Ahmet Ümit ve Yeni Kitabı

Ahmet Ümit ve Yeni Kitabı “Bir Aşk Masalı”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha çok polisiye roman dalında eserlere imza atan ve “Sis ve Gece”, “Agatha’nın Anahtarı”, “Kar Kokusu”, “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir”, “Kukla”, “Beyoğlu Rapsodisi”, “Ninatta’nın Bileziği”, “Bab-ı Esrar”, “İstanbul Hatırası”, “Elveda Güzel Vatanım”, “Aşkımız Eski Bir Roman”, “Kayıp Tanrılar Ülkesi” gibi romanları ile tanınan Ahmet Ümit, son kitabı “Bir Aşk Masalı” isimli masalsı bir öyküyü konu aldığı eserini Yapı Kredi Yayınlarından (YKY) okuyucusu ile buluşturdu.

Ahmet Ümit Kimdir?

Eserleri 34 ayrı dile çevrilen ve son dönem ülkemizin en önde gelen yazarları arasında yer alan Ahmet Ümit, 1960 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde yüksek öğrenimini tamamlayan Ahmet Ümit, 1989 yılında yayınladığı şiir kitabı “Sokağın Zulası” ile yazım hayatına başlamıştır.

“Çıplak Ayaklıydı Gece” isimli eseri ile öykü dalına geçen Ahmet Ümit, çeşitli gazete ve dergilerde Dostoyevski, Edgar Allan Poe, Franz Kafka gibi usta kalemler ile polisiye roman yazarlarını inceleyen yazılar kaleme almıştır. 1996 yılında yayınlanan “Sis ve Gece” isimli romanı ile önemli bir üne kavuşan yazar, daha sonrasında da birçok önemli kitabı peşpeşe okurları ile buluşturmuştur.

Ahmet Ümit ve Yeni Kitabı "Bir Aşk Masalı"

Yazdığı öykülerinin uyarlanması ile “Karanlıkta Koşanlar” ve “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir” dizileri yapılmış, ünlü romanı “Sis ve Gece” 2007 yılında sinemaya uyarlanmıştır. Ayrıca “Agatha’nın Anahtarı”, “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir” ve “İstanbul Hatırası” kitapları da radyo tiyatrosu formatında dinleyiciler ile buluşmuştur.

Son Kitabı “Bir Aşk Masalı”

Ahmet Ümit yeni kitabı “Bir Aşk Masalı” isimli eserini ise geçtiğimiz günlerde kitapseverlerle buluşturdu.

“Bir Aşk Masalı” romanında, beş ayrı prensin aşkları uğruna düştükleri yolculuklarını anlatan Ahmet Ümit’in bu yeni eseri, ıssız çöllerden Kaf Dağı’na, kabile çadırlarından ücra hanlara, deniz kızlarından devlere uzanan soluksuz bir macerayı konu alıyor.

“Bir Aşk Masalı” isimli eserde anlatılan masalsı hikayede; beş farklı ülkenin (Bu ülkeler, Buz ülkesi, Su Ülkesi, Kum Ülkesi, Rüzgar Ülkesi ve Dağ Ülkesi’dir) beş prensi de aynı gece aynı rüyayı görürler. Rüyalarında gördükleri ve ancak düşlerde görülebilecek güzellikteki aynı genç kıza aşık olan bu beş prenste tahtlarını ve geleceklerini bırakarak, rüyalarında gördükleri kızı bulabilmek için yollara düşerler.

Ahmet Ümit ve Yeni Kitabı "Bir Aşk Masalı"

Bir aşk masalının beş ayrı sevdalısı olan bu beş prensin yaşadıkları maceraları kaleme alan Ahmet Ümit, bu son kitabında aşkın yüceliğine vurgu yapıyor, hak ve özgürlük konularına değiniyor ve de okurlarına “zorluk ne kadar çoksa aşkta o kadar kıymetlidir ve özgürlük yoksa aşkta yoktur” mesajlarını veriyor.

2010 yılından bugüne özel bir tv kanalında “Yaşadığın Şehir” adlı bir televizyon programı serisi yapan ve başta İstanbul olmak üzere ülkemizdeki farklı kentlerin  gizemlerine ve gizli tarihlerine ışık tutan Ahmet Ümit’in bu son eseri, bakalım daha önceki romanları gibi çok satanlar listesine girebilecek mi?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!