HPV Virüsleri İçin Aldara Krem Etkili Midir ? Aldara Krem Ne Kadar Zamanda Etkisini Gösterir?

HPV Virüsleri İçin Aldara Krem Etkili Midir ? Aldara Krem Ne Kadar Zamanda Etkisini Gösterir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aldara kremi HPV virüslerinin neden olduğu kondilomlar için kullanılan bir ilaçtır. Peki, Aldara Krem ne kadar zamanda etkisini gösterir? Bu soruya yanıt arayanlar, bu yazıyı okuyarak Aldara Krem’in faydaları hakkında bilgi alabilir ve nasıl bir süre ile planlanması gerektiğini öğrenebilirler.

Aldara Krem Nedir?

Yani bölgedeki siğillerin yok olmasına direk olarak değil dolaylı yoldan yardımcı olmaktadır. İlaç sürülen bölgenin virüslere karşı daha dirençli olmasını sağlayan bir etki yaratmaktadır. Hpv virüsünün neden olduğu siğiller için kullanılan salistik asit içerikli losyonlar yalnızca siğillerin deri üzerinden atılmasını sağlar, tedavi özelliği yoktur.

Ancak aldara-krem sadece siğillere etki etmez, deriden vücut direncinin artmasını sağlayarak virüsle etkileşim içerisine girer. Aldara-kremin başarısı uygulanan bölgedeki siğilin ne kadar süredir var olduğuna bağladır. Siğilin oluşma süresi ne kadar eskiyse Aldara-kremin başarısı da o derece düşmektedir.

Aldara Krem, HPV ve vücutta deri hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bir tür lokal terapötik kremdir. Bu ürün, cilt problemlerine çare olarak kullanıldığında, ne kadar zamanda etkisini göstermesi gerektiğini merak eden kişiler için ideal bir seçenek olabilir. Bu yazıda, Aldara Krem’in faydası hakkında bilgi alacak ve hangi sürede planlanması gerektiğini anlayacaksınız. Peki, Aldara Krem ne kadar zamanda etkisini gösterir?

Bu Konuyada Gözatabilirsiniz: HPV Genital Siğil ve Tedavisi

HPV Virüsleri İçin Aldara Krem Etkili Midir ? Aldara Krem Ne Kadar Zamanda Etkisini Gösterir?

Aldara Krem Ne İşe Yarar?

Aldara Krem basitçe açıklanırsa; cilt problemleri olan kişilerin etkili bir tedavi seçeneğidir. HPV ve cilt kanserleri gibi bazı tedavi edilmesi gereken durumlar veya üzerindeki yara izi derhal düzeltmek için kullanılabilir. Krem, hafif hücresel hasar oluşturmak suretiyle cildin nemlenip iyileşmesini sağlamak için lokal terapötik tedaviyi uyarmak amacıyla formüle edilmiştir.

İlginizi Çekebilir: Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır?

Aldara Kremin Faydaları Nelerdir?

Aldara kremin faydaları arasında en önemlisi hızlı çözüm oluşturuyor olmasıdır. Aldara-krem, siğillere neden olan tümör yapılarını küçültmeyi sağlar. Genital bölgede bulunan siğil ve tümörlerin iyileştirilmesinde kullanılır.

Aldara Krem Ne Kadar Zamanda Etkisini Gösterir?

Aldara Krem ne kadar zamanda etkisini gösterir? Aldara Krem, cildin yenilenmesini göstermeye başladığından dolayı özel tedavi planlarına ve/veya doktor tarafından tavsiye edilene göre kullanılmalıdır. Aksi takdirde, uygulamanın etkili olmaması veya zararlar oluşturması söz konusu olabilir. Tedavi normal olarak bir hafta 3 ay arası sürer. Aldara Krem maksimum 16 hafta boyunca uygulanabilir; ancak her hasta için optimal tedavi süresi yetkili bir cilt sağlık profesyoneli tarafından belirlenmelidir.

Aldara Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Aldara kremin yan etkileri konusuna gelince; genel olarak bu tür ilaçlarda görülen yanma, kızarıklık gibi şikayetler başlıca yan etkilerindendir. Bunun yanında cildi çok hassas olan kişilerde kaşıntı da yaratabilir. Ancak kaşıntıya karşı dirençli olmak gerekir çünkü üzerine aldara krem uyguladığınız siğilleri kaşıdığınız taktirde kanama yapacaktır. Bu da tedavi sürecinin uzamasına sebep olacaktır. Aynı zamanda kanamanın etkisiyle şişme, kabuklanma da yapabilir. Aldara-kremi makat etrafındaki siğiller, penis çevresindeki ve vajina etrafındaki siğiller için kullanabilirsiniz. Ancak kesinlikle vajina ve makat içerisine bu kremi uygulamayınız.

Aldara Kremin Yan Etkileri Arasında Bunlar Varsa, Hemen Doktora Başvurun!

Eğer Aldara krem uygulanan bölgede aşağıdaki yan etki belirtileri görülürse mutlaka doktora başvurulmalıdır:

Yutkunmanın ve nefes almanın zorlaştığı anlarda,El – ayak – bilek – yüz – dudak bölgelerinde ani şişmeler olursa,Yanma hissi 2 haftadan fazla sürüyorsa,Ciltte dökülme ve pullanma 2 haftadan sonra sonlanmamışsa ve Açık yaralar oluşmuşsa ve bu yaralar bir türlü iyi olmuyorsa, doktora başvurulmalıdır.

Aldara Krem Nasıl Kullanılır?

Aldara krem nasıl kullanılır? Kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar var mıdır? Aldara krem kullanmadan önce eller mutlaka çok iyi bir şekilde temizlenmelidir. Uugulama sonrasında da yine eller çok iyi bir şekilde yıkanmalıdır. Uygulanan bölgeye bez ya da bandaj kapama ya da sarma işlemi uygulanmaz. Aldara, doktor tarafından tarif edildiği şekilde ve sıklıkla uygulanmalıdır. Aldara krem tam olarak doğru uygulandığında işe yarar.

Önerilen Kullanım Biçimleri

Aldara Krem’in verimli bir biçimde kullanılması için düzenli tedavi uygulaması gerekmektedir. Çoğu durumda, Aldara Krem 2-3 kez haftalık uygulanır; ancak her hasta için optimal tedavi süresi yetkili bir cilt sağlık profesyoneli tarafından belirlenmelidir. Tedavi süresi genel olarak bir hafta ile 3 ay arası değişebilir ve isteğe bağlı olarak 16 haftaya kadar uzayabilir.

Siğil Tedavisi İçin Aldara Krem Kullanımı

Aldara krem, genital siğiller için sıkça kullanılan bir krem türüdür. Bu amaç için kullanım sıklığı genellikle bir hafta için 3 kez şeklinde uygulanmaktadır. 16 haftadan fazla kullanım önerilmemektedir. Uygulama sırasında 1er gün ara ile kullanımı önemlidir. Krem, derideki ilgili bölgeye çok ince bir şerit şeklinde sürlür be kremi deri yiyene kadar ovalanır. Böylece krem derinin içine geçerek tedavi edici özellik taşır. İlgili bölgeye çamaşırın değmesinde sorun yoktur. Çünkü kremi deri emdiği sürece tedavi süreci başlamış demektir. Fakat en az 6 saat boyunca duş almamak, ilacın hızlı ve doğru şekilde etki etmesine yardımcı olur. Uyku öncesi aldara krem kullanılabilir. Fakat en fazla 10 saat geçtikten sonra ilgili bölge su ve sabun yardımı ile temizlenmelidir.

Bazal Hücreli Karsinom İçin Aldara Krem Kulllanımı

Aldara krem sadece siğillerin tedavisinde değil, ayrıca bazal hücreli karsinom tedavisi için kullanılan krem uygulamasında her uygulama için yeni bir saşe açılmalıdır. Bu amaç için kullanımda genellikle hafta içi 5 gün, ard arda 6 hafta şeklinde uygulama önerilmektedir. Tedavi edilen bölge en az 8 saat yıkanmamalıdır. Bu noktada, dikkatli olunmalıdır.

Aldara Kremi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Krem içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı alerjik bir durum varsa, ilaç kesinlikle kullanılmamalıdır. Aldara krem kullanımı yalnızca kapalı derilere uygundur. Yani penis çevresi ya da üzerine uygulama olabilirken içerisine uygulanmaz. Makat, anüs ya da vajinanın iç kısmına uygulama yapılmamalıdır. Göz ya da dudaklara değmesi durumunda ilgili bölge acilen bol su ile yıkanmalıdır. Sünnet derisinin altında bulunan siğillerde her gün sünnet derisi geriye doğru gerdirilmelidir ve iç bölge temizlenmelidir. Aksi halde deride şişlik ve yanma olur. Aktinik keratoz ve bazal hücreli karsinom tedavisi için aldara krem kullanımı döneminde ilgili bölge direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bunun için güneşten koruyacak giyim malzemelerine başvurulmalıdır. Açık yara veya deri içerisine krem uygulanmaz.  Hamilelik döneminde aldara krem kullanımı konusunda hekim onayı alınmalıdır.

Aldara Krem Fiyatı 2020 Yılı İçin Nedir?

Aldara kremin fiyatı bugün eczanelerde 2020 Ocak Ayı itibariyle Türkiye Satış Fiyatı 206.71 TL’dir. Aldara kremi SSK yakın bir zamana kadar karşılıyordu. Ancak yeni düzenleme sonunda aldara kremini sağlık kurumlarında doktora yazdırarak SSK ile almanız mümkün değil.

Genital HPV (Papilloma) Virüsü Nedir? Teşhis ve Tedavi Yöntemleri

HPV virüsü (papilloma), Amerika Birleşik Devletleri’nde cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyondur. HPV’nin neden olduğu bazı sağlık etkileri HPV virüsü aşıları tarafından önlenebilir. HPV, cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyondur. HPV virüsü, HIV ve HSV (herpes) virüsleri ile aynı formda değildir farklı yapılar sergilerler. 2016 – 2018 Yılları arasında gençlerin çoğu ve 20’li yaşların başında olan 79 milyon Amerikalı, HPV ile enfekte olmuştur. Çok çeşitli HPV türleri vardır. Bazı tipler genital siğiller ve kanserler dahil olmak üzere sağlık sorunlarına neden olabilir.

HPV nasıl yayılır ?

Virüsü olan biriyle vajinal, anal veya oral ilişkiye girerek HPV virüsü alınabilir. Fakat daha çok, anal ve vajinal ilişkiler ile bulaşır. HPV, enfekte bir kişinin belirti veya semptomu olmasa bile geçebilir. Cinsel olarak aktif olan herkes, yalnızca bir kişiyle seks yapmış olsa bile HPV’yi alabilir. Ayrıca enfekte olmuş biriyle seks yaptıktan yıllar sonra semptomlar gelişebilir. Bu, ilk ne zaman enfekte olduğunuzu bilmenizi zorlaştırıyor.

HPV Virüsü Ne Tür Sağlık Sorunlarına Sebep Olur ?

Çoğu durumda, HPV virüsü kendiliğinden geçer ve sağlık sorunlarına neden olmaz. Ancak tamamen ortadan kalkmadığında, genital siğiller ve kanser gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Genital siğiller genellikle genital bölgede küçük bir yumru veya yumrular şeklinde görünür. Küçük veya büyük, kabarmış, düz veya karnabahar şeklinde olabilirler. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı genellikle genital bölgeye bakarak siğilleri teşhis edebilir.

HPV Virüsü Kansere Neden Olur mu ?

HPV vulva, vajina, penis veya anüs kanseri dahil olmak üzere rahim ağzı ve diğer kanserlere neden olabilir. Ayrıca, dilin tabanı ve bademcikler (Orofaringeal kanseri olarak adlandırılır) dahil olmak üzere boğazın arkasında kansere neden olabilir. Bir kişi HPV virüsü aldıktan sonra, kanserin gelişmesi yıllar, hatta on yıllar alır. Genital siğile neden olabilecek HPV tipleri, kansere neden olabilecek HPV tipleri ile aynı değildir. Hangi HPV’li kişilerin kanser veya başka sağlık problemleri geliştireceğini bilmenin bir yolu yoktur. Bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar (HIV / AIDS’li olanlar dahil), HPV ile daha az savaşabilirler. Ayrıca HPV’den sağlık problemleri geliştirme olasılıkları daha yüksektir.

HPV Virüsü ve Neden Olabileceği Sağlık Sorunlarını Nasıl Önleyebilirim ?

HPV Virüsüne yakalanma riskini en aza indirmek için yapabileceğiniz şeyler mevcut. Aşı olmakla işe başlayabilirsiniz. HPV aşısı güvenli ve etkilidir. Önerilen yaş gruplarında verildiğinde, HPV’nin neden olduğu hastalıklara (kanserler dahil) karşı koruma sağlayabilir. WHO, 11 ila 12 yaşındaki çocuklara, HPV’nin neden olduğu kanserlere karşı korunmak için iki doz HPV aşısı yaptırmalarını önermektedir. 21-65 yaş arası kadınlar için rutin tarama rahim ağzı kanserini önleyebilir. Cinsel olarak aktifseniz Lateks prezervatifleri her ilişki de doğru şekilde kullanın. Bu HPV alma olasılığınızı düşürebilir. Ancak HPV, prezervatif tarafından kaplanmayan bölgelere bulaşabilir. Bu nedenle prezervatif, HPV’yi almaya karşı tam koruma sağlamaz. Karşılıklı olarak tek eşli bir ilişki içinde olun.

HPV Virüsüne Karşı Kimler Aşı Olmalı ?

11 ila 12 yaş arasındaki tüm kız ve erkek çocuklar aşılanmalıdır. Yakalama aşıları, daha küçükken aşılanmadıkları takdirde, 21 yaşından büyük erkekler için ve 26 yaşından büyük kızlar ve kadınlar için önerilir. Aşı ayrıca, 26 yaşına kadar eşcinsel ve biseksüel erkekler (veya bir erkekle seks yapan herhangi bir erkek) için önerilmektedir. Ayrıca, 26 yaşına kadar bağışıklık sistemi zayıf (HIV / AIDS ile yaşayanlar da dahil olmak üzere) olan erkekler ve kadınlar için tavsiye edilmektedir.

HPV Virüsü Kapıp Kapmadığımı Nasıl Bilebilirim ?

Bir kişinin “HPV durumunu” tespit edecek bir test yoktur. Rahim ağzı kanserini taramak için kullanılabilecek HPV testleri vardır. Bu testler sadece 30 yaş ve üstü kadınlarda tarama için önerilmektedir. HPV testlerinin erkekleri, ergenleri veya 30 yaşın altındaki kadınlarda kullanılması önerilmez. HPV virüsü olan çoğu insan, enfekte olduklarını bilmez ve hiçbir zaman semptom veya sağlık problemi yaşamaz. Bazı insanlar genital siğillere yakalandıklarında HPV olduğunu öğrenirler. Kadınlar anormal Pap testi sonucu aldıklarında (rahim ağzı kanseri taraması sırasında) HPV olduğunu öğrenebilirler. Diğerleri sadece kanser gibi HPV’den daha ciddi problemler geliştirdikten sonra öğrenebilirler.

HPV Virüsü ve neden olduğu sağlık sorunları ne kadar yaygındır?

Yaklaşık 79 milyon Amerikalı şu anda HPV ile enfekte olmuştur (ülkemizde net bir araştırma olmadığından örnek veremiyoruz). Her yıl yaklaşık 14 milyon insan virüs kapmaktadır. HPV o kadar yaygındır ki, cinsel olarak aktif olan hemen hemen herkes, HPV aşısı yaptırmazlarsa yaşamlarında bir süre de olsa HPV virüsü taşıyabilir. HPV ile ilgili sağlık sorunları arasında genital siğiller ve rahim ağzı kanseri bulunur.

Genital siğiller: HPV aşıları yapılmadan önce, her yıl yaklaşık 340.000 ila 360.000 kadın ve erkek, HPV’nin neden olduğu genital siğillerden etkilenmiştir. Ayrıca, ABD’de cinsel olarak aktif olan her 100 yetişkinden herhangi birinin herhangi bir zamanda genital siğilleri bulunmaktadır.

Rahim ağzı kanseri: Her yıl ABD’de yaşayan yaklaşık 12.000 kadına rahim ağzı kanseri teşhisi konulur. 4.000’den fazla kadına tarama ve tedavi ile bile vakalar ölümle sonuçlanır. İnsanlarda meydana gelen HPV’nin neden olduğu başka durumlar ve kanserler de var. Her yıl yaklaşık 19.400 kadın ve 12.100 erkek, HPV’nin neden olduğu kanserlerden etkilenmektedir.

Hamileyim HPV Yaptırmak Hamileliğimi Etkiler mi?

Hamileyseniz ve HPV’niz varsa, genital siğiller görülebilir veya serviksinizde anormal hücre değişiklikleri geliştirebilirsiniz. Rutin rahim ağzı kanseri taramasıyla anormal hücre değişiklikleri bulunabilir. Hamileyken bile rutin rahim ağzı kanseri taraması yaptırmalısınız.

HPV Virüsünün neden olduğu sağlık sorunları için tedavi edilebilir miyim?Virüsün kendisi için bir tedavi yoktur. Bununla birlikte, HPV virüsü kaynaklı sağlık sorunları için tedaviler vardır: Genital siğiller sağlık kuruluşu veya reçeteli ilaçlar ile tedavi edilebilir. Eğer tedavi edilmezse, gelişir, aynı kalabilir veya boyut veya sayı olarak büyüyebilir.

Aldara Krem İle ilgili Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!