featured

Ağız Kokusu Nasıl Geçer | Ağız Kokusu Neden Olur?  Evde Ağız Kokusu Giderme Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağız kokusu nasıl geçer? Toplum sorunlarından birisi olan ağız kokusu, kişilerin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilir. Ağız kokusunun nedeni her ne olursa olsun, kişileri ve buna maruz kalan yakınlarını rahatsız edeceği yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle ağız kokusunun fark edildiği andan hemen sonra tedavi edilmesi gerekecektir. Peki ağız kokusu nasıl geçer, evde ağız kokusu giderme yöntemleri nelerdir?

Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Bir İnsanın Nefesi Neden Kokar?

Ağız kokusu nasıl geçer? Günümüzde birçok insan bir insanın nefesi neden kokar, ağız kokusu nasıl giderilir gibi tatsız konuları araştırmak zorunda kalabiliyor. Ağız kokusu bir kişinin nefes verişi ile birlikte ortama salınan rahatsız edici koku olarak tanımlanabilir. Ağız kokusu ağırlıklı olarak ağız hijyeninde yetersizlik ya da bakım sırasında doğru yöntemlerin kullanılmaması ile ortaya çıkabilir.

Ayrıca yoğun tütün kullanımı ve kafein tüketmekte ağız kokusunu tetikleyebilen nedenler arasındadır.  Ağız kokusu nasıl geçer? Bunun yanı sıra ağız kokusunun nedenleri arasında sistemik hastalıklarda yer alabilir. Ağız kokusu tedavi edilmediği takdirde kişilerde kaygı ve utanç duygusuna sebep olacağı için sosyal problemlere neden olabilir.

1- Ağız Kokusu Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusu hijyen eksikliği nedeniyle oluşmuyorsa, bir hastalığın ortaya çıkışı sonrasında görülebilecektir. Bu durumda hastalığın tedavisinin yapılması ile ağız kokusu büyük ölçüde giderilebilecektir. Ağız kokusu hangi hastalıkların habercisi sorusu ise şu şekilde yanıtlanabilir;

Bademcik ve boğaz iltihabı,Uyku apnesi,Mide-bağırsak hastalıkları,Gastroözefageal reflü,Şeker hastalığı,Böbrek hastalıkları,Sinüzit,Burunda ve genizde et varlığı,Bronşektazi ve akciğer enfeksiyonları,

2- Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusu nasıl giderilir?  Ağız kokusu problemi ile mücadele ediliyorsa ilk olarak kokunun gerçekten var olup olmadığının tespit edilmesi gereklidir. Evde ağız kokusu testi birçok kişinin en az bir kez olsun deneyimlediği durumlardan bir tanesidir. Ağız kokusu testi yakınlarınız ile birlikte yapıldığında daha kesin sonuç verecektir.

Ağız kokusu nasıl geçer? Kokunun gerçekten var olduğunun tespit edilmediyse birlikte öncelikle nedenin ne olduğu belirlenmelidir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre ağız kokusu %80 oranında, ağız hijyeninin yetersiz oluşu ile ortaya çıkmaktadır. Ağız hijyeni ancak dişlerin ve dilin düzenli olarak bakımının yapılması ile mümkün olur. Bu kapsamda ağız hijyeninin sağlanması açısından yapılabilecekler şunlardır;

Dişler günde en az 2 kez fırçalanmalıdır.Diş fırçalama esnasında muhakkak dilinde fırça yardımı ile temizlenmesi gereklidir.Günde en az bir kez diş ipi kullanılarak dişlerin arasında kalan besin artıkları temizlenmelidir.Düzenli olarak gargara yapılarak dişler ve ağzın bakımına özen gösterilmelidir.Özellikle şekerli besinler tüketilmişse ve dişler fırçalanamayacaksa, bu durumda ağız bol su ile çalkalanmalıdır.

Ağız kokusu nasıl geçer? Diş ve diş etinde olan problemler ağız kokusuna sebep oluyorsa, bu durumda mutlaka bir diş doktoruna gidilmelidir. Çünkü diş etinde bulunan enfeksiyonlar, diş çürükleri ve uzun süredir ağızda kalan dolgular koku oluşumunun ana kaynağıdır.

3- Ağız Kokusunu Ne Giderir? Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusunu ne giderir konusunda verilebilecek belli başlı tavsiyeler yer almaktadır. Ağız kokusunu giderebilmek için sağlıklı beslenmek ve kokuyu önleyebilecek gıdalar tüketmeye yer verilebilir. Ağız kokusuna ne iyi gelir diyebileceğimiz yiyecekler ise şu şekildedir;

Elma, çilek, nane, maydanoz ve kereviz gibi baskın besinler,Karanfil, zencefil, anason, ve çörekotu gibi baskın baharatlar,Lif oranı yüksek olan sebze ve meyveler,Tam tahıl ürünleri,Probiyotik içeren süt ve süt ürünleri,Havuç, brokoli, ıspanak ve narenciye meyveler gibi C vitamininden zengin besinler,

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusu problemini ortadan kaldırmak istiyorsanız yalnızca sağlıklı besin gruplarına yer vermeniz yeterli olmayacaktır. Bu noktada beslenme şeklinizde de değişiklikleri yapmanız gereklidir. Beslenmede dikkat etmeniz gereken kriterler ise şunlardır;

Tütün kullanımı sınırlandırılmalı ya da sonlandırılmalıdır.Yoğun şeker tüketimi diş ve diş etlerinde bakteri üremesine neden olacağı için basit şeker tüketimi azaltılmalıdır.Lokmalar çok çiğnenmeli ve iyi öğütülmelidir. Aksi halde çiğnenmeyen besinler diş aralarında birikerek plakların oluşumuna neden olur.Öğün aralarında sade ve tatsız sakız çiğnenmesi diş aralarına giren besinlerin temizlenmesini sağlayacaktır.Beslenme aralarında bol su tüketildiğinde ağız içinde bakteri üremesi büyük ölçüde giderilebilecektir.

4- Ağız Kokusu İçin İlaç Kullanılabilir mi? Ağız Kokusu Spreyi Etkili mi?

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız hijyenine dikkat edildiği ve önerilen besinler tüketildiği halde ağız kokusu engellenemiyorsa, bu semptomun giderilmesi için ilaç kullanımı gerekebilir. Ağız kokusu için ilaç kullanmak, ağız içine yerleşen bakterilerin üremesini önleyerek onları yok edebilecektir. Böylece nefesiniz tazelenerek, soluma ile kötü bir koku değil hoş bir kokunun solunması mümkün olabilecektir.

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusu için üretilen ilaçların kişinin kendi seçimi ile kullanılması uygun olmayacaktır. Ancak doktorun önerisi sonrası ağız kokusunu giderecek ilaçlar kullanılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılması söz konusu olabilir. Ağız kokusu için önerilen sprey ürünler belirli aralıklarla ağza sıkılarak, nefesin tazelenmesini sağlar. Böylece ağız kokusuna geçici de olsa çözüm bulunabilmesi mümkün olabilecektir. 

YouTube video

Kişilerde sistemik bir hastalık bulunmuyorsa ve yalnızca diş problemleri sebebiyle koku oluşuyorsa sprey kullanımı önerilebilecektir. Ağız kokusu spreyi olarak önerilebilecek en etkili ürün Nutralen ve Halitosil markasına ait ürünlerdir. Nutralen fiyat bilgisi için tıklayın.  Yüksek oranda çinko içeriği bulunan bu ürünler, ağız kokusunu büyük ölçüde önleyerek ferah bir nefese kavuşulmasını önler. Ağız kokusunda kullanılan spreylerde kullanım sınırı bulunmamaktadır. Kişiler ağız kokusu hissettiğinde ağzına bir paf sıkarak, ferah bir nefese kavuşabilir. Diş ağrısına ne iyi gelir önerileri okumak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!