Arkadaşlık için bir iş yaklaşımı: mutluluğu bulmak için adım adım bir plan

Arkadaşlık için bir iş yaklaşımı: mutluluğu bulmak için adım adım bir plan

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı bir iş adamını başarısız bir iş adamından ayıran şeyin ne olduğunu hiç ciddi olarak düşündünüz mü? Aslında, birçok ayırt edici özellik vardır ancak en önemlisini vurgulayacak olursanız, o halde bu planlama, kararlılık ve işine adanmışlık olacaktır. Bunlar olmadan, herhangi bir işte başarıya ulaşmak neredeyse imkansız olacaktır.

Ama bugün iş değil romantik ilişkiler hakkında konuşuyoruz. Daha spesifik olarak, bir iş yaklaşımının bir ruh eşi bulmanıza ve gerçekten güçlü bir ilişki başlatmanıza nasıl yardımcı olabileceği hakkında konuşacağız. Ve inanın, bunlar birbirleri ile çok yakından ilişkilidir.

Neden deneyimli iş adamları arkadaşlıkta genellikle daha başarılıdır?

Bir, başarılı bir girişimcinin kendine güven ve finansal güvenlik nedeniyle başkaları için çekici olduğunu söyleyecektir. Tabii bunun da bir rolü vardır. Ama asıl olan bu değildir. Bütün sır, bir işadamı, eğer gerçekten bir profesyonelse, arkadaşlık ve ilişki kurmak için iş yaklaşımını yetkin bir şekilde kullanmasıdır. Sistemli ve dengeli davranır, sonradan pişman olacağı aceleci davranışlarda bulunmaz.

Başarılı bir girişimci, ne istediğini ve onu nasıl elde edeceğini bilen iyi bir stratejisttir. Ve tam tersi, iş tecrübesi olmayan bir kişi genellikle rastgele hareket eder, bir strateji oluşturmayı ve onu nasıl izleyeceğini bilmez, genellikle bir şans umar ve kaderin bir gün ona bir ilişki için o kişiyi vermesini bekler. Ancak çoğu zaman işe yaramaz.

Arkadaşlıkta ve güçlü ilişkiler kurmada başarılı olmak istiyorsanız, bir iş yaklaşımını nasıl uygulayacağınızı öğrenmeniz gerekecek. Aslında göründüğü kadar zor değil. Ve bazı ipuçlarını takip ederek arkadaşlık konusunda çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Arkadaşlıkta iş yaklaşımının nasıl kullanılacağına dair 5 ipucu

1- Kendinizi analiz edin ve ruh eşinizin mükemmel bir portresini çizin

İyi bir girişimci işini ve ürününü çok detaylı bir şekilde bilir. Aynı şekilde kendinizi de tanımalısınız.

Sorun, bir kişinin kendisini objektif olarak değerlendirmesinin genellikle zor olmasıdır. Bir noktada kendimize, gerçekte olduğumuzdan daha iyi görünüyoruz. Ve bir yerde — daha kötü. Genel olarak bu normal bir olgudur ancak ruh eşini ararken genellikle objektif olmamızı engelleyen tam olarak budur.

İş hayatında genellikle uzmanların, meslektaşların ve müşterilerin görüşlerini dinlemeniz gerekir. Kişisel yaşamınızda, başkalarını da — arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı — dinleyebilmelisiniz. İnanın, genellikle sizi çok daha objektif ve dürüst bir şekilde değerlendirebilirler. Ayrıca, genellikle yakın çevreniz nasıl bir insanla mutlu olacağınızı daha iyi anlar. Bu nedenle, onların görüşlerini umursamamazlık etmeyin. Aksine, dinleyin!

2- “Hedef pazarınızı” bulun

Hedef kitlenin analizi ve onunla çalışabilme becerisi, herhangi bir alanda başarılı bir işletmenin anahtarıdır. Ve arkadaşlıkta, bu kural tamamen aynı şekilde çalışır. Potansiyel ruh eşinizin nerede olabileceğini ve aramanın nerede kesinlikle sonuç vermeyeceğini tam olarak belirlemelisiniz.

Örneğin, gece kulüplerine ve barlara tahammül edemiyorsanız, aşkınızı burada aramaya çalışmanın bir anlamı yoktur. Ve arkadaşlarınızın bu tür yerlerde başarılı bir şekilde birileri ile tanışıyor olması önemli değil. Burada sadece zamanınızı boşa harcarsınız. Başka bir örnek alalım. Diyelim ki yürüyüş yapmayı seviyorsunuz. Bir grup benzer düşünen insanla takım kurarak ve farklı kişilerle seyahat ederek, size ruhen mümkün olduğunca yakın olacak biriyle tanışma şansınızı büyük ölçüde artıracaksınız.

Nerede ve hangi koşullar altında insanlarla tanışmaktan daha rahat olacağınızın yanı sıra nerede tanışmaların potansiyel olarak daha umut verici olabileceğini belirlemek için biraz zaman ayırmaya çalışın.

3- “Hedef kitlenize” göre en iyi arkadaşlık sitelerini belirleyin

Tam olarak ne tür bir kişiyi aradığınızı bilmek, aramanızı daraltmayı çok daha kolaylaştırır. Ancak bu alanlar tamamen farklı olabilir:

  • Arkadaşlar veya meslektaşlar. Günümüzde, birçok insan hala ortak arkadaşlar aracılığıyla tanışıyor ve ayrıca ekipte yeni gelecek vaat eden kişilerle tanışıyor. Bu seçenekler kesinlikle göz ardı edilmemeli. Pekâlâ belirleyici olabilirler.
  • Arkadaşlık siteleri ve uygulamalarının yanı sıra sohbet ruletleri. Kendinizi yalnızca belirli bir grup insanla — meslektaşlar veya arkadaşlar — bir ruh eşi bulmakla sınırlamak istemiyorsanız, iyi bir seçim. Ancak yalnızca klasik arkadaşlıklara (Badoo, Tinder, OkCupid, vb.) odaklanmanızı önermiyoruz — bazen çok fazla zaman alır ve aşkınızı aramayı yavaş yavaş sonsuz bir rutine dönüştürür. Hızlı arkadaşlık ve görüntülü sohbet siteleri olan sohbet ruletlerini keşfetmeye çalışın. Bir uygulamada saatlerce oturup diğer kullanıcıların fotoğraflarını sürekli olarak sola ve sağa kaydırmaktan daha kolay, daha kullanışlı ve genellikle daha etkilidir. Hangi sohbet ruletini seçeceğinizi bilmiyorsanız Camsurf, Chathub ve Chatroulette alternatifi CooMeet’i deneyin. Kendilerini kanıtlamışlardır ve geniş, aktif ve sosyal bir kitleye sahiplerdir.
  • İlgi grupları ve çevrimdışı etkinlikler. Neyse ki bizim için bugün Covid-19 ile ilgili durum, pandeminin en başında olduğu kadar zor değil. Bu nedenle, çoğu ülkede ve şehirde her türlü çevrimdışı etkinliğe katılmak, benzer düşünen insanlarla iletişim kurmak ve ilginç insanlarla eğlenmek gibi bir sorun yoktur. Gerçek dünyada tanışmaya çalışın: gezilerde, yürüyüş gezilerinde, çeşitli çevrelerde vb.

Aşkınızla tamamen beklenmedik ve tahmin edilemez bir yerde karşılaşabileceğinizi elbette inkar etmiyoruz. Ancak zaten bildiğimiz gibi arkadaşlık konusunda iş yaklaşımı olan insanlar sadece şansa güvenmezler.

4- İlişkiler için bir “deneme süresi” belirleyin

Bir ilişkinin ilk aşamalarında aklı kaybetmek çok kolaydır. Duygular zihni gölgeliyor, seçtiğiniz kişi her şeyde mükemmel görünüyor. Herhangi bir dezavantaj ve “alarm zili” görmüyorsunuz. Ama onları fark etmelisiniz!

Kişiyi, karakterini, yaşam hedeflerini nesnel ve ayık bir şekilde değerlendirmeye çalışın. Gerçekten sizinkilere uyuyor mu? Ya da belki er ya da geç katlanamayacağınız bir şey var mı? Analiz edin ve acele kararlar vermeyin!

İş sektöründen güzel bir örnek verebiliriz. 2009 yılında ilk rastgele kameralı sohbet Chatroulette ortaya çıktı (önceleri sadece Omegle vardı, ancak o zaman görüntülü iletişimi desteklemiyordu). Format o kadar başarılıydı ki, bir ay içinde site günde 2 milyondan fazla ziyaretçi almıştır. Geliştirici, başarı dalgası üzerinde, Chatroulette’in süper popüler olmaya devam edeceğini umarak, projenin geleceği üzerine fazla düşünmemiştir. Ancak site hızla bot, spam, teşhirciler ve diğer tartışmalı konularla doldu. Sonuç olarak — muazzam bir ziyaretçi kaybı ve yıllarca bozuk bir itibar. Ve hepsi, geliştiricinin o günün başarısına odaklanması ve yarını düşünmemesi nedeniyle olmuştur. İlişkilerde de durum aynıdır!

5- Her zaman olası riskleri göz önünde bulundurun ve hatalardan ders alın

Bir ruh eşi arayışında, işte olduğu gibi, her zaman riskler vardır. Ve bazen oldukça önemli. Çevrimiçi arkadaşlık ortamında çok sayıda dolandırıcı ve İnternet trolleri vardır. Özellikle milyonlarca kitleye sahip en popüler sitelerde. Yalnızca ABD’de, arkadaşlık sitesi kullanıcılarının %20’sinden fazlası dolandırıcılarla karşılaştıklarını belirtiyor.

Uyanık olmalı, yeni tanıdıklara göz kulak olmalı, önünüzde bir pislik olduğu gerçeğine zihinsel olarak hazırlıklı olmalısınız. Özellikle görüntülü ile değil, yalnızca mesaj yoluyla iletişim kuruyorsanız. Bu nedenle, metin sohbetleri yerine görüntülü sohbetleri kullanmanızı öneririz. Zamandan mükemmel bir şekilde tasarruf sağlar ve partneri kısa sürede çok daha iyi tanımaya yardımcı olurlar.

Özetleyelim

Aslında arkadaşlık meselelerinde kazan-kazan stratejileri ve kuralları yoktur. Özellikle romantik bir ilişki için bir eş bulmaktan bahsediyorsak. Ve yukarıdakilerin tümü, size yardımcı olabilecek ancak yine de %100 başarıyı garanti etmeyen temel önerilerdir.

Herhangi bir işte, bazen risk almanız gerekir. Ve ilişkilerde de aynı şekilde. Bazen, her şeyin hayal ettiğiniz gibi olması için tüm kuralları atmanız ve sadece harekete geçmeniz gerekir. Ve eğer böyle bir risk almaya hazırsanız, belki de bu hayatınızdaki en önemli karar olacaktır. Ve belki de istenen sonucu vermeyecektir.

Size iyi şanslar, gelecek vaat eden çevrimiçi ve çevrimdışı tanışmalar, keyifli tanışmalar ve parlak duygular diliyoruz İyi şanslar!

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!