Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın Mezarı
Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın Mezarı

Tarihin En Büyük Gizemlerinden Biri: Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın Mezarı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihin En Büyük Gizemlerinden Biri: Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın Mezarı… Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın gizemini koruyan ve henüz keşfedilemeyen mezarı hakkında bilgilere çok şaşıracaksınız…

Antik Mısır denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden biri olan Kraliçe Kleopatra, hakkında en çok konuşulan ve araştırma yapılan tarihi kişiler arasında yer alır. Bu yazımızda, tarihin en büyük gizemleri arasında bulunan Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın mezarı bu mezara ilişkin sırra değineceğiz…

Antik Mısır’a Damgasını Vuran Kraliçe Kleopatra

Dünya tarihine damgasını vuran kadın hükümdarlar arasında yer alan Kraliçe Kleopatra, dillere destan güzelliği, benzersiz zekası ve hükümranlığında ki gücü ile öne çıkmıştır. Bu anlamda, Kleopatra’nın yaşam hikayesi çok sayıda kitaba, esere ve filme de konu edilmiştir.

21 Yıl Hüküm Sürdü

21 Yıl Hüküm Sürdü

Milattan önce 69 yılında İskenderiye’de dünyaya gelen ve esasında Yunan asıllı olan Kleopatra, babasının ölümünün ardından küçük erkek kardeşi ile birlikte Mısır tahtına geçmiş ve yaşı küçük olan kardeşine göre baskın bir kişiliği olması nedeniyle söz sahibi olmuştur. 21 yıl boyunca hüküm süren Kleopatra, M.Ö 30 yılında hayatını kaybetmiştir.

Kraliçe Kleopatra'nın Mezarının Nerede Olduğu Bilinmiyor

Kraliçe Kleopatra’nın Mezarının Nerede Olduğu Bilinmiyor

Oldukça önemli bir tarihi figür olan Helen asıllı Kleopatra’nın hayatı hakkında çeşitli kaynaklardan elde edilen çok sayıda bilgi bulunmasına karşın, Kraliçe Kleopatra’nın mezarının nerede olduğu ise tarihin büyük sırları arasında yer almaktadır.

Kraliçe Kleopatra'nın Büyük Aşkı: Roma İmparatoru Sezar

Kraliçe Kleopatra’nın Büyük Aşkı: Roma İmparatoru Sezar

Tarihin eşsiz güzellerinden biri olan Kleopatra, ilk olarak Roma İmparatoru olan Sezar ile büyük bir aşk yaşamıştır.

Bu büyük aşk, dünya tarihine yön vermiş iki önemli isim olan Sezar ve Kleopatra arasında yaşanması nedeniyle de ayrıca önemlidir.

Kraliçe Kleopatra'nın İkinci Büyük Aşkı: General Marcus Antonius

Kraliçe Kleopatra’nın İkinci Büyük Aşkı: General Marcus Antonius

İmparator Sezar‘ın ölümünden sonra, Roma İmparatorluğu’nun doğu bölümünü yöneten ünlü Romalı General Marcus Antonius’ta ilk görüşte, Kleopatra’ya aşık olmuş ve daha sonra Kraliçe Kleopatra ile unutulmaz bir aşk yaşamışlardır.

Kleopatra'nın Marcus Antouis'tan Olan İkizleri: Cleopatra Selene ve Alexander Helios

Kleopatra’nın Marcus Antouis’tan Olan İkizleri: Cleopatra Selene ve Alexander Helios

Kleopatra ile Antonius’un Cleopatra Selene ve Alexander Helios isimli ikizleri olmuştur. Dünyanın kuşkusuz en büyük yazarlarından biri olan William Shakespeare de, Antonius ve Kleopatra adlı bir esere imza atmıştır.

Marcus Antonius ve Kleopatra'nın Ölümleri de Bir Sır

Marcus Antonius ve Kleopatra’nın Ölümleri de Bir Sır

Marcus Antonius, Roma İmparatorluğu’nun batı kısmını yöneten Octavius ile yaptığı büyük savaşı kaybetmesinden sonra M.Ö 30 yılında intihar ederek hayatını sonlandırmış, bu olaydan birkaç gün sonra Kleopatra’da kobra zehiri içerek yaşamına son vermiştir.

Bazı tarihi kaynaklarda ise Marcus Antonius’un, Kleopatra’nın ölüm haberini alması üzerine intihar ettiği ileri sürülmüştür.

Kraliçe Kleopatra’nın Mezarı ve Mezarına İlişkin Büyük Sır

Kraliçe Kleopatra’nın Mezarı ve Mezarına İlişkin Büyük Sır

Antik Mısır’dan günümüze kadar ulaşan kaynakların hiçbirinde Kraliçe Kleopatra’nın mezarının yeri hakkında, herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Dokuz ayrı dil konuşabilen, güzelliği kadar zekası ile de dikkat çeken Kleopatra, milattan önce 12 Ağustos 30 tarihinde 39 yaşında kendi hayatına son vererek ölmü seçmiştir ancak mezarının nerede bulunduğu bir sır olarak kalmıştır.

Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın Mezarı
Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın Mezarı

Kleopatra’nın Mezarının Bulunması için Günümüzde Çalışmalar Devam Ediyor

Antik Mısır’da ki son Helenistik hükümdar olan Kleopatra’nın bir sır olarak kalan mezarı yeri şu ana dek yapılan çalışmalarda halen daha bulunamamıştır.

Ancak bu konuda öne çıkan bazı teoriler vardır. Bunlardan ilki, Kraliçe Kleopatra’nın gizemli mezar yerinin, İskenderiye’nin yaklaşık olarak 50 kilometre kadar batısında bulunan  ‘Taposiris Magna’ ismi ile anılan bölgede olabileceğini düşüncesidir.

Baskın olan bu görüş uyarınca söz konusu bölgede yaklaşık 20 yıldan bu yana mezarın bulunabilmesi için kazılar ara verilmeksizin yürütülmektedir.

Kleopatra'nın Mezarının Sular Altında Kaldığı da Düşünülüyor

Kleopatra’nın Mezarının Sular Altında Kaldığı da Düşünülüyor

Bu teori dışında, Antik Mısır konusunda uzmanlığı bulunan bazı isimler ise Kleopatra’nın bulunamayan mezarının İskenderiye’de şu an sular altında kalan bir bölgede bulunduğu fikrini savunmaktadır.

Kleopatra'nın Mezarı Gizemini Korumaya Devam Edeceğe Benziyor

Kleopatra’nın Mezarı Gizemini Korumaya Devam Edeceğe Benziyor

Ayrıca bazı uzmanlar ise antik çağda yapılan mezarın, aradan geçen uzun yıllar içinde yıkıldığı ve İskenderiye üzerinde kurulan modern yaşamın altında gömülü olarak kaldığı düşüncesini ileri sürmektedirler.

İki bin yıldan daha uzun süredir kayıp olan Kraliçe Kleopatra’nın mezarının nerede olduğu, bu yönüyle tarihin büyük gizemleri arasındaki yerini hala korumaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!