featured

Ailece İzlenecek Filmler Listesi! İşte En İyi Aile Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ailecEvde çocuğunuzu da dahil ederek film keyfi mi yapmak istiyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre!

Ailece izlenecek filmler 2022 listesine şimdiden adını yazdırmış olan bu filmler ile çocuğunuzla birlikte eğlenceli bir film zamanı yaratabilirsiniz. Son dönemlerin en çok sevilen ve izlenen filmler listesini sizler için derledik.

Listede sevdiğiniz film türüne ait birçok farklı film önerileri bulabilirsiniz. Ailece izlenecek filmler animasyon türünde filmler bulabileceğiniz gibi komedi ve macera filmleri de listede yer alıyor.

Ailece İzlenecek Filmler | İste Evde Aile İle İzlenecek Filmler Listesi!

Sizler için derlediğimiz ailece izlenecek filmler 2022 listesinde dramdan müzikale, fantastikten komediye birçok farklı türde film önerisi bulunuyor. Vizyona girdiğinden beri izlenme rekorları kıran ve çocuklarınız için de uygun olan bu filmleri keşfederek sizler de ailece film keyfi yaşayabilirsiniz.

İşte son dönemlerin en çok seyredilen aile filmleri listesi!

1. Ailece İzlenecek Filmler Listesinin Başında Geliyor: Coco

YouTube video

Müzikal fantastik türünde film olan Coco, aile macera filmleri arasında ilk sırada yerini alıyor. 3D bilgisayar animasyon filmi olarak 2017 yılında vizyona girdi. Ancak üstün başarısı sayesinde şuan bile özellikle ailece izlenebilecek filmlerin başında geliyor.

Hayatını kaybeden Meksika kökenli gitarist Ernesto de la Cruz, 12 yaşında küçük bir çocuk olan Miguel’in kahramanıdır. Bir gün Ernesto’nun gitarını bulan Miguel, gitarı çalmaya niyetlenir ve gitarın tellerine dokunduğu an ışınlanarak kendisini Ölüler Diyarı içinde bulur.

Kurtulmak için elinden gelen çabayı gösterse de nafile! Miguel çıkmak için uğraşırken Hector ile karşılaşır. İşte olaylar bu noktadan sonra sürükleyici bir hal alır. Hector ile yolculuğa çıkan Miguel, aslında ailesinin arkasındaki ilginç hikayeden habersizdir!

2. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

YouTube video

C.S Lewis’in kaleme aldığı fantastik kitap serisinden uyarlanan Narnia Günlükleri, 2005 yılında “En İyi Makyaj” Oscar Ödülü’nü aldı. 2 saat 30 dakika boyunca izleyicilere nefes kesen bir serüven yaşatırken fantastik/macera sevenleri adeta kendisine hayran bırakıyor.

Pevensie ailesi, savaş yüzünden ülkesinden ayrılmak zorunda kalan talihsiz bir ailedir. Ailenin çocukları olan dört kardeş, bir profesörün yanında yaşamaya başlar. Ancak hayat onlar için hiç de olağan ilerlemez!

Saklambaç oynayan kardeşlerden birisi sıradan bir dolap sandığı elbise dolabına saklanır. Ancak küçük kız çocuğu bu dolabın aslında Narnia topraklarına götüren gizli bir kapı olduğundan habersizdir!

Ailece izlenecek filmler netflix listesinde dizi formatında hazırlana Narnia Günlükleri, dizi projesi ile de izleyicilere sunuluyor. Ailenizde keyifli zaman geçirmek için tercih edebileceğiniz ilk seçenekler arasında yer alıyor!

3. Hachiko: A Dog’s Tale

YouTube video

Dram/çocuk türündeki Hachiko: A Dog’s Tale filmi, çok sevilen aile filmlerinden birisi oldu. Gerçek bir hayat hikayesini konu alan filmde bir sanat profesörünün akite cinsi köpek ile arasında kurduğu bağı konu alıyor.

Tüm Japonya’da sahibine olan düşkünlüğü ile bilinen köpek Hachi’ye Profesör Parker Wilson bir tren istasyonunda rastlar. Akita İnu cinsi bu köpeğe profesörün eşi ilk anda büyük tepki verse de insan canlısı olan Hachi, kısa sürede kendisini tüm aile kabul ettirmiştir.

Her ne kadar ailenin en sevilen ferdi olsa da aynı zamanda profesörün de en yakın yol arkadaşıdır. Arkadaşı profesörü her gün işe giderken tren istasyonuna kadar uğurluyor ve akşam çıkışına istasyonda bekliyor. Aralarındaki ilişki ise izlemeye değer!

4. Togo

YouTube video

2019 yapımı olan Togo, ailece izlenecek filmler 2022 listesinde yerini çoktan aldı! Alaska’nın Nome kasabasını etkisi altına alan ölümcül hastalığın kasabanın dört bir yanını sarmaya başlamasıyla işler karışmaya başlar.

Ölümcül hastalığın tek kurtuluşu ise 600 mil uzaklıktaki antitoksin serumudur. Halk ise bu seruma ulaşabilmek için son çare olarak köpek eğitmeni olan Leonhard Seppala’yı görür. Halkın isteği üzerine köpek eğitmeni yaşlı Sibirya kurdu Togo’yu alarak serumun olduğu yere doğru yola çıkar.

Eğitmen ile Togo’nun çıktığı yolculuk ise hiç kolay olmayacaktır. Yolculukta ikilinin karşılaştığı korkutucu fırtınanın -70 dereceyle birleşmesi ikiliye ciddi bir ölüm-kalım savaşı verdirir. Dolayısıyla da mutlaka izlemeniz gereken dram türünde bir aile filmidir.

5. Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

YouTube video

Will Smith’in başrolünü üstlendiği ve bu başrol karakteri ile “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne aday olduğu “Umudunu Kaybetme” filmi Christopher Gardner’ın hayatını anlatan kitaptan esinlenerek çekilmiştir.

Maddi zorluklarla savaşan Chris’in bir de bu zor dönemde maddi zorluklara dayanamayan karısı evden gider. 5 yaşındaki oğluyla yapayalnız kalan Chris, evini de kaybettikten sonra oğluyla sokaklarda kalır.

Satış yaparak para kazanıp oğluna bakmaya çalışan Chris, her yolu dener ve en sonunda ünlü bir borsa firmasında staj imkanı yakalayarak parlak bir geleceğe ilk adımı atar. Tüm zorluklara karşı büyük özveri ile çalışan ve büyük çaba gösteren Chris, aynı zamanda da babalık görevini hakkıyla yapar.

Azim ve sabırla çıktığı mücadeleyi başarıyla tamamlayan güçlü baba Chris’in bu eşsiz mücadelesine aileniz ile birlikte tanıklık edebilirsiniz!

6. Sihirbazlar Çetesi (Now You See Me)

YouTube video

Gizem/gerilim türündeki en başarılı yapımlar arasında yer alan Sihirbazlar Çetesi filmi de ailece izlenecek filmler 2022 listesinde yerini aldı!

Dünyanın en başarılı sihirbaz ekibi olan “Four Horsemen”, olağanüstü yeteneklerini sadece gösteriler için değil banka hesaplarına ulaşmak için de kullanıyor. Adeta bir soygun çetesi olan Four Horsemen sihirbazlık çetesi, olağanüstü yetenekleri ile bankaları soyuyor.

Gösterilerinde ilk olarak farklı kıtadaki bankanın soygununu yapan çete, daha sonrasında akıllıca bir yol izleyerek başka bir suçlunun hesabında bulunan milyon dolarları izleyicilerin hesabına aktarıyor! Bu olay sonrasında FBI ajanının çetesinin peşine düşmesiyle işler nefes kesici bir hal alıyor!

7. Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları (Fantastic Beasts and Where to Find Them)

YouTube video

Fantastik yaratıkları konu alan film, JK Rowling’e ait gezi notlarından esinlenerek uyarlanmış ve beyaz perdeye çıkarılmış bir filmdir. Filmin konusu genç bir kaşif olan Newt Scamander’in New York cadı komitesiyle yaşadıkları üzerine kurgulanmıştır.

David Yates’in yönetmen koltuğundan oturduğu filmin kadrosunda ise Ezra Miller, Katherine Waterston, Jon Voight ve Colin Farell gibi yıldız isimler yer alıyor. Başarılı bir konu ve güçlü kadrosu olan aile filmleri arıyorsanız mutlaka izlemeniz gereken filmler arasında yer alıyor.

8. Çılgın Cuma (Freaky Friday)

YouTube video

Ailece izlenecek filmler komik listesinin ilk sıralarında yer alan filmlerden birisi de Çılgın Cuma filmi oluyor. Ergenliğe yeni giren bir kız çocuğu ile annesi arasındaki kuşak çatışmasını konu alan filmde, anne kız arasındaki anlaşmazlıklar oldukça şiddetlidir.

Bir gün Çin restoranına giden anne kız yedikleri kurabiyenin büyüsü ile ertesi gün birbirlerinin vücudunda bulurlar kendilerini. Bu yer değiştirme sonrasında ise işler fazlasıyla karışmaya başlar.

9. E.T.

YouTube video

Merakını gidermek için dünyaya gelmeye karar veren uzaylılar, uzaya geri dönerken bir kişiyi unutunca her şey birbirine girer!

Korku ve kaygı içinde dünyalıların içinde tek başına kalan uzaylı, küçük çocuk Elliot ile tanışır ve küçük çocuk ile uzaylının hikayesi akıl almak bir şekilde değişir.

10. Garfield

YouTube video

Çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz eğlenceli bir film önerisi arıyorsanız ailece izlenecek filmler Türkçe Garfield versiyonunu mutlaka izlemelisiniz. Yediden yetmişe herkesin severek izlediği Garfield filmi, sizi ve çocuğunuzu kahkaha tufanına sürükleyecek bir filmdir.

Bir kediye olmasına rağmen en iyi şartlarda yaşayan, şişmanlığı ve lazanyaya olan düşkünlüğü ile bilinen Garfield’in sahibinin adı Jon’dur. Jon bir gün kız arkadaşını eve getirir. Garfield ise kız arkadaşını etkilemek için kız arkadaşının köpeği Odie ile rekabete başlar.

Rekabet ederken Odie’nin kaçırılması üzerine kendisini onu kurtarmaya çalışırken bulan Garfield’ın yaptığı akıl almak Odie’yi kurtarma planları ise izlemeye değer!

11. Soul

YouTube video

Joe Gardner, iyi bir müzik öğretmenidir. Ancak buna rağmen başarılı bir piyanist olmayı hedefler ve hayaline ulaşmak için elinden geleni yapar. Tam da bu sırada başına hiç olmadık bir şey gelir ve Joe Gardner New York sokaklarında gezerken bir kanalizasyona düşer.

Kanalizasyona düşmesi ile kendisini farklı bir dünyada bula Joe Gardner, gerçek dünyaya dönmek için farklı yolları denerken öğrendiği gerçeklerle de izleyicileri şaşırtmayı başarıyor.

12. Christopher Robin

YouTube video

Christopher Robin, yeni bir işe atılmasıyla birlikte en yakın arkadaşı ayı Winnie başta olmak üzere tüm ailesini ihmal etmeye başlar. Ayı Winnie ise bu ilgisizlikle onu terk eder. Haya telaşesine düşen Robin, bir dönem büyük bir çıkmazın içine düşer ve tam da bu sırada karşısına ayı Winnie çıkar.

Winnie’nin geri dönmesiyle ailesinin kıymetini anlayan Robin, ayı arkadaşı ile birlikte gerçek dünyaya karar verir. Bu karar ile birlikte ayı Winnie’de arkadaşlar Tiger, Piglet, Eeyore ile birlikte Robin’in peşine düşer.

Başrolünü Altın Küre ödülü almış olan Ewan McGregor’ün oynadığı film, çocukların çok sevdiği Winnie The Pooh filmininden esinlenerek uyarlanmıştır. Dolayısıyla da bu filmi mutlaka çocuklarınızla izlemelisiniz!

13. Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast)

YouTube video

Fantastik türünde çok izlenen filmler arasında yer alan Güzel ve Çirkin filminde büyü sonucunda korkutucu yaratığa dönüşen prens dikkatleri en çok çeken karakter oluyor. Korkunç yaratık olan prens, aslında uşakları olan konuşan eşyalar ile bir şatoda yaşar.

Şatoda ise tutsak olan bir yaşlı adam vardır. Yaşlı adamın kızı ise babasının özgürlüğüne kavuşması için şatoda tutsak olur. Genç kız Belle, bir zaman sonra şatodaki canavarla ve konuşan eşyalarla arkadaşlık kurar.

Canavarın aslında korkutucu olmadığını ve ne kadar iyi biri olduğunu anlar ve nasıl olduğunu anlayamasa da kendisini bir aşkın içinde bulur. Belle’e aşık olan Gaston ise bu aşka kayıtsız kalmaz ve çok sinirlenir ve olaylar Belle ile evlenmek isteyen Gaston’un yapacakları ile daha da alevlenir.

14. Malefiz (Maleficent)

YouTube video

Güzelliği ve saflığı ile görenleri etkisi altına alan genç kadın Malefiz; huzur ve barışın hüküm sürdüğü orman krallığında büyümüştür. Ancak eskiden çok güvendiği Stephan, bir gün Malefiz’in huzur ve barış dolu topraklarını tehdit etmesiyle genç kadının tertemiz kalbi de taş olur.

Malefiz, Stephan’a olan kinini her gün içinde daha da büyütür ve sonunda Aurora’ya lanet eder. Ancak Aurora büyüyünce Malefiz, onun gerçek barış sağlayıcısı olacağını anlar. Olaylar bu noktadan sonra şaşırtıcı ve nefes kesici bir hal alır.

15. Ters Yüz (Inside Out)

YouTube video

Ailece izleyebileceğiniz animasyon ve fantastik türündeki Ter Yüz filmi, başarılı canlandırmaları ile vizyona girdiği tarihte itibaren izleyiciden tam puan almış filmler arasında yer alıyor.

Film baş karakteri Riley, cıvıl cıvıl bir çokcuktur. Ancak babasının San Francisco’da işe girmesi ile tüm cıvıltısı kaybolur. Babasının işi nedeni ile çevresinden ayrılmak durumunda kalan Riley için yepyeni bir ortamda gizemlerle dolu yeni hayat bekler.

Riley, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan duygularını da işin içine katması ile adeta kaos ortamı oluşturur.

16. Dolittle

YouTube video

Çocuğunuz ile birlikte maceranın zirvesine çıkabileceğiniz Dolittle, ailece izlenecek filmler 2022 listesinde başı çeken öneriler arasında yer alıyor.

İngiltere’de ünlü doktor ve veteriner olan Dr. John Dolittle, seneler öncesinde karısını kaybetmiş ve kendisini malikanesine kapatarak dış dünya ile ilişkisini keser. İlerleyen günlerde kraliçenin hastalık haberini almasıyla malikanesinden uzun aradan sonra çıkar.

Kraliçenin hastalığına şifa aramak için bir maceraya atılan Dolittle’ın bu maceradaki yol arkadaşları ise devekuşu, ördek, papağan, kutup ayısı ve gorildir.

17. Leydi İle Sokak Köpeği (Lady and the Tramp)

YouTube video

Sahipleri ile birlikte neredeyse diğer köpeklerin gıpta edeceği bir hayat yaşayan köpek Lady’nin hayatı aileye katılan yeni bir üye ile altüst olur. Ailenin yeni üyesini kıskanarak artık sevilmediğini düşünen Lady, evden kaçmaya karar verir bu kararını gerçekleştirerek evi terk eder.

Bir sokak köpeği olan Tramp ile tanışan Lady, bu köpekten sokakta nasıl yaşayabileceğine dair ipuçlarını öğrenir. Çocuklarınıza köpek sevgisi aşılamak ve hayvanlarla sempatik bir bağ kurmak için bu filmi mutlaka ailece izlemelisiniz.

18. Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland)

YouTube video

Bir çocuk kitabında uyarlanarak beyaz perdeye yansıtılan Alis Harikalar Diyarında filmi, çok izlenen aile filmleri arasında yer alıyor.

17 yaşında genç bir kız olan Alis, sosyete tanıtım partisine katılır ve bu partide gördüğü beyaz tavşanın peşine takılır ve beyaz tavşan Alis’i harikalar diyarına götürür.

Alis buraya yabancı değildir. 7 yaşındayken harikalar diyarını ziyaret etmiş olsa da bunu hatırlamaz. Harikalar Diyarı’nda Alis’i kocaman şapkası olan Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp karşılar. Olaylar ise bu noktadan sonra büyüleyici bir seviyeye ulaşır.

19. Aladdin

YouTube video

Müzikal ve fantastik bir tür olarak çekilen Aladdin filmin olay örgüsü, Agrabah pazarlarında yiyecek ve içecek çalarak geçinen ancak hırsızlık yapmasına tertemiz kalbi olan Aladdin’in hayatı üzerine kurulmuştur.

Hırsızlıkla geçinen Aladdin’in hayatı ise hiç beklenmedik bir anda mucizevi bir şekilde değişir. Harikalar Mağarası’nda bulduğu sihirli lamba ve lamba cini ile Aladdin’in hayatında dönüm noktası olur. Aladdin, Disney karakterleri arasında çocuklar başta olmak üzere aynı zamanda yetişkinlerin de en çok sevdiği karakterdir.

20. Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)

YouTube video

Fantastik türündeki filmin yönetmen koltuğunda Tim Burton oturuyor. Ransom Riggs’in 2011 yılında çıkardığı romanından esinlenerek uyarlanmıştır.

Küçük Jacob, elindeki ipuçları izleyerek gizemlerle dolu olan bir adaya gider. Adaya gizemli bir ev olduğunu gören Jacob, evin içinde gizemli ama kimsesiz çocukların olduğunu görünce daha da şaşırır. Sonrasında ise peşine takılan yaratıklar ile çocukları kurtarmak için büyük bir mücadeleye girer.

21. Charlie’nin Çikolata Fabrikası (Charlie and the Chocolate Factory)

YouTube video

Çikolata dolu bu filmi, hem siz hem de çocuklarınız çok sevecek! Enteresan olmasının yanı sıra aynı zamanda tuhaflıkları ile de dikkat çeken Willy Wonka, esrarengiz bir fabrikanın sahibidir ve fabrikası için yeni bir sahip arıyor.

Willy Wonka, fabrikasına yeni sahip bulabilmek için bir yarışma düzenler ve yarışmayı fakir bir ailenin çocuğu olan Charlie kazanır. Fabrikayı görünce adeta büyülenen Charlie, Willy Wonka’nın hayal dünyasında kendisine bir yer bulur ve kendi macerasını yazmaya başlar. Bu filmi de mutlaka ailece izlenecek filmler 2022 listenize eklemelisiniz.

22. Kayıp Balık Nemo

YouTube video

Ucu bucağı olmayan okyanusta çocuğunuz ve ailenizde derin bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? İşte ailenizde hatta çocuğunuzda izlerken eğlenebileceğiniz muhteşem bir film önerisi;  Kayıp Balık Nemo!

Kocaman okyanusta küçücük bir balık olan Nemo, son derece meraklı bir balıktır. Merakının peşinde gitmeyi seven Nemo, gizemli dünyanın aynı zamanda tehlikeli olduğunu bilemez ve merakı Nemo’nun başına birçok iş açmaya başlar.

Babası Nemo’yu tehlikelere karşı korumak ister ancak Nemo, merakına yenik düşüp koca okyanusta kaybolur. Macera ve komedi türünün en güzel örneklerinden birisidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!