featured

Araba Markaları ve Ülkeleri – En İyi Uzak Doğu Araba Markaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzak doğu teknolojik açıdan gelişmiş birçok ülkeye ev sahipliği yaptığından dolayı uzak doğu otomobil markaları dünya çapında bilinmektedir. Bunun en önemli sebebi de teknolojiyi çalışmalarına başarılı bir şekilde dahil etmeleridir.Bu ülkeleri sıralayacak olursak Japonya, Çin, Güney Kore, Kuzey Kore akla gelen ilk ülkelerdir.

En İyi Uzak Doğu Araba Markaları

Honda (Japonya)Hyundai (Güney Kore)Toyota (Japonya)Nissan (Japonya)Mitsubishi (Japonya)Subaru (Japonya)Ssangyong (Güney Kore)

Listede bulunan markaların tamamı eski yeni Türkiye ve Avrupa çapında tüm otomobil fuarı etkinliklerinde üstün başarı elde etmiş, küresel pazara hakim otomobil markaları listesinin ilk sıralarındadır. Pazarda yer bulabilmelerinin temel sebebi araçlarının motor kalitesiyle beraber sundukları konfordur. Bununla birlikte fiyatlarının aile dostu olması satışlarının yüksek olmasında etkisi yüksektir.

Araç seçeneklerine bakıldığı zaman Ssangyong hariç diğer tüm markalar her segmentte araç üretmektedir. Ssangyong sadece SUV sınıfında üretim yapan bir firmadır. Diğer firmalara bakıldığında B, C, D segment araçlar üretmektedir. Firmaların genel zihniyeti şudur. Müşterilerine maksimum konfor, doğru performans ve fiyat ilişkisinde araçlarını satmaktadırlar.

1 – Honda

Honda bir japon otomobil markası olup adını dünyaya duyurmuş ve kanıtlamış global bir uzak doğu otomobil markası özelliği taşımaktadır. Ailevi ve sportif modeller üreten Honda kendisini kaliteli, uzun ömürlü motorlarıyla ispatlamıştır. Her gün gelişen teknolojiyle motorlarını entegre bir biçimde üretmeye devam etmektedir. B ve C segmentte Civic, City,üretimi biten İntegra,Jazz giibi modelleri bulunmaktadır. D segmentte Accord modeli bulunmaktadır. Accord modeli tamamen konfor odaklıdır ve binildiğinde özel hissettiren bir araçtır. Bu modellerin yanısıra performans odaklı araçları da bulunmaktadır. S2000, NSX ve Civic modelinin type-R paketi en başarılı örneklerdir.

2 – Hyundai

Uzun motor ömrüyle yerini küresel pazarda koruyabilen bir diğer uzak doğu otomobil markasıdır. B ve C segmentinde Elantra, i20, i30 gibi modelleri bulunmaktadır. D segmentinde konforuyla bilinen sonata modeli bilinmektedir. Hyundai performans aracı üretmemektedir. Ancak i20 modeli ralli sporu yapanlar tarafından kullanılan bir modeldir. Sebebi de hatchback ve üzerinde kolayca modifikasyon işlemleri uygulanabilmesidir.

3 – Toyota

Akıllara efsanevi supra modeliyle kazınan uzak doğu otomobil markasıdır. Supra performans odaklı bir araç olmakla beraber aerodinamik çekici tasarımıyla tutulmuştur. Bunun dışında Corolla, Avensis, Auris ve hybrid olan Yaris modelleriyle de piyasada yerini oturtmuştur. Ayrıca Hillux adlı pick-up modeli offroad ve köy ahalisinin beğenisi toplamıştır. Anlayacağımız Toyota başarılı ve beğenilen global pazar için önemli bir firmadır.

4 – Nissan

Nissan da toyota gibi efsanevi bir modelle akıllarda kalan uzak doğu otomobil markasıdır. Bu model 200sx ve 200sx A modelleridir. Bu araçların standartları 200 beygir civarında üretilmiştir. Ancak motor modifiyesine aşırı yatkın olduğundan üretimi durdurulmasına rağmen günümüzde dahi akla gelen ilk modeldir. Bunun dışında nissanın SUV modelleri çok tutulmuştur. Qasqahi, X-trail, Juke zirve modellerdir. Yine pick-up sınıfında Navara modeli ile kullanıcılarının beğenisini toplamayı becermiştir.

5 – Mitsubishi

Diğer uzak doğu otomobil markaları na  nispeten daha geniş bir model yelpazesi vardır. Şöyle ki firma kamyonet, minivan, panelvan, SUV, pick-up modelleriyle devam etmektedir. Kataloğunun geniş olması itibariyle araçlarında özensizlik olabileceği düşünülebilir. Tam aksine araçları oldukça kalitelidir. Tüm bu vasıtaların yanında performans aracı üretmeyi de unutmamıştır. C segmentinde bulunan Lancer model aracını motor performans farkıyla Evolution paket olarak satışa sunmaktadır.

6 – Subaru

Subaru denildiğinde herkesin aklına önce impreza modeli gelmektedir. Genelde performans odaklı araçlar üreten bir uzak doğu otomobil firmasıdır. Impreza modelinin 2.0 litre motor hacimli WRX versiyonu ve 2.5 litre motor hacimli versiyonu örnektir. Bundan dolayı araç performans ve koordinasyonundan yararlandığından ralli motorsporunda tercih edilen araç markaları arasındadır. Impreza dışında Legacy, Forester ve Brz gibi modelleri de bulunmaktadır. Her ne kadar performans odaklı üretilmiş olsalar da günlük hayatta da kullanılabilecek araçlardır. Bu yüzden de çok tutulan bir Japon markasıdır.

7 – Ssangyong

Uzak doğu otomobil markaları arasından en çok arazi şartlarına uygun araçlar üreten markadır. Bu yöne yoğunlaşması markayı sınıfında üst konumlarda bulunmasına sebep olmuştur. Teknolojiyi araçlarına entegre etmesiyle beraber daha çok talep gören marka konumunu korumak için her türlü imkanı sağlamaya çalışmaktadır. Bu isteği de markayı global pazarda yer sahibi edindirmiştir.

Toparlayacak olursak, son dönemin haber konularından biri olan otomobil markaları ve ülkeleri arasında ingiliz araba markaları, alman araba markaları , italyan arama markaları nelerdir , ispanyol araba markaları ve fazla bilinmeyen araba markaları hakkında detaylı bilgiye araba markaları ve ülkeleri vikipedi sayfasından ulaşılabilir. Ayrıca aynı sayfa üzerinde araba markaları amblemleri için de bölüm yer almaktadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!