Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açlık otu nedir; doğal müshil etkisi yaratan şifalı bir bitkidir. Doğal bir müshil olması nedeniyle de zayıflatıcı etkiye sahiptir. Ancak açlık otu faydalarının görülebilmesi, açlık otu zararları söz konusu olmaması için doğru kullanımda bulunmak oldukça önemli.

Biz bu yazımızda açlık otu nedir ne işe yarar, açlık otu faydaları ve zararları nelerdir, açlık otu zayıflatır mı gibi en çok cevabı aranan sorulara cevap verdik. İşte, açlık otu nedir ne işe yarar, nasıl kullanılır hakkındaki bilgiler…

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar?

Açlık nedir ne işe yarar; geçmişten beri tedavi amaçlı kullanılan şifalı bir bitkidir. Kilo vermeye yardımcı olmakla birlikte pek çok faydası bulunur. Doğal müshil etkisi vardır ve bu sayede sinirim sistemini çalıştırarak kilo verilmesini sağlar.

Türkiye’de açlık otu deve gözü otu, kara sinameki ve erkek sinameki isimleriyle de bilinir. Zayıflama etkisi olduğundan ve çoğunlukla zayıflamak için kullanıldığından dolayı açlık otur zayıflama otu olarak da bilinir.

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık Otu Ağacı Nerede Yetişir?

Açlık otunun yetiştiği ağaç; açlık otu ağacıdır. Bu ağaç Afrika asıllıdır. Daha çok Afrika ülkelerinde, Pakistan’da, Çin’de ve Hindistan’da yetişir.

Açlık Otu Faydaları Nelerdir?

Açlık otu faydaları bir hayli fazla olan bir şifalı bitkidir. Açık otu faydası da sadece zayıflatmakla sınırlı değildir. Aşırıya kaçmadan, doğru bir şekilde kullanıldığında genel olarak açlık otu faydaları şunlardır:

  • Müshil etkisi göstererek kabız sorununun çözümüne yardımcı olur
  • Metabolizmanın çalışma hızını artırır ve zayıflamayı sağlar
  • İştahı baskılar, tokluk hissi verir
  • Tansiyonu dengeler
  • Vücutta yağ oluşumunu engeller ve yağ yakımını sağlar
  • Gaz sancılarına iyi gelir ve hazımsızlığın çözümüne katkı sağlar
  • Bağırsak florasının korunmasını sağlar
  • Kum ve taş dökmede etki gösterir
  • Adet düzensizliklerinin giderilmesini sağlar
  • Adet sancılarının ve kramplarının giderilmesinde etkilidir
  • Mide rahatsızlıklarına iyi gelir

Açlık Otu Zararları Nelerdir?

Açlık otu faydaları adar açlık otu zararları da söz konusudur. Ancak açlık otu zararları çoğunlukla bilinçsiz ya da aşırı kullanımdan kaynaklanmaktadır. Bu nedenlerle açlık otu kullananlar kesinlikle aşırı tüketim yapmamalı ve mümkün olduğunca beslenme uzmanının danışmanlığında açlık otu çayı içmelidir. Ayrıca çeşitli kronik hastalıklara sahip olanlar da doktorlarına danışmadan deve gözü otu çayı tüketmemelidir.

En bilinen açlık otu zararları; ishal, bağırsakların tembelleşmesi ve bağırsakların tahriş olmasıdır. Doğal müshil etkisi gösteren açlık otu aşırı tüketildiğinde bağırsakların fazla çalışmasına neden olmakta, ishale yol açmakta ve bağırsak florasının bozulmasına sebebiyet vermektedir.

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık Otu Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır?

Açlık otu nedir ne işe yarar, açlık otu zayıflatır mı diye araştırıyor ve açlık otu nasıl kullanılır merak ediyorsanız; bu ot yalnızca bitki çayı şeklinde hazırlanıp tüketilebilmektedir. Deve gözü otunun çiğ bir şekilde yenmesi, çiğnenmesi mümkün değildir. Bu şekilde kullanım; ağızda acı bir tada neden olabilir.

Açlık Otu Nasıl Hazırlanır? Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Açlık otu çayı hazırlamak oldukça basittir. Bir bardak (200-250 ml) kaynamış suyun içerisine birkaç tane açlık otu atılır ve 5 dakika demlemeye bırakılır. Açlık otu çayı demlendikten sonra süzülür ve içilir.

Açlık otu çayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta; otlar ile birlikte suyun kaynatılmamasıdır. Çünkü otun kaynatılması, besin değerini düşürmekte çoğu zaman faydaların yok olmasına hatta zararların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu sebeple açlık otu, kaynamış suyun içine atılıp demlenmelidir.

Açlık Otu Açlık Mı İçilir Tok Mu?

Deve gözü otu günün herhangi bir zamanında içilebilir. Ancak açlık otu kullananlar ve açlık otu ile zayıflayanlar bu bitki çayının sabahları aç karnına ya da geceleri aç iken yatmadan önce içilmesini tavsiye ediyor. Kabızlık sorunu olanlar da soru yaşadıkları dönemlerde günde 1 kez açlık otu çayı tüketebilir.

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık Otu Çayı Sıcak Mı İçilir Soğuk Mu?

Açlık otu çayı ılıkken içilmesi daha kolaydır. Dileyen kişiler sıcakken ya da soğukken de tüketebilir.

Açlık Otu Çayı Günde Kaç Kez İçilir?

Açlık otu çayının günde bir kez içilmesi tavsiye edilmektedir. Deve gözü otu çayı çoğu kişi tarafından 12 saatte bir yani günde 2 kez de kullanılmaktadır. Aşırı tüketim zarar görmeye neden olabilir. Bu sebeple günde bir su bardağı tüketmek, zararlarını görmeye engel olacaktır.

Açlık Otu Kaç Saat Sonra Etkisini Gösterir?

Açlık otu nedir ne işe yarar ne zaman etki gösterir yanıtı en çok arananlar arasında… Genellikle açlık otu çayı içildikten 12 saat sonra etki göstermeye başlar.

Açlık Otu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Açlık otu nedir ne işe yarar diye baktığımızda bu otun faydaları oldukça fazla ancak uzun süreli ve fazla kullanımda zararları söz konusudur. Bu nedenle açlık otu çayı bir hafta kullanılmalı ve bir hafta kullanıma ara verilmelidir. Açlık otu faydalarının görülebilmesi için 10 günden fazla tüketim tavsiye edilmemektedir.

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık Otu Kimler İçemez?

Açlık otu faydaları görülebilmesi için kişilerin bu otu kullanmasına engel bir durum bulunmaması gerekmektedir. Bu sebeple çeşitli sağlık sorunu ve kronik hastalıkları olanlar kesinlikle doktorlarına danışmadan kullanım gerçekleştirmemelidir. Sağlık sorunu olmasa dahi açlık otu kullanmaması gereken kişiler şu şekildedir:

  • Hamileler
  • Emziren anneler
  • Çocuklar

Açlık Otu Zayıflatır mı?

Açlık otu nedir ne işe yarar araştıranların büyük bir çoğunluğu açlık otu zayıflatır mı sorusunun cevabını araştırıyor. Ve adından da anlaşılacağı üzere açlık otu zayıflatıcı bir etkiye sahip. Çünkü tokluk hissini sağlıyor, bağırsakları çalıştırıyor, kabızlığa iyi geliyor ve metabolizmanın çalışma hızını artırıyor.

İlgiizi Çekebilir: Açlık Otu ile Zayıflama

Açlık Otu Nasıl Zayıflatır?

Deve gözü otu doğru ve düzenli kullanımda bağırsakları çalıştırır, kabızlığa iyi gelir, metabolizmayı hızlandırır, açlığı bastırır, yağ oluşumunu engelleyip yağ yakımını sağlar ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olup zayıflatır. Zaten açlık otu nedir işe yarar baktığımızda çoğunlukla karşımıza zayıflatıcı etki göstermesi çıkıyor.

Açlık Otu Nedir Ne İşe Yarar | Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık Otu ile Zayıflayanlar Var Mı?

İnternet üzerinde kısa bir araştırma yapıldığında açlık otu ile zayıflayanlar olduğu görülüyor. Ancak zayıflamak için deve gözü otu aşırı kullanılmamalıdır. Açlık otu çayı kürü maksimum bir hafta uygulanmalı ve bir hafta ara verilmelidir.

Açlık Otu Nerede Bulunur?

Açlık otu nedir ne işe yarar, açlık otu zayıflatır mı araştıranlar bu otu nereden temin edebileceklerini araştırıyor. Bu ot zayıflama otu, kara sinameki otu, erkek sinameki otu ya da deve gözü otu olarak aktarlarda satılmaktadır. Online alışveriş sitelerinde de alık otu satışı vardır.

Açlık Otu Kullananlar Memnun Mu?

Genel olarak kabızlık, hazımsızlık sorunu yaşayan kişiler ve kilo vermek isteyen kişiler deve gözü otundan memnun kaldıklarını çeşitli internet sayfalarında belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!