featured

Anime Önerisi 2022 | En Çok İlgi Gören 10 Anime Önerisi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anime önerisi 2022, anime önerisi romantik öneriler, anime önerisi netflix seçenekleri nelerdir? Anime önerisi aksiyon türleri anime severlerin en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Eğer sizler de anime fanatikleri arasında yer alıyorsanız işte sizden tam puan alacak en çok beğenilen ve 2022 yılına damgasını vuracak 10 anime önerisi!

Anime Ne Anlama Gelir? Anime Sanat mıdır?

Anime kelimesinin sözlük anlamı; Japon çizim sanatı kullanılarak çizilmiş ürünlerdir. Diğer bir deyişler; Japon sanatı kullanılarak üretilen çizgi film benzeri türlerdir. Anime türlerinin bu bağlamda bir sanat olduğunu söylemek mümkündür.

Anime, Japon çizim sanatına verilen bir isimdir ve bu sanat kullanılarak anime çizimi yapılır. Türk kültüründe çizgi film olarak değerlendirilse de aslında anime filmleri, çizgi filmlerden oldukça farklı yapıtlardır.

Anime Olarak Ne İzlenmeli?

Anime önerisi arıyorsanız sizlere birçok farklı öneri sunabiliriz. Aslında anime olarak ne izleyeceğiniz biraz da sizin seçiminiz olacaktır. Şöyle ki; sizler için derlediğimiz ve 2022 yılına damgasını vuracak olan anime listesinde birbirinden farklı türler yer alıyor.

Listemiz içerisinden kendi zevkinize ve ilgi alanınıza yönelik anime öneri fikirleri bulabilirsiniz. Üstelik her biri birbirinden iddialı ve başarılı animeler!

Anime Sevenlere Ne Denir? Anime Kaç Yaş İçin?

Anime türleri için günümüzde yaygın bir “çizgi film” algısı olsa da bu algı tamamen yanlıştır. Çünkü bu algıya sahip olanların tam tersine adeta anime seven ve adeta fanatik olan bir kesim de vardır. Nitekim; çizgi filmler çocuklar için tasarlanmış filmlerdir.

Anime türleri ise her ne kadar çizgi filmleri anımsatsa da aslında çocukların ilgisini çekmekle birlikte yetişkinler için de ilgi çekici türlerdir. Bu nedenle de animeler fantastik türde olmakla birlikte çizgi film değildir, her yaş grubuna hitap eden türlerdir.

Anime Karakterlerinin Gözleri Neden Büyük?

Anime fanatiklerinin birçoğu karakterlerin neden iri gözlü ve uzun bacaklı olduğunu merak ediyor. Anime türleri, Japonlardan çıkma yapımlardır. Bildiğiniz gibi Japonlar genellikle çekik gözlü ve kısa bacaklı fiziğe sahiptir.

Yapılan yorumların büyük bir kısmı Japonların bu konuda takıntı yaptıkları ve bu nedenle de anime karakterlerini tam zıttı bir şekilde çizdikleri yönündedir. Ancak her ne kadar bu yorumlar fazla olsa da aslında uzun bacaklı ve iri gözlü anime karakterlerinin fikir babası Walt Disney olarak biliniyor.

İşte Yediden Yetmişe Herkesin Beğeneceği Anime Önerileri 2022 Listesi!

Anime severler olarak ilgi alanınıza girecek birçok farklı tarzda anime önerisi bulabilirsiniz. Bizler de bu yazımızda sizler için en çok izlenmiş ve 2022 yılının ilk günlerinden itibaren izlenme rekorları kırmaya devam eden anime önerilerini listeledik.

1. En Çok Beğenilen Anime Önerisi: Kaiji: Ultimate Survivor

YouTube video

Kumarı ön plana çıkaran bir kurgu üzerine oluşturulmuş olduğundan çocuklardan ziyade daha çok genç ve yetişkinlere hitap eden bir anime önerisidir. Bunun yanı sıra başarı, para ve kazanç gibi birçok alanda da psikolojik mesajlar vermesiyle de gözlere çarpıyor.

Sürekli kumar oynayan, zamanını boş geçiren bir serseri olan Itou Kaiji, aynı zamanda arabalara zarar vermeyi de bir aktivite haline getirmiştir. 3 milyon yen borcu olan Kaiji, borcu ödeyemediğinde alacaklı olan ceketli adamdan ilginç bir teklif alır!

Teklife göre; kendisi gibi borçlu olanlarla bir gün boyunca gemide kalacak ve kumar oynayacak, kabul ettiği takdirde ise tüm borcu silinmiş olacak. Kaiji bu teklifi kabul etse de aslında büyük bir felaketin içine düştüğünden haberdar değildir! Konusu itibari ile izlenebilecek en güzel ve başarılı Seinan anime önerileri başında geliyor!

2. Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)

YouTube video

En çok sevilen anime önerisi fantastik türünde ilk sırada yer alıyor. Devletin bulunduğu ucu bucağı olmayan bir fantastik dünyanın büyüsüne kapılmaya hazır mısınız? İnsanların ve devlerin soluksuz bir savaşa girdiği bu animenin müzikleri, animasyonu, karakterleri ve atmosferi ise her izleyeni kendisine hayran bırakıyor.

İçerdiği mesajları izleyicilere büyük bir ustalıkla veriyor ve böylece anime önerisi aksiyon türleri listesinde de başı çekiyor.

3. Avatar: The Last Airbender

YouTube video

üçüncü sırada sizlere verebileceğimiz en güzel anime önerisi shounen türünde Avatar: The Last Airbender oluyor. Shounen türünde adeta bir başyapıt niteliği taşıyan Avatar: The Last Airbender’in konusu ise oldukça ilginç ve ilgi çekici oluyor.

Bu dünyada ölen bir avatar; hava, su, toprak ve son olarak da ateş krallıklarından yeni bir avatar olarak dünyaya geliyor. Ateş avatarı olan Roku ölümünden kısa bir süre sonra Hava Krallığında bir avatar olarak tekrar dünyaya dönüş yapar.

Erken yaşta avatar olduğunu öğrenen Aang, sorumlulukları idrak edecek yaşta olmadığından öğrendiği an bir anlık korku ile pencereden kaçar. Kaçışı sırasında fırtınaya yakalanır ve tam 100 yıl boyunca avatar haliyle su altında kalır.

100 yıl sonra ise suyun altından tek ve son hava bükücü avatar olarak çıkar. Bu olaydan sonra olaylar nefes kesici bir hal alır. Olay kurgusu ve animasyonları ile Avatar: The Last Airbender, en iyi shounen animeler listesinin başını çekiyor!

4. Ore Monogatari!! – My Love Story

YouTube video

Aşkı iliklerinize kadar hissedecek ve kalbinizi ısıtacak anime önerisi romantik türler mi arıyorsunuz? Romantik anime dendiğinde akla ilk gelen Ore Monogatari!! – My Love Story oluyor.

Liseli ve oldukça iri olan bir erkek öğrencinin aşk ile imtihanını konu alan bu animede, korkunç görüntüsü ile ön plana çıksa da aslında tertemiz kalbi ile de dikkat çekiyor. İri gövdesinin yanı sıra aynı zamansa cesur olması okulda onu en cesaretli erkek haline de getirmiş olsa da bu özellikleri ne yazık ki aşk hayatını olumlu yönde etkilemiyor.

Takeo Gouda, iri gövdesi ile aşk hayatında başarılı olamazken en yakın arkadaşı Makoto Sunakawa’nın aşırı yakışıklı olması ve aşk hayatının oldukça hareketli olması da onun için daha da zorlayıcı oluyor. Ancak öyle bir gün geliyor ki güzle mi güzle bir kızı son anda taciz edilmekten kurtaran Takeo’nun tüm aşk hayatı bu olay ile bambaşka bir hal alıyor.

Tüm cesaretiyle kurtardığı sevimli kız ile akıllara gelmeyecek bir başlangıç yapan Takeo’nun hikayesi, anime önerisi romantik türler arasında mutlaka izlemeniz gereken yapıtların başında geliyor.

5. Akame Ga Kill

YouTube video

Anime izlemeye yani başlayacaksanız size çok sevilen anime önerisi kısa soluklu Akame Ga Kill öneriyoruz.

İki çocukluk arkadaşı ile köylerine yardım etmek için başkente gelen Tatsumi, arkadaşlarından ayrılır ve parası kalmadığı için de sokaklarda yaşamaya başlar. Karşısına tam da bu sırada varlıklı bir aile çıkar ve onu evlerine davet eder.

Tatsumi ise bu ailenin aslında kendilerinden daha düşük ve yardıma muhtaç olan kişilere işkence ettiğinden habersizdir. Bu nedenle de aileyi öldürmek isteyen Night Raid grubuna karşı çıkarak çetin bir mücadeleye girer.

Night Raid grubu ailenin işkence odasını Tatsumi’ye gösterir ve Tatsumi, acı bir şekilde arkadaşlarının ölümüne tanıklık eder. Bu olay üzerine aileyi öldürür. Night Raid grubuna katılan Tatsumi’nin hayatı bu noktadan sonra fazlasıyla değişecektir.

6. Romantik, Okul Animeleri Arasında En Çok İzlenen: Kaichou wa Maid-Sama!

YouTube video

Anime önerisi okul türlerinde sizlere hem romantik hem de aksiyon sahnelerini sunacak önerebileceğimiz etkili animedir. Erkeklerin baskın olduğu Seika Lisesi’nde okuyan Misaki Ayuzawa, bildiği aikido teknikleriyle lisedeki diğer kızları da koruyan cabbar bir liseli kızdır.

Diğer yandan ağır hayat sorumlulukları nedeniyle çalışmak zorundadır ve bir cafede işe başlar. Ancak lisedeki imajını korumak için çalıştığını herkesten saklar. Ne zaman ki okulun en beğenilen çocuğu Takumi Usui, o cafeye gelir. İşte o zaman işler çok farklı bir boyuta çıkar.

Soluksuz izleyeceğiniz Kaichou wa Maid-Sama, aynı zamanda ailenizdeki her yaş grubundaki üyeler ile romantik animeler türünde gönül rahatlığıyla izleyebileceğiniz kusursuz bir animedir.

7. Devilman: Crybaby

https://www.youtube.com/watch?v=ww06yGPM7Kc

2018 yapımı Devilman Crybaby, netflix içinde sizlere tavsiye edebileceğimiz en iyi ve en çok izlenen  anime önerisi netflix animesidir.

10 bölümden meydana gelen bir seri olan Devilman: Crybaby, özellikle manga türü anime izleyenlerin bildiği ve her izleyenden tam not alan animedir.

Yaratıkların ve şeytanların milyonlarca yıl boyunca bir buz kütlesinde bırakıldığı Devilman: Crybaby, en iyi animeler netflix listesinde başı çekiyor.

Buz kütlesine hapsolmuş şeytan ve yaratıklar bir gün kurtuluşa ererler ve özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz dünyayı işgal altına alırlar. Bu sırada şeytana dönen Devilman, doğa üstü güçler kazansa da insani özelliklerini kaybetmemiş ve diğer şeytanlar gibi acımasız olmayı başaramamıştır.

8. Fate/Zero

YouTube video

Burası insanların da sihir yapabildiği fantastik ve aynı zamanda son derece acımasız bir dünya! Prensiplerini ön planda tutanlar, kendi çıkarları uğruna her şeyi yapanlar yani kısacası ne kadar kötü insan ararsanız hepsi burada!

Sırasıyla izlediğinizde aşırı keyif alabileceğiniz bir anime olan Fate/Zero, animasyonları ve atmosferi ile sizleri izlerken uç noktaya çıkaracak.

Kötünün daha da kötüsünü görebileceğiniz bu anime, seri olarak çizilmiş bir animedir. Olay örgüsünü tamamen anlamak için seriyi sırasıyla izlediğinizde tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz animeler arasında yer alıyor diyebiliriz.

9. Code Geass

YouTube video

Anime önerisi isteyenlere önerebileceğimiz bir diğer anime ise Code Geass olacak. Aksiyon sahnelerini aratmayan animasyonları ile sizi büyüleyecek bu anime, Japonya’nın işgalinde Japonya’nın adının değiştirildiği günleri işliyor.

Gizli saklanmanın devam ettiği Japonya’da, zeki bir lise öğrencisi olan aynı zamanda başkarakter olan Lelouch yaşar. Kurgu ise Lelouch’un üstün zekası ve akıl oyunları ile adeta kusursuz bir senaryo haline getirilmiş. Eğer izlemeye değer bir anime önerisi arıyorsanız listenize mutlaka Code Geass animeyi de eklemelisiniz.

10. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

YouTube video

Her şeyi tamamen elektronikleştiği bir dünya düşünebiliyor musunuz? Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, size elektronikleşmiş bir dünyada izlenesi bir polisiye anime yapıtı sunuyor!

Gözler, kollar ve bacaklar tamamen robotik bir düzene sahip. Cyberpunk ise animeler içinde en çok ilgi çeken karakterlerin başında geliyor. Section 9, ilginç olayları çözmek için görevlendiriliyor ve bundan sonra ise işler akılları zorlayan bir noktaya ulaşır.

Son sistem ile yapılmış üst düzey etkileyicilikteki dövüş sahneleri, gizemli atmosferi ve nefes kesen kurgusu ile kesinlikle izlemeniz gereke animeler arasındaki yerini çoktan aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!