Açık Kapı Yardım Nedir? Nasıl Başvurulur? Açık Kapı Yardım Başvuru Süreci
Açık Kapı Yardım Nedir? Nasıl Başvurulur? Açık Kapı Yardım Başvuru Süreci

Açık Kapı Yardım Nedir? Nasıl Başvurulur? Açık Kapı Yardım Başvuru Süreci

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık Kapı Nedir, Açık kapı yardım nasıl alınır? Küresel Pandemik salgın olarak hız kesmeden devam eden Corona Virüs salgınında alınan son veriler ile dünya çapındaki toplam hasta sayısı yaklaşık bir buçuk milyon kişiyi bulurken, salgın nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı ise seksen beş bini geçmiş durumda.

Dünya üzerinde Corona virüs salgını nedeni ile sağlık ve ekonomi alanlarında üst üste şok edici ve ürküten gelişmeler yaşanırken, ülkelerde bu salgın ile mücadele etmeye çalışıyorlar. Birden çok alanda yürütülen bu mücadelenin önemli bir kısmını da ekonomik tedbirler oluşturuyor. Birçok iş kolu ve sektörün durma noktasına geldiği bu dönemde ülkelerin vatandaşlarını ekonomik açıdan desteklemeleri de bir anlamda zorunlu hale geliyor.

Ülkemizde de yayılan salgın ve alınan tedbirler çok sayıda vatandaşımızı ekonomik açıdan oldukça olumsuz şekilde etkilerken, devlet tarafından sağlanacağı açıklanan yardımlara başvuruların nasıl yapılacağı ise en çok merak edilen konuların başında geliyor.


Corona virüsü sebebi ile ekonomik anlamda etkilenen vatandaşların yardım talepleri için devreye giren e-devlet ve acikkapi.gov.tr üzerinden başvuruların nasıl yapılacağı, ihtiyaç sahipleri tarafından son günlerde en çok aratılan konulardan biri olmayı sürdürüyor.

Valiliklerden Yapılacak Talepler Online Gerçekleşiyor

Ülkemizde alınan tedbirler ve salgın nedeni ile olumsuz etkilenen kişilerin başvuru yapabileceği yardımlar için belirlenen adres ise e-devlet ve acikkapi.gov.tr olarak belirlendi. Açık kapı adı verilen bu uygulama ile Corona virüsten ekonomik anlamda olumsuz etkilenenler, valiliklerden yapacakları taleplerini online şekilde yapabiliyor ve başvuru sonuçlarını da aynı şekilde kontrol edebiliyorlar.
Peki Açık Kapı yardım başvuruları noktasındaki ayrıntılar nelerdir?

Açık Kapı Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tüm dünyada hayatı felç noktasına kadar götüren Corona Virüs salgını, ülkemizde yaşayan vatandaşları da ekonomik anlamda derinden etkiliyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahipleri için Açık Kapı yardımlarına başvurular e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi acikkapi.gov.tr sitesi vasıtası ile de yapılabiliyor.

Açık Kapı Projesi

Açık Kapı adı verilen bu projeye buradan ulaşabilirsiniz. Açık kapı projesi, devletin yapacağı yardımlarda vatandaş ile en üst düzey ve şekilde iletişimin sağlanması ve en sağlıklı şekilde sonuçlandırılabilmesi amacı ile oluşturulmuş bir uygulama.

Bu kapsamda Açık Kapı ile ihtiyaç sahipleri, il valiliklerinden yapacakları talepleri elektronik ortam üzerinde gerçekleştiriyorlar. Bu başvuruların kayıt işlemleri, takip edilmeleri ve sonuçlandırılma işlemlerini de online şekilde takip edilebiliyorlar.

Açık Kapı uygulama sayesinde ihtiyaç sahibi olanlar, on yedi ayrı başlık altında bulunan üç yüz yirmi iki konu içinden seçtikleri istek ve taleplerini doğrudan doğruya Valiliklerin bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebiliyorlar.

Yedi İş Günü İçinde Sonuçlandırma

  • İhtiyaç sahipleri taleplerini, internet üzerinden online veya Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapabilme kolaylığına sahip oluyorlar.
  • Açık Kapı Masaları, 81 il valiliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde yer alan toplam 48 ilçe kaymakamlığı bünyesinde yer alıyor.
  • Yardımların etkin ve hızlı yürütülebilmesi için Açık Kapı Birimleri vasıtası ile bu çalışmalar etkili şekilde sürdürülmeye çalışıyor.
  • Bu kapsamda Valiliklerde beş personel, Kaymakamlıklarda ise üç personel görevlendirilmesi yalnızca bu konu ile ilgili bulunuyor.
  • Açık Kapı Birimlerine başvurular, yüz yüze, mobil uygulama ya da web sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
  • Yapılan Başvurular ise elektronik sistem üzerinde kaydedilerek, ilgili çalışma birimlerine yönlendiriliyor.
  • Başvuru yapan vatandaşlara ise ‘Müracaatınız Nedeni ile Valilik olarak teşekkür ederiz’ şeklindeki bildirim ile anında bir mesajla bilgilendirilerek, başvurusuna dönüş yapılıyor.

Yapılan başvuru ve talepler ise yedi iş günü içinde sonuçlandırılıyor. Ayrıca talep sahibi, sürece ilişkin her aşamayı, başvuru numarası ile internet üzerinden online olarak ya da mobil cihazı ile takip edebiliyor.

Bu yazımız ile belki de Koronavirüs salgını kapsamındaki bu süreç içerisinde çok sayıda vatandaşımızın kullanacağı Açık Kapı Uygulaması ile ilgili yol gösterici ve aydınlatıcı bilgileri sizler ile paylaştık. Sosyal destek yardımı olan Açık Kapı nedir ve nasıl başvurulur sorularının cevaplarını vermeye çalıştık.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!