featured

Anne Adaylarında Erken Hamilelik Belirtileri! Enteresan Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne adaylarında erken hamilelik belirtileri aslında bazı hastalıkların belirtileri ile karıştırılabilir. Adet gecikmesinin farkında olmayan anne adayı hamilelik belirtilerini soğuk algınlığı ile karıştırabilir.

Gebeliğin ilk evrelerinde görülen erken gebelik belirtileri ile karşı karşıya kalan birçok anne adayı hamilelik döneminde karşılaşılan enteresan hamilelik belirtilerini seçemez. Adet gününün geçmesinden 10 gün sonra gebelik testi yapmayı düşünen anne adayı, bu dönemde ” Acaba hamile miyim ? ” sorusunu kendisine sorarken; yüzde yüz hamilelik belirtileri nelerdir sorusunun cevabını araştırmaya başlar.

Hamilelik testi yapacağı o güne kadar gebelik belirtileri nelerdir sorularının cevabını arayan anne adayı çok sayıda gebelik belirtileri arasında yer alan hamileliğin erken döneminde görülenleri seçemeyebilir.

Ama anne adayı eğer adet gecikmesini fark ederse o zaman göğüslerde hassasiyet ve halsizlik bazı anne adaylarında aşerme gibi belirtiler olabilir. İşte bu durumda tecrübeli anne adayları gebe kaldığı konusunda şüpheye düşebilir. Bunu kesinleştirmenin en kolay yolu kan testi yaptırmaktır. Çünkü idrar testinde dahi yanılma payı mevcuttur. Beta HCG hormonu testi yapıldığında gebelik olup olmadığı kesin olarak anlaşılır.

A – Hamilelik Belirtileri Nelerdir

Erken hamilelik belirtileri adet belirtileri ile çok benzerlik gösterir. Özellikle düzensiz regl dönemleri yaşayan kadınların bu belirtileri karıştırması normaldir. Karın ve kasıklarda ağrı, şişkinlik hissi, duygu durumu değişiklikleri ve kırgınlık belirtileri adet dönemi öncesinde yaşanan sendromun belirtileriyle neredeyse tıpa tıp uyumludur. Bu bağlamda karıştırılması da gayet normaldir.

1 – Adet Gecikmesi

Genelde âdeti geciken bir kadın değilseniz ve âdetiniz geciktiyse hamile olduğunuzdan şüphelenebilirsiniz. Ama hemen karar vermeden önce diğer belirtilere de bir bakmalısınız.

2 – Meme Ucu Koyulaşması

Eğer hamile iseniz göğüs ucunuz koyulaşmaya başlar. Ama bu her kadında aynı şekilde ve zamanda gerçekleşmez. Bazı kadınlarda ilk günden başlayan bu belirti bazı kadınlarda ise 2. Trimesterda başlayabilir.

3 – Halsizlik

Erken hamilelik belirtileri içinde en yaygın görülenlerden biridir. Bu belirti ilk günden itibaren etkisini gösterir. Özellikle demir eksikliği yaşayan kadınlar tüm gebelik boyunca bunu yaşayabilir. Ama genelde 2. Trimesterda geçer. Demir takviyeleri ve folik asit takviyesi bu soruna bir nebze olsun yardımcı olmaktadır.

4 – Şişkinlik

Bu ödemden kaynaklanan bir belirtidir. Vücut hamileliği bir virüs gibi algılar ve kabullenene kadar da savaşır. İşte bu süreçte vücutta toksin ve dokularda su birikir. Hamilelik vücut tarafından kabullenildiği andan itibaren bu ödem atılmaya başlar.

5 – Hassas Göğüsler

Hassas göğüsler adet zamanındaki gibi değildir. Karıncalanma ile birlikte göğüslerde değişik bir hassasiyet durumu ortaya çıkar. Dokunma sırasında acı olabilir.

6 – Vücut Sıcaklığı Artar

Vücut fonksiyonları daha fazla çalıştığı için vücut sıcaklığı da buna bağlı olarak artar. Yaklaşık 1 derece kadar artar ve bu hamilelik boyunca devam devam eder. Bu, erken hamilelik belirtileri arasında ilk ortaya çıkanlardan biridir.

7 – Koku Hassasiyeti

Kokulara karşı aşırı bir hassasiyet olabilir. Hatta bazı hamilelerin eşleri ile koku yüzünden tartışmalar yaşadığı ve bunun için doktora danışanların olduğu bilinmektedir.

8 – Aşermeler

Sevmediğiniz yiyeceklere karşı aşırı bir istek duyabilir, sevdiklerinize tahammül bile edemez duruma gelebilirsiniz. Hatta bunlar adet gecikmesinden önce bile başlayabilir.

9 – İdrara Sık Çıkma

Döllenme gerçekleştikten 2 ya da 3 hafta sonra sık idrara çıkma isteği yaşayabilirsiniz. Hormonlardaki değişim, rahim genişlemesi gibi sebepler bu belirtiye neden olur. Ama aynı zamanda yanma hissi de varsa idrar yolları enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz. Doktorunuza danışmalısınız.

10 – Hafif Kanamalar

Yine hormon artışı nedeniyle bazı anne adaylarında erken hamilelik belirtileri olarak hafif kanamalar da görülebilir. Bunlar açık pembe ya da koyu kahverengi olabilir. Ve çok miktarda olmazlar.

11 – Kusma ve Bulantı

Düşünülenin aksine daha ilk günden mide bulantısı ve baş dönmesi görülmez. Bunlar normalde hamileliğin 4. Haftasından itibaren görülmektedir. Bazı anne adaylarında hamilelik boyunca devam eder. Bazılarında ise belli belirsiz olarak görülür.

B – Enteresan Hamilelik Belirtileri

Enteresan hamilelik belirtileri gayet normal bir durumdur aslında. Hamilelik her anne adayında farklı semptomlar gösteren bir durumdur. Ama bunların içinde oldukça enteresan olan erken hamlelik belirtileri de vardır. Biz de bunlardan bir kaç tanesini ele aldık.

1 – Durup Dururken Ağlamak

Anne adayları hormonlarını etkisiyle fazlasıyla alıngan olurlar ve ağlama krizleri yaşanabilir. Bazen de olmadık zamanlarda gülme krizleri yaşamaları muhtemeldir. Bu durumlarda baba adaylarının çok sabırlı ve anlayışlı olması gereklidir.

2 – Olmayacak Şeyler Yemek

Olmayacak şeyler yemek, en enteresan hamilelik belirtileri içinde yer alır. Hamilelik ve aşerme döneminde çiğ et yiyenden beyaz sabun ve toprak yiyen hatta sigara külü yalayan hamilelerle karşılaşmış olabilirsiniz. Bunların bazı eksiklikleri tamamlama yolu olduğu söylenmektedir ama nedeni daha henüz tam olarak belli değildir.

3 – Fazla Gaz Çıkarmak

Bu belirti, bazı hamile kadınların toplum içine çıkmasını engellemektedir. Bu durum da anne adayını daha da depresyona sokar ve gazı, şişkinliği artar. Bu erken hamilelik belirtileri arasında olmasa da yine de oldukça zorlayıcı bir belirtidir.

YouTube video

Tüm bu enteresan hamilelik belirtileri her anne adayında görülmez. Hatta fizyolojik belirtiler haricinde başka hiçbir belirtinin ortaya çıkmadığı anne adayları da olduğu unutulmamalıdır. Hamilelik korkulacak bir durum ya da bir hastalık değildir. Dünyaya yeni bir hayat getirme serüvenidir. Bu süreci böyle kabullenip buna göre yaşamak gereklidir. Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesinleşir sorusunun cevabı için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!