featured

Android Otomatik Düzeltme Kapatma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomatik düzeltme kapatma isteği birçok telefon kullanıcısı tarafından araştırılan bir konudur. Çünkü bir mesaj yazmaları sırasında kendi yazmak istedikleri dışında birçok farklı kelime yazıya eklenebiliyor. Bu durum bazı anlarda yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte yazım konusunda da gelişmeler meydana gelmiş durumda. Yazım konusunda kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak isteyen yazılımcılar telefonculara otomatik yazım desteği özeliğini getirdi. Otomatik düzeltme olarak adlandırılan özellik yeni bir telefon aldığınızda ya da telefonunuzu sıfırladığınızda otomatik olarak açık gelmektedir.

Yazım konusunda önemli noktalarda yaptığınız hataları yapay zekâ sayesinde düzelten ayar, kapatıldığı zaman tamamen serbest şekilde yazmanıza olanak tanıyor. Hata yaptığınız zamanlarda otomatik olarak düzeltmeyerek özgür biçimde yazmanızı sağlıyor.

YouTube video

Otomatik düzeltmeyi kapatmak facebook twitter gibi sosyal medya hesaplarında yanlış paylaşım yapmanın da önüne geçmektedir. Google klavye teknik açıdan her ne kadar sizin için uygun kelimeyi tahmin etse de bazen istenilen kelimeler olmamaktadır.

Otomatik Düzeltme Nedir?

Android veya IOS cihaz kullanan kişilerden sıkça duyduğumuz otomatik düzeltme nedir? Söz konusu özellik yazım konusunda daha pratik davranmanızı sağlıyor. Yaptığınız hataları otomatik olarak düzeltmek ile yükümlü olan özellik çoğu zaman yapacağınız hataların önüne geçmekte.

Bununla da kalmayan özellik hatalarınızı daha sonradan gelip düzelterek zaman kaybetmenizin önüne geçiyor. Hal böyle olunca da insanlar bu özelliği sever hale geliyor. Ancak bazı zamanlarda düzeltmemesi gereken yerleri düzelterek kullanıcıların canını da sıkabiliyor. Bu gibi durumlarda kullanıcılar söz konusu özelliği kapatma kararı alarak çözüm yoluna ulaşmayı hedefliyor.

Otomatik Düzeltme Nasıl Kapatılır?

Otomatik düzeltme nasıl kapatılır? Çoğu zaman hayat kurtaran ve işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize olanak tanıyan otomatik düzeltme özelliğini kapatma imkânınız bulunuyor.

Birkaç kısa işlemden sonra kapanan otomatik düzeltme özelliğini yine aynı adımları takip ederek açma şansınız da bulunuyor. Açıldığı zaman yapay zekâ öğrenmesi ile de desteklenen söz konusu özellik sizin yazım tarzınıza göre düzeltme işlemini yapmaya başlıyor.

Otomatik Düzeltme Kapatma

YouTube video

Öncelikle telefonunuzun menüsüne bulunan ayarlar sekmesine giriş yapınDaha sonra açılacak olan ekrandan dil ve giriş kısmına geçiş sağlayınSöz konusu geçiş sonrasında kullandığınız klavyeye göre bir ekran göreceksiniz, bu ekranda kullandığınız klavyenin adını seçmeniz gerekmekteTıklama işleminden sonra gelecek olan ekranda genelde orta kısımlarda bulunan kelime düzeltme seçeneğine tıklayınTıklama işleminden sonra gelecek olan ekranda otomatik düzeltme seçeneğini göreceksiniz. Söz konusu seçenekte çentik varsa kaldırın aktifse pasif duruma getirin

Adımları sorunsuz şekilde takip ettikten sonra başarılı bir şekilde otomatik düzeltme ayarını kapatabilirsiniz. Söz konusu ayarlar menüsünü tekrar takip ederek ortalama olarak aynı işlemleri tekrar ederek tekrar açma şansınız bulunuyor.

Adım adım Otomatik Düzeltme Kapatma Resimli

Öncelikle telefonunuzun ana ekranında bulunan Ayarlar kısmına giriş sağlayın.

Ayarlar kısmına girdikten sonra Dil ve Giriş kısmını bulun, söz konusu ayar sekmesi telefondan telefona farklılık gösterebilir bu durumda anlattığımız adımlarda bulunan isimlere göre hareket etmenizde fayda var.

Dil ve Giriş sekmesine tıkladıktan sonra klavyenizin adının olduğu yazının üzerine veya klavyeleri yönet seçeneğine tıklayarak bir sonraki adıma geçiş sağlamanız gerekiyor.

Karşınıza gelecek olan ekranda Metin Düzeltme seçeneğine tıklayarak söz konusu ayar sekmesine geçiş sağlamanız gerekiyor. Her zaman olduğu gibi bu kısımlar da her telefona göre değişiklik gösterebilir.

Metin düzeltme kısmına tıkladıktan sonra aşağıda bulunan otomatik düzeltme seçeneğini pasif hale getirin. Söz konusu tüm işlemlerden sonra telefonunuz otomatik düzeltme ayarlarından kurtulmuş olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!