGFp2aia8

666 sayısının şeytan ve bir takım karanlık büyü gibi insan ötesi olgulara denk geldiği düşünülüyor. Hatta İncil 666 sayısının yer aldığı kutsal metinler arasında kabul ediliyor. Hem dini hem de ruhani açıdan öneme sahip olan bu sayının gizem perdesini gelin birlikte aralayalım.

666 Sayısının Sırrı Nedir?

666 sayısının gizemi, aslında şeytanın varlığı ile birlikte araştırılması gereken bir durumdur. Bazı inanışlara göre bu rakamlar bütünü şeytanın sayısal adına işaret etmektedir. Günümüzde oldukça popüler hale gelen ve günden güne yaygınlaşan ruhani çalışmalar da bu sayıyı şeytan ile bağdaştırıyor.

YouTube video

666 sayısının sırrı nedir sorusu da işte bu popüler kültür sayesinde sıklıkla sorulup aratılıyor. Öyle ki bu sayı hakkında çeşitli teoriler ortaya atılıyor ve kitaplar yayınlanıyor. Sinema ve televizyon dünyasında da 666 sayısı ile ilgili yapılan çalışmaları bulabilirsiniz. Bunun yanında resim sanatında da 666 sayısının önemli bir yeri bulunmaktadır.

Tüm bunlardan yola çıkarak 666 şeytan anlamına gelen sayının tarihsel kökenine inelim istedik. Ancak ve ancak bu sayının kökenine inildiğinde 666’nın gizemini anlamaya başlayabiliriz.

İbranice 666 Sayısının Gizemi

666 nedir Vikipedi ve pek çok internet platformunda kendisine yer bulmayı başaran bir konu olmuştur. Biz de tarihsel metinlerden de yola çıkarak bu gizemli sayının sır perdesini aralamak istedik. Buna da ilk önce İbranice dilinden başlamak gerektiğine karar verdik. Özellikle Hristiyan dininde 666 sayısının yerinin ne denli önemli olduğunu biliyor olmalısınız. Bu durum şüphesiz ki İbranice metinlerin Latince diline çevrilmesi ile açıklanabiliyor.

Günümüzde yaklaşık olarak 9 milyon kişi İbranice dilini ana dili olarak benimsiyor. Öyle ki tarihe baktığımızda dinler tarihinde nemli atfedilen pek çok metnin de İbranice olarak yazıldığını söylemek mümkün. 666 sayısının gizemi de İbranice dilinde gizlenmiş halde gün yüzüne çıkmayı başarıyor.

Bunun için bazı harflere verilen sayısal değerleri göz önüne alarak bir yorum yapmak mümkün olacaktır. Bu süreçte yorumlama yaparken de sizleri Roma İmparatorluğu dönemine doğru bir yolculuğa çıkartmayı düşünüyoruz.

İmparator Neron ve 666 Sayısının Gizemi

666 sayısının ne anlama geldiğine bakmadan evvel popüler kültürde sevilen bir diğer tarihsel duruma göz atmak gerekiyor. Roma İmparatorluğu’nun en çılgın imparatorlarından olan Neron’nun çıkardığı düşünüldüğü yangını az çok biliyor olmalısınız. Öyle ki koskoca imparatorluk, bu yangından sonra yeniden inşa edilmeye başlandı.

YouTube video

666 sayısının gizemi de Neron’nun bu çılgın projesi ile ilişkinlendirilerek anlatılıyor. İmparator Neron, Roma İmparatorluğu’nun başına gelmiş olan en korkunç ve canavarca hislere sahip olan imparator olarak tasvir ediliyor. Öyle ki Neron’nun Roma’yı yakma sebebi olarak da kenti kendi istediği şekliyle inşa etmesi gösteriliyor.

Elbette tüm bunlar yalnızca tarihsel spekülasyonlardan ibaret konular ve tarih disiplininde netlik kazanmış değiller. Fakat bazı uzmanlar Neron’nun adının aslında 666 sayısına eşdeğer olduğunu düşünüyorlar. Bunu da İbranice dilinde kanıtlamaya çalışıyorlar.

İncil’de Neron ve 666 Sayısının Gizemi

İncil’de İbranice olarak 666. Ayet kısmına göz atılması durumu biraz açıklar niteliktedir. Buna göre ayette geçen “canavar adam” söz öbeği Roma’nın başına gelmiş en korkunç imparator olan Neron’u temsil ediyor. Neron, isminin harfleri ile İbranice’de yer alan bazı sayısal değelere karşılık geliyor.

YouTube video

666 sayısının gizemi için Neron’nun adının çözümlemesini şu şekilde yapabiliriz:

N harfinin değeri; 50 sayısıdır.E harfi ise 0 rakamına tekabül eder.R harfi 200 olarak kabul edilir.O ise 6 rakamına denk geliyor.N de bildiğiniz üzere 200 olarak değer buluyor.

Tüm bu rakamların toplanmış hali de 666 sayısına denk düşüyor. Bu sistem size de biraz zorlama gözükmüş olabilir. Fakat o döneme baktığınızda harflerin ve rakamların bir arada kullanıldığı pek çok şifreleme yöntemine denk gelebilirsiniz. Dolayısıyla İncil’de geçen bu ayetin İmparator Neron’u simgeliyor olması oldukça mümkün.

666 Sayısı, Neron ve Şeytan Temsili

666 sayısının gizemi olarak şeytanın sayısı tanımı yapılmaktadır. Biz de bu sayının Roma’nın azılı imparatoru olan Neron’u simgelediğini dile getirmiş bulunuyoruz. Burdan yola çıkarak aslında Neron’un şeytan olarak tasvir edildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Roma’da meydana gelen ve günlerce süren yangınlar sonucunda pek çok insan hayatını kaybetmiş ve koca bir şehir kül olmuştur.

Tüm bunların Neron gibi cani bir hükümdarın eseri olduğu düşüncesi aslında şeytanın tanımını açıkça gözler önüne seriyor. Bununla birlikte 666 sayısı hemen hemen her kültürde kendine yer buluyor. Bunlar arasında 666 allah ve şeytan tanımlamaları ile İslam dini de yer alıyor. Hatta bazı dini açıklamalarda Rüyada 666 sayısını görmek üzerine de kötücül yorumlar yapılabiliyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!