featured

Açıktan Üniversite Okumak – Açık Üniversiteler Kimler İçin Uygundur – Açık Üniversitelere Giriş Koşulları Nelerdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite okumak istiyorsunuz , fakat yaşam koşullarınız buna imkan vermiyor mu? Üniversite okuyacak kadar boş vaktiniz yok mu? Çalışmak mı zorundasınız? Eğer hala bir üniversite okumak istiyorsanız, üzülmeyin çaresi var: Açıktan Üniversite Okumak . Peki, nasıl?

Öncelikle bu amaç için üniversite sınavına girin. Sınav sonuçlarınızı bekleyin. İstediğiniz bölüme uygun lisans programlarına başvurun ve sınavlara girme şansı yakalayın.

Bu amaçla Eskişehir’de yer alan fakat tüm ülkede hizmet veren Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Fakültesinde eğitim görebilir, istediğiniz ve yeni kayıt işlemini yaptığınız bölümden mezun olabilirsiniz. Kayıt olduğunuz programından mezun olduğunuz alanla ilgili işe girmekte de sorun yaşamazsınız.

İkinci üniversite ismi verilen açıktan üniversite okumak için ise üniversite sınavına girdiğiniz puan türünden açık öğretim önlisans programından, lisans programından ya da birleştirme programlarından faydalanabilirsiniz.

Açıktan Üniversite Okumak

https://www.youtube.com/watch?v=gvkk9TTZZbI

Eğitim konusunda asla bir sınırlama olmamalı ve herkes için erişilebilir olmalıdır. Her kesimden, her toplumdan çeşitli insanların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak açıktan üniversite okumak, yıllar boyunca eğitime erişilebilir olmak gerekir.

Hür ülke hükümeti, eğitim konusunda erişilebilir olması için çeşitli çalışmalar yapmış ve farklı öğrenci gruplarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, çeşitli metotlarla eğitim veren üniversiteler kurmuşlardır.

Açılan bu üniversitelerin en önemli özelliklerinden birisi düzenli ve tam zamanlı eğitim vermeleridir. Bu aşamada öğrencilerin aynı yerde aynı anda olmalarına gerek yoktur. Yöntem ve zamanlama konusunda esnek olan bu kurumlar, kalitelerinden de ödün vermeden, eğitim ve öğretim sunmaktadır.

Neden Açık Üniversite Tercih Edilebilir?

Bilgi ve becerilerin geliştirilmesi için sadece geleneksel şekilde üniversitelerde okumaya gerek yoktur. Akademik kariyer yapmak isteyen, üniversite havasını solumak isteyen herkes çevrimiçi açık üniversite olanaklarından yararlanabilir.

Açıktan üniversite ; herkese yetenekleri konusunda farkındalık kazandırmak, yeteneklerini geliştirmek ve eğitim seviyelerini yükseltmek amacını güder. Diğer geleneksel üniversiteler gibi, kariyer yapmak isteyenler için eşit fırsatlar sunar.

Aynı zamanda açık üniversite bitiren bir kişi, daha sonradan geleneksel üniversite diploması almaya da hak kazanmaktadır.

Açık Üniversitelerin Avantajları Nelerdir ?

Açık üniversitelerin en büyük avantajlarından biri; eğitim açısından dezavantajlı olan bölgelerde yaşayan insanların, eğitim almak için bu üniversiteleri kullanabilir olmalarıdır.

Açık üniversitelerde, asgari eğitim esası vardır. Akademik kayıt, deneyim ya da referans gerektirmez.Sınıfsız oda öğretim yöntemini kullanıldığı için; her insan için uygundur. Burada fakirlik, zenginlik, profesyonellik gibi durumlar aranmaz.Açık üniversitelerde, uzak bölgedeki kişilerin eğitime katılmaları çok daha rahat olur.Açık üniversitelerde yaş sınırlaması yoktur.Açık üniversiteler; insanların yaşam seviyesini artırmak ve bilgili olmasını sağlamak için, herkese eşit seviyede fırsat sunar.Açık üniversitelerin milyonlarca öğrencisi olabilir. Bu yüzden dünyanın en büyük üniversitesi olarak adlandırılırlar.

Açık Üniversiteler Kimler İçin Uygundur ?

Açık üniversiteler, düzenli eğitim alma şansı bulunmayan ya da liseden mezun olduktan sonra, üniversite okuyamamış kişiler için oldukça idealdir. Okumak için uzak yerlerden, bölgelerden gelenler için ulaşım oldukça zahmetli ve zordur. Bu yüzden açık üniversite okumak, bu insanlar için oldukça uygundur.

Açık üniversite için tüm yazışmalar posta yoluyla yapılırken, adayın sınavlara girmek için, bulunduğu yerdeki en yakın çalışma merkezine başvuruda bulunması gereklidir. Açık üniversite ücretleri ve diğer harcamalarla ilgili herhangi bir yükümlülükleri olmadığı için, durumu mali yönden müsait olmayan kişiler için açık üniversite en faydalısıdır.

Çoğu insan gerek maddi yönden gerekse sağlık yönünden üniversite okuyamamakta ya da üniversite okumayı askıya almaktadır. Açık üniversitelerde, boşluğu olan, yıl kaybeden kişiler için herhangi bir problem yoktur ve herkes, açık üniversiteden yararlanabilir.

Dünyanın Her Yerinde Açık Üniversite Var mı?

Tüm insanlara açık ve çevrimiçi eğitim almak isteyenlerin başvuracağı birçok açık üniversite bulunmaktadır. Açık üniversite eğitimi sunan ilk Avrupa üniversitesi ise, 1970 yılında eğitime başlayan Open University UK olarak kayıtlara geçmiştir.

Dünya üzerindeki en popüler açık üniversiteler;

Avustralya Açık Kolejlerİngiltere Açık ÜniversiteHollanda Açık ÜniversiteKıbrıs Açık ÜniversiteYunanistan Yunan Açık Üniversitesi

Bu açık üniversitelerin yanında derece diploması veren üniversitelerde vardır:

Amerika Kettering ÜniversitesiKanada Royal Road ÜniversitesiAmerika Walden Üniversitesiİngiltere çevrimiçi Nottingham Trent Üniversitesi

Bunların yanında Hindistan’da minimal ücretlerle akademik program sunan birçok açık üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler, hükümet tarafından finanse edilmekte ve UGC gözetimi altında hizmet vermektedir.

Indira Gandhi Ulusal Açık Üniversitesi DelhiVardhman Mahaveer Açık Üniversitesi, KotaMadhya Pradesh Bhoj Açık Üniversitesi BhopalUP Rajarshi Tandon Açık Üniversitesi, AllahabadBR Ambedkar Açık Üniversitesi, HaydarabadMadhya Pradesh Bhoj Açık Üniversitesi, BhopalSunderlal Sharma Açık Üniversitesi, BilaspurTamil Nadu Açık Üniversitesi, ChennaiKarnataka Devlet Açık Üniversitesi, MysoreBabasaheb Ambedkar Açık Üniversitesi, AhmedabadNetaiji Subhas Açık Üniversitesi, KalkütaNalanda Açık Üniversitesi, PatnaUttarakhand Açık Üniversitesi, HaldwaniYashwantro Chavan Maharashtra Açık Üniversitesi, NashikKrishna Kanta Handique Devlet Açık Üniversitesi, Guwahati

Açık üniversiteler, milyonlarca insanın istedikleri yerde, istedikleri zaman esnek eğitim programlarıyla, eğitimlerini tamamlamalarını amaçlar. Bu yüzden eğitim programları ve bu programların potansiyelleri genişletilerek sunulmaktadır.

Kısa kursların yanında, derece düzeyi için çalışmalara kadar açık üniversite öğretim programları ve eğitmenlerin kalitesi, dünya çapındadır. Açık üniversite; açık öğrenme adı altında benzersiz şekilde uzaktan eğitim yönetimi öncüsü olmuştur.

Açık üniversitelerde; bilgi ve iletişim teknolojilerinden yenilikçi öğrenme ortamlarına, öğretim yöntemlerinden tam anlamıyla yararlanmak için, farklı yerlerden gelen birçok öğrenci bulunmaktadır.

Açık Üniversitelere Giriş Koşulları Nelerdir?

Açık üniversite giriş koşulları içinde en önemli herhangi bir giriş şartının olmamasıdır. Açık kapı akademi politikası ile çalışıldığı için, genellikle tüm üniversiteler, öğrencilere açıktır.

Avustralya’da açık üniversitelere girmek için;

Kampüs derslerine katılmak için en az bir akademik giriş koşulunun yerine getirilmesi gereklidir.Çevrimiçi kurslara katılmak isteyenler ise, önceki çalışmalarından herhangi bir belge getirmesine gerek yoktur.

Açık üniversitelerin asıl amacı, yüksek öğrenimi herkes için erişilebilir yapmak ve herkesin ne olursa olsun, eğitimden yararlanmasıydı. Bunun anlamı ise, ortaokul diploması olmasa da üniversite eğitimi alabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Açık Üniversite ile Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Arasındaki Fark nedir?

Açık üniversite ile uzaktan eğitim üniversiteleri arasındaki en önemli fark, farklı açıklık derecelerinin olmasıdır. Aslında her ikisi de çevrimiçi dereceler sunar ancak dereceler farklıdır.

Açık üniversiteler; yaş sınırı ve önceden eğitim gereksinimi olmamış bir öğrenciyi kabul ederler. Bazı açık üniversitelerde, öğrenciler herhangi bir dereceyi tamamlayamadıklarında ama kazandıkları krediyi sonrasında akademik dereceye aktarabilirler.

Uzaktan eğitim üniversitelerinde, geleneksel üniversitelere benzer giriş koşulları aranmaktadır. Aynı zamanda ders koşullarının yerine getirilmesi durumunda, akademik derece kazanacağınızı da garanti etmektedirler.

Uzaktan Eğitim Sağlayıcıları Hangileridir ?

Her açık üniversite, uzaktan eğitim vermemektedir. Geleneksel üniversiteler, uzaktan eğitim programları başlatarak, rekabet ortamını yarattı. Açık üniversiteler ve çevrimiçi üniversitelerin yanında kampüs içi üniversiteler de uzaktan eğitim vermeye başlamıştır.

Kampüs içi üniversitelerde uzaktan eğitim veren geleneksel üniversiteler arasında;

Yor Üniversitesi, KanadaEssex Online Üniversitesi, İngiltereÇevrimiçi Birmingham Üniversitesi, İngiltereJames Cook Üniversitesi, Avustralya

Bu üniversiteler, dünya çapında üniversiteler olmakta ve her biri, ilginç tekliflerle kurslar vererek, kişilerin eğitimlerini sağlamalarında ön ayak olmaktadır.

BBA Kursu Veren Hindistan’daki Açık Üniversiteler Hangileridir?

Uzaktan eğitim alarak BBA programı almak isteyen birçok kişi vardır. Açık adı Bachelor of Business Administration olan BBA programı, bir lisans programı olarak çalışmaktadır. MBA’nın öncüsü olarak kabul edilmektedir.

Hindistan’da en iyi BBA/BMS eğitimi veren açık üniversiteler arasında;

Mesih Üniversitesi, BangaloreMadras Christian CollegeAmity ÜniversitesiNMIMS ve IMS üniversiteleri bulunmaktadır.

BBA programı içinde; BBA/BBS (Bachelors of Business Studies), MBA/PGDM, programın temel taşlarıdır. Bunun yanında okutulan diğer dersler arasında; örgütsel davranış, yönetim becerileri, iş stratejisi, rekabet, finansal muhasebe, Pazar eğilimleri, finans ve sermaye yönetimi, girişimcilik gelişimi, pazarlama ve iletişim, e-Ticaret, perakende, iletişim gibi konular öğretilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!