featured

Aras Kargo Avusturyalıların Oluyor Şirketin %80’ni Avusturya Şirketine Satılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aras Kargo, 2013 yılında %25 hissesini Austrian Post şirketine satmıştı. Bu ortalık şimdi daha da büyütülüyor. Şirketin %80’lik kısmı Avusturyalılara geçiyor ve Baran Aras şirketin küçük ortağı konumuna geliyor.

Türkiye’nin en büyük kargo şirketlerinden biri olan ve 1989 yılından beri hizmet veren Aras Kargo, Avusturyalı şirkete satılıyor. Austrian Post şirketi tarafından duyurulan satış işlemi birkaç hafta içinde gerçekleşecek. 2013’te yapılan anlaşmaya göre şuan %25 hisse ile küçük ortak konumunda olan Avusturya şirketi, yakın gelecekte %80 hisseye sahip olacak. Bu gelişme ile beraber 31 yıldır Türklerin elinde olan şirket Avusturyalılara geçecek.

Uzun yıllardır Türkiye’de hizmet veren firma, en köklü Türk kargo şirketlerinden biridir. 900’ün üzerinde şubeye sahiptir. Bu şubelerde çalışan 14 bin civarında personel ve 4000 civarında araç bulunmaktadır. Bu köklü şirket artık Avusturyalıların yönetimine geçiyor.

2013 yılında ilk ortaklık adımların atılması ile bugünlere gelindi. %80 hissenin satılması ile beraber artık Aras Kargo farklı bir döneme girmiş olacak. Şirketin şuan ki sahibi Baran Aras ise %20 hisse ile küçük ortak olarak devam edecek. Şirketin yönetim kurulu üyesi olarak varlığını sürdürecek.

Austrian Post 2016 Yılında Şirket Hisselerini Almak İstemişti

Şirket ile ilgili haberleri takip edenler bu hisse satışlarının önceden de gündeme geldiğini bilirler. 2013 yılında %25 hisseyi satan alan şirket, 2016 yılına gelindiğinde ortaklığı çok farklı seviyelere çıkartmak istemişti. %75 hisseye talip olan Avusturyalı şirketin teklifini o dönem Aras Kargo CEO’su Evrim Aras geri çevirmişti.

Hatta o dönem %75’lik hisse satın alınma teklifini reddetmek ile kalınmamış ve satılan %25’lik hissenin de geri alınabileceği söylenmişti. Fakat aradan geçen zaman ve ekonomik koşullar bu düşüncenin değiştiğini gösteriyor.

Bu satış kararı ile şirket içindeki çatışmaların da son bulması bekleniyor. 2017 yılında yaşanan iç karışıklıklar nedeni ile şirkete kayyum atanmıştı. Bu satış ile beraber o günlerin de izinin silineceği düşünülüyor.

Birkaç hafta içinde Austrian Post şirketinin, Aras Kargo hisselerinin %80’nini alması bekleniyor. Düzenleyici kurumlardan gelecek onay sonrası satış işlemi tamamlanacak. Bu satış sonrası şirket bünyesinde büyük değişimler olacağı düşünülüyor.   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!