featured

Aristo Diyeti İle Yaza Mutlu Girin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fit ve sağlıklı görünmek herkesin hayali. Özellikle yaza merhaba dediğimiz şu günlerde herkes hızlı kilo verdirecek yöntemler aramakta. İşte, sağlıklı bir şekilde incelmenizi sağlayacak Aristo diyeti!

Aristo Diyeti İle Yaza Mutlu Girin!

Aşırı kilo birçok insanın baş etmekte zorlandığı sorunlarının başında gelmektedir. İnsan günlük aldığı kalori miktarında enerji harcamazsa vücudunda kalan kalori miktarı kadar kilo alır ve bir süre sonra bu kilolar insanın sağlığında sorunlar çıkarmaya başlar. Özellikle vücutta biriken fazla yağlar vücudunuzun fiziki şeklinde bozulmalara sebep olur. Bu hem sizi fizikken rahatsız ettiği gibi ruhen de rahatsız ederek biyolojik sağlığınızın yanında psikolojik sağlığınızı da bozar. Bu yazımızda size uygulanması kolay ve sağlıklı bir şekilde kilo vereceğiniz bir diyetten bahsedeceğiz. İsmini Antik Yunan felsefecisi Aristoteles’ten alan Aristo Diyeti

Aristo Diyetinin Etkileri Nelerdir?

Aristo diyetini düzenli bir şekilde ve doğru uygulama ile haftada 5 kiloya yakın verebilirsiniz. Düşünün bu ayda tam 20 kilo yapıyor. Ayda 20 kilo vermek çok kolay ve bir o kadar da pratik. Aristo diyeti, pişirerek yediğimiz sebzelerin ve meyvelerin çiğ tüketilmesine dayalı bir diyet türüdür. Sebze ve meyleri pişirme sırasında kullandığımız ya ve baharat türleri kalorisi düşük olan meyve gruplarının kalorilerini yüksek hale getirebiliyor. Bu zayıflatmak yerine tam tersine kilo aldırıyor oysa kezoterapik diyet grubuna giren Aristo diyeti, yani sebzelerin çiğ tüketilmesine dayanan diyet hızlı bir şekilde zayıflamaya yardımcı oluyor. 

Aristo Diyeti Nasıl Uygulanır?

Aristo Diyetine uygulamaya tüketilen besinleri öncelikle terk ederek başlanır. Bu diyetin olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi glütenli gıdalardan uzak durmaktır. Glütenli gıdalar kilo almaya sebebiyet verirken vücuttan atılmaları da zor ve meşakkatli bir iştir. Aristo diyeti düzenli uygulandığında hızlı bir şekilde kilo vermeye yaradığı gibi verilen kiloların tekrar alınmaması yönünde sağladığı faydalar mevcuttur. Dilerseniz Aristo diyeti kitabı satın alarak bu diyeti daha iyi anlayabilir ve uygulamaya başlayabilirsiniz.

Aristo Diyetinde Altın Noktalar

Aristo diyeti için başlangıç yaptığınızda sabah uyanır uyanmaz evinizde ki imkanlar dahilinde bir bardak ılık suyun içerisine bir çay kaşığı kadar bal, bal yoksa 10 damla kadar limon suyu ekleyerek içmeniz gerekmektedir. İçilen bu su vücudu temizler ve yeni güne hazırlar. Kahvaltıda ekmek içinde barındırdığı glutenden dolayı asla tüketilmemeli. Bunun yerine çiğ yeşil sebzeler, protein değeri yüksek olan haşlanmış yumurta, peynir ve bunların yanına mümkün oldukça bitki çayları ya da şekersiz açık çay tercih edilmelidir. Aristo diyeti kitabı, bir ayda 2 beden incelebileceğinizi söyler.

Yemeklerde Ne Yenilmesi Gerekir?

Öğlen ve akşam yemekleri protein değeri yüksek besinlerin yanında salata veya haşlanmış sebzeler tercih edilmelidir. Ana öğünlerden en az 2 saat sonra ara öğünler olarak karbonhidrat değeri yüksek olan mevsim meyveleri tüketilmelidir. Diyetlerin ve sağlığımızın vazgeçilmezi temel ihtiyacımız olan su unutulmamalıdır. Günde en az 2 ile 3 litre arası su tüketilmelidir. Su diyetinizin etkisini artıracaktır. Aristo diyeti etkileri son derece hızlı ortaya çıkmaktadır. Genel olarak bitkisel ürünler üzerine kurulu olan sistem sayesinde vücut için gerekli olan gündelik besin ihtiyacı karşılanır. Ekstra olarak başka takviye edici bir ilaca ihtiyacınız kalmaz.

Sebze ve Meyveler Nasıl Tüketilir?

Aristo diyetinin en önemli diğer bir unsuru tüketilen sebzelerin ve meyvelerin mevsimlerinin ürünü olmasıdır. Her şeyin yerinde ve zamanında güzel olması meyve ve sebzelere de yansır. Her sebze ve meyveyi zamanında yani mevsiminde tüketmek gerekir. Bu diyet de ilk üç haftanın önemi büyüktür. Üç hafta boyunca diyeti düzenli olarak devam ettirdiğinizde etkisini görmeye başlarsınız ve bu diyetinizi devam ettirmek için size şevk verecektir. Özellikle bu dönemde Aristo diyeti hakkında edineceğiniz bilgiler sizlere fayda sağlayacaktır. Genel olarak hızlı sonuç almak bu sayede mümkün hale gelmektedir. 

Hangi Meyve Grupları Tercih Edilmeli?

Özellikle meyve ve sebze tüketimi sırasında bulunduğunuz dönemin gıdaları tercih edilmelidir. Bu aşamada öncelikle herhangi bir sera etkisi bulunmayan ürünler tüketilmelidir. Bu sayede vücut içerisinde herhangi bir fazla kalori depolama sorunu ortaya çıkmaz. Özellikle yaz aylarında tüketilecek karpuz ve kavun diyeti başarılı bir şekilde devam ettirmenizi sağlayacaktır. Bunun yanında sağlığınızı daha iyi seviyelere getirecek türden otlarda son derece önemlidir. 

Aristo Diyetinin İnsan Sağlığına Etkileri Nelerdir?

Bu diyet sayesinde vücut üzerinden fazla kilolarına atılması sağlanmaktadır. Bu durum sayesinde ise rahat yürüme ve nefes alma gibi unsurlar ortaya çıkmaktadır. Oldukça önemli olan Aristo diyeti genellikle meyve sebze üzerine kurulmuştur. Bu sayede insan vücuduna zararlı herhangi bir besin girmez. Bu durumda gerekli olan enerjiyi doğru yerlerden almanızı sağlar. Doğru beslenme ve kurallara uyarak bu tür konularda başarılı olursunuz. 

Aristo Diyeti Listesi

Aristo diyeti listesi için, yukarıda anlattıklarımızdan kendinize bir liste oluşturabilir ya da Aristo diyeti kitabı edinebilirsiniz. Bu kitaba buradan ulaşabilir, Aristo diyeti listesi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Aslında liste içeriğinin anlattıklarımızdan bir farkı yoktur. Önemli olan her diyet gibi bu diyeti de düzenli bir şekilde uygulamanızdır. Aristo diyeti yapanlar bu uygulamanın işe yaradığını söylemektedirler. Aristo Diyeti kitabı pdf şekilde de ulaşabilirsiniz.

Aristo diyeti nedir ve aristo diyeti nasıl yapılır sizler için anlattık. Eğer siz de sağlıklı kilo vermek istiyor iseniz. Aristo’nun bu diyeti ile kolaylıkla kilo verebilirsiniz. Kilo verdiren etmenleri unutmayarak yeşil elma, yeşil salata, rezene çayı vs. tüketmeyi unutmayın. Balık ve et türlerini ızgara olarak tüketin. Spor yapmayı ihmal etmeyin. Aristo diyeti ekşi araması yaparak bu diyeti yapmış kişilerin yorumlarına ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!