featured

Anime Önerileri: Bu Filmleri Mutlaka İzlemelisiniz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anime filmler her yaştan insana hitap ederek keyifli vakit geçirmenizi sağlar. İşte, gelmiş geçmiş en iyi anime filmler!

Anime Filmler

Japon kültüründe oldukça önemli bir yer edinen animeler, yetişkinler için de uygun olan çizgi diziler arasındadır. Anime önerileri arasında yer alan yapımların pek çoğu uzun sezonlar boyunca sürmeyi başarmış yapımlardır. Biz de tüm zamanların en sevilen ve en yüksek puanlı seri animeler listesini derlemek istedik.

YouTube video

En çok izlenen animeler arasında yer alan tam 15 içeriği bu kapsamlı listemizde bulabilirsiniz. İşte, hem yetişkinler hem de çocuklar için uygun en yüksek puanlı animeler listemiz:

1. Death Note

Söz konusu anime olunca akıllara ilk olarak Death Note gibi bir yapımın gelmesi oldukça doğaldır. Anime onerileri arasında bu güçlü yapımın oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Tüm zamanların en iyi Fantastik animeler listesinde de yer alan Death Note, ekrana geldiği andan bugüne hala popülerliğini koruyor.

YouTube video

Death Note, adından da anlaşılacağı üzere esrarengiz özelliklere sahip olan bir not defterini konu ediniyor. Bu defterin en büyük özelliği ise adı yazılan herkesin bir şekilde ölümüne neden olması olarak gösteriliyor. Anime serisi, anime önerileri büyü listelerinde de genellikle ilk sırada bulunuyor. Siz de bu tüm zamanların en popüler animelerinden biri olan Death Note’u izlenme listenize ekleyebilirsiniz.

2. Fullmetal Alchemist

Anime onerileri listemize yine herkes tarafından bilinen ve sevilen bir seri ile devam ediyoruz. Fullmetal Alchemist, tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi animeleri listelerinde mutlaka yer alan bir yapımdır.

YouTube video

Dram ve aksiyonun derinden hissedildiği bir anime olan Fullmetal Alchemist, aynı zamanda anime önerileri romantik yapımlar listesinde de yer alıyor. Siz de birden fazla türü bir arada görmeyi sevenlerdenseniz bu yapımı da listenize ekleyebilirsiniz. Fullmetal Alchemist, anime dünyasına adım atmak için de güzel bir tercihtir.

3. Digimon Adventure

Digimon Adventure, çocukluğunuzdan hatırlayacağınız bir anime serisi olarak da karşınıza çıkabilir. Türkiye televizyonlarında da gösterilen Digimon serisi, Pokemon’un ardından en sevilen macera animelerinden biri olmuştur.

YouTube video

Bu animede Taichi ve Digital World ile iç içe geçmiş birbirinden heyecanlı maceralara tanık olabilirsiniz. Digimon Adventure, 2018 yılında Digimon Adventure Tri ile yeniden ekranlara dönmeyi başaran bir anime olmuştur.

4. Sailor Moon

Hazır sözü çocukluk döneminizin anime serilerine getirmişken Sailor Moon’u anmadan geçmek olmaz dedik. Sailor Moon, anime onerileri listemizde mutlaka yer edinmesi gereken ve köklü bir geçmişe sahip olan bir animedir. Ülkemizde de TRT ekranlarında gösterime giren ve Ay Savaşçısı adıyla bilinen bu muhteşem seriyi yeniden izlemeyi tercih edebilirsiniz.

YouTube video

Sailor Moon, Japonya’da en çok izlenen animeler arasında da yer alan kült bir yapımdır. Savaşçı olarak doğan kadın kahramanların maceralarını anlatan bu serideki romantik hikayeler de sizi derinden etkileyecektir.

5. Kill La Kill

YouTube video

2013 yılında ekranlara gelmeye başlayan Kill La Kill, yeni bir seri olmasına rağmen büyük kitlelere ulaşabilmiştir. Macera ve aksiyonun iç içe geçtiği bu anime serisinde pek çok bölümden zevk alabileceksiniz. Yeni animeler arasında yer alan Kill La Kill, kesinlikle listenizde olmayı hak ediyor.

6. Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul, anime onerileri listemizde ilk sıralarda gelmesi gereken oldukça önemli bir yapımdır. 2014 yılında ekranlarda görmeye başladığımız bu serinin manga eserleri de ülkemizde büyük rağbet görüyor.

YouTube video

Manga versiyonu ile neredeyse birebir aynı olan Tokyo Ghoul, final bölümleri ile sizleri derinden etkileyecek bir seri.

7. Naruto Shippuuden

Söz konusu anime serileri olduğunda Naruto olmadan bir liste yapmak oldukça anlamsız olurdu. Anime önerileri Onedio listelerinde de yer alan Naruto Shippuuden, tüm zamanların en sevilen animeleri arasında ilk sıralardadır.

YouTube video

2007 ve 2017 yıları arasında yayınlanan serinin toplamda tam 500 bölümü bulunuyor. Bu da anime sevenler için büyük bir hazineyi oluşturuyor diyebiliriz. Naruto’nun çocuk yaştan itibaren başlayan maceralarına ve ninja oluş sürecine dilerseniz siz de yakından tanık olabilirsiniz.

8. Ghost in the Shell

Ghost in the Shell, 1995 yılında ilk olarak ekranlarda gördüğümüz bir animedir. Bu hikayenin daha sonra farklı verisyonları da ortaya çıkmıştır. Anime önerileri 2018 listelerinde yer alan Ghost in the Shell filmi manganın kötü bir versiyonu olarak da yorumlanmıştır.

YouTube video

Biz de bu listemizde size Ghost in the Shell’in Hollywood versiyonunun önermiyoruz. Hikayeyi daha derinden hissetmek istiyorsanız 1995 yapımı versiyona mutlaka bir göz atmalısınız.

9. Samurai Champloo

YouTube video

2004 yılında ekranlara gelen Samurai Champloo da en iyi anime onerileri listemizde yer alan bir yapımdır. Farklı çizim teknikleri ve animasyon dili kullanılarak kurgulanan bu yapımı eminiz ki siz de çok seveceksiniz. Macera ve aksiyon türünde geçen bu hikayeyi daha yakından tanımak için listenizde ufak bir yer açabilirsiniz.

10. Gintama

YouTube video

Anime serilerinin genellikle korku ve macera üzerine kurulu olduğunu düşünüyorsanız yanıldığınızı kabul etmeniz gerekiyor. Gintama, anime onerileri listemize oldukça farklı bir tarz ile giriyor. Death Note ve diğer anime serilerine göndermeler bulunan bu komedi serisini eminiz ki çok seveceksiniz.

11. One Piece

Listemizde sonlara doğru yaklaşırken anime dünyasının en önemli eserlerine de gelemey başladık diyebiliriz. One Piece, her anime tutkununun mutlaka listesinde bulunması gereken bir başyapıt olma niteliğini taşıyor.

YouTube video

1997 yılında ekranlara merhaba diyen One Piece, günümüzde Anime Önerileri 2020 listelerinde bile yer alabiliyor. En uzun soluklu anime seriler arasında yer alan One Piece’i ilk bölümden itibaren çok sevmeye başlayacaksınız. Bitmeyen soluksuz bir eğlence için bu seriye de mutlaka bir şans vermelisiniz.

12. One Punch Man

One Punch Man de anime onerileri listemize girmeyi hak eden oldukça yüksek puanlı bir yapımdır. 2015 yılında ekranlarda görmeye başladığımız bu seri absürt anime örneğinin en güzel temsilcilerinden biridir.

YouTube video

Adından da anlaşılacağı üzere oldukça güçlü bir yumruğa sahip olan bir kahraman olan Saitama, maceraları ile size keyifli anlar yaşatıyor. One Punch Man bölümlerinde pek çok anime klişesi ile de oldukça zeki bir şekilde dokundurmalar yer alıyor.

13. Cowboy Bebop

YouTube video

Tüm zamanların en iyi animelerinden olan Cowboy Bebop da hala anime önerileri 2019 gibi listelerde yer alan bir yapımdır. 1998 yılında ekranlara gelmeye başlayan bu yapımda klasik animelerde görmeediğiniz pek çok detay bulunuyor. Cowboy Bebop, aynı zamanda müzik seçimleri ile de izleyicide farklı bir haz bırakıyor.

14. Dragon Ball Z

YouTube video

1996 yılında ekranlara gelen Dragon Ball Z, tüm zamanların en iyi serilerinden de biridir. Uzun soluklu bir seri olan Dragon Ball Z, asla vazgeçemeyeceğiniz bir konuya sahiptir. Anime dünyasına giriş yapmanın en birincil kurallarından olan Dragon Ball Z, sizi her açıdan tatmin edecek bir anime serisidir.

15. Hayao Miyazaki Filmleri

Listemize anime onerileri olarak Hayao Miyazaki gibi usta bir ismin filmlerini de eklemek istedik. Ghibli Studios tarafından yaratılan Miyazaki filmlerini izlerken kendinizi bambaşka dünyalarda bulacaksınız. Miyazaki tarafından yapılan bu muhteşem filmlerin başında Oscar Ödüllü Spirited Away filmi gelmektedir.

YouTube video

Bunun yanı sıra Miyazaki imzalı Princess Mononoke, Ponyo, My Neighboor Totoro ve Howl’s Moving Castle gibi yapımları da izleyebilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!