featured

Antalya Belek Gezilecek Yerler ve Eşsiz Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sevilen ve en çok tercih edilen tatil beldelerinden  Antalya Belek özellikleri , iklim koşulları, otelleri, plajları ve gezilecek yerleri ile muhteşem bir tatil mekanıdır. Öyle ki her yıl yurt içi ve yurt dışından milyonlarca tatil sever Belek otellerinde kalırlar, doğa sporlarına katılırlar ve Belek’te gezilecek yerler listesini bir bir tamamlarlar. Bizler de yaz aylarının gelmesi ve tatil sezonunun açılması ile birlikte ihtiyaç duyacağınız Antalya Belek gezilecek yerler ve özelliklerini bir araya getirdik.  

Antalya Belek Özellikleri

Belek beldesi, Antalya Hava alanı’na sadece yirmi beş kilometre uzaklıktadır. Bu güzel belde, Akdeniz ile görkemli Toros dağları arasında yer almaktadır. Muhteşem çam ve okaliptüs ormanları ile çevrili olan beldenin el değmemiş ormanlarının vahşi köşelerinde, dev Caretta Caretta kaplumbağaları bulunur.

YouTube video

Belek ormanları, çoğu gezegende oldukça nadir görülen eşsiz kuş türleriyle doludur. Belek plajları, Türkiye sahillerinin en iyileri arasındadır. Gölgeli iğne yapraklı ormanlarla çevrili ince beyaz kumlarla bezeli, 16 kilometreye kadar el değmemiş sahili bulunur. 

1 – Belek İklim Koşulları

Belek beldesinin iklimi, subtropikal bir önyargı ile Akdeniz iklimine aittir. Yazları çok kurak ve sıcak, kışı ılık ve sık – sık yağışlıdır. Bu alan yılda yaklaşık üç yüz güneşli gün yaşanır. Dağ silsilesi ve çam ormanları sayesinde şehir soğuk hava akımlarından korunurken; Belek’te plaj sezonu nisan ayının sonunda başlar ve ekim ayının sonuna kadar devam eder.

2 – Belek Otelleri

YouTube video

Kentin çevresinde çok sayıda lüks otel var. Bunlar özgün tasarıma ve konforlu koşullara sahip modern tesislerdir. Belek otelleri yalnızca otel içi değil otel dışı etkinlikleri, su sporları ve Antalya turu gibi farklı hizmetleri ile de tanınmaktadır. Hal böyle olunca doğru oteli ve doğru tur şirketini bulmak tatilciler için zaman zaman güç hale gelebilmektedir. 

3 – Belek’te Eğlence ve Spor

YouTube video

Belek’te dinlenmek isteyen birçok sporsever için mükemmel alternatifler bulunmaktadır. Su kayağı ve rüzgar sörfü bu alternatiflerden en çok tercih edilenler arasındadır. Dalgıçlar için Belek’in kıyı suları vazgeçilmeze dönüşmüştür. Bu su bölgelerinde, kaplumbağalar ve ahtapotlar, denizanası, kalamar, yunuslar ve kürklü foklar dahil olmak üzere pek çok farklı deniz canlısı yaşar. Gizemli su altı mağaralarında enkazlar ve muhtemelen hazineler yer alır. Belek’in sunduğu bir diğer ilginç etkinlik ise rafting’dir. Köprüçay nehrinde bu su sporunun tüm koşulları vardır. Aktif rekreasyon severlere bisikletle veya dörtlü bisikletle gezintiye çıkma teklif edilebilir.

4 – Belek’te Hatıra

https://www.youtube.com/watch?v=cBMsuatjE_E

Belek ilçesinde tatil yaparken, unutulmaz hediyelik eşyaları almayı unutmayın. Atatürk ve Ali Çentikaya caddeleri arasında yer alan ana çarşı, çeşitli seramik, giysi, hediyelik eşya ve  etiketli tüm içerik için tıklayınız” target=”_blank”>dekorasyon hediyelik ürünleri seçenekleri sunar. 

5 – Belek Manzaraları

Antalya Belek gezilecek yerler dışında ata binebileceğiniz, dağcılık yapabileceğiniz ve sadece selvi ağaçları ve okaliptüs ağaçları gölgesinde yürüyebileceğiniz eşsiz bir park rezervi ile dikkat çekmektedir.  Manzaraları ile tanınan bu güzel beldede çok sayıda kır bahçesi ve açık çay bahçeleri bulunmaktadır. 

6 – Antalya Belek Nasıl Gidilir ?

https://www.youtube.com/watch?v=ah6xYi44c5U

Antalya Belek Nasıl Gidilir sorusunun cevabı iki türlüdür: Hava alanı ya da otobüs yolu ile. Antalya hava limanından merkezi terminale otobüsle ya da servisle gelinir ve Antalya terminalinden minibüsle Belek’e gidilebilir. Antalya terminalden her 15 dakikada bir otobüs hareket etmektedir. Bu yönü ile hem hava alanından hem de otobüs terminalinden beldeye ulaşım kolaydır. 

Antalya Belek Gezilecek Yerler

YouTube video

Antalya Belek, gezilecek onlarca yeri ile bilinen bir tatil beldesidir. Beldede çok sayıda otel ve turistik işletmenin yanı sıra yakın bölgelerinde çok sayıda doğal yaşam alanları yer almaktadır. 4 ve 5 yıldızlı yüzlerce oteli ile bilinen Antalya Belek gezilecek yerler listesi, plaj ve deniz ile sınırlı değildir. İşte, en güzel belek gezi alanları: 

1 – Aspendos Tiyatrosu

Aspendos tiyatrosu, Antalya Belek’te gezilecek yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Tiyatro, Antik Yunan kültürünün günümüze taşındığı önemli mimari yapılardan bir tanesidir. Her yıl milyonlarca insan tiyatroda gerçekleşen etkinliklere katılırlar ve bu muhteşem ortama kendilerini bırakırlar. Akustik değeri yüksek olan bu tiyatro Kral II. Attalos döneminden kalmaktadır. 

2 – Perge Heykelleri

Antalya Belek gezilecek yerler listesinin 2. sırasında Perge heykelleri ve o döneme ait kalıntıların yer aldığı  Arkeoloji müzesi yer almaktadır. Bu özel müzede yüzlerce tarihi eser, tarih ve kültür meraklılarının beğenisine sunulmaktadır. 

3 – Manavgat Şelalesi

YouTube video

Antalya’nın Manavgat beldesinde yer alan Manavgat Şelalesi de Belek beldesine yakın olması ile bilinmektedir. Şelalenin üzerine kurulmuş çay bahçesinde çayınızı yudumlarken mis gibi su kokusunu almak istiyorsanız, aradığınız manzara burada. 

4 – Kurşunlu Şelalesi

YouTube video

Doğa tutkunu bir yanınız varsa mutlaka görmeniz gereken Antalya Belek’te gezilecek yerler listenize Kurşunlu Şelalesini de dahil etmelisiniz. Öyle ki şelalenin doğal ortamında 100 ‘den fazla kuş çeşidi bulunuyor. Bu eşsiz ses ve görsellik uyumunu yerinde görmek isterseniz, Şelaleyi ziyaret etmeden Belek’ten ayrılmayınız. 

5 – Plajları

Antalya Belek gezilecek yerler listemizin son sırasında Belek plajları yer almaktadır. Kaputaj, Konyaaltı, Lara ve Phaselis plajları, Belek’te denize girebileceğiniz hem tesis hem de deniz etkinlikleri ile zengin plajlardır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!