featured

Arnavut Ciğeri Yanına Ne Yapılır? Yumuşak Arnavut Ciğeri Tarifi ve Enfes Ciğer Kavurması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ciğer kavurma ve Arnavut ciğeri hemen herkes tarafından beğenilen ve sevilerek yenen bir yemeklerdir. Özellikle içki sofralarında sıklıkla tercih edilir. Bu yüzden birçok kişi farklı Arnavut ciğeri ve ciğer kavurma tarifi alarak bu muhteşem lezzeti tatmak ister. Kısmen aynı malzemeler kullanılarak yapılan hem ciğer kavurması tarifi hem Arnavut ciğeri tarifi hem de Arnavut ciğeri yanında ne yenir alternatiflerini vereceğiz. Arnavut ciğeri nasıl yapılır ve Arnavut Ciğeri Yanına Ne Yapılır ? sorularının cevaplarını burada bulabileceksiniz.

Şimdi Arnavut ciğeri, ciğer kavurması, tavuk ciğeri ve ayrıca Arnavut ciğerine yanına yapılabilecekler ve meze alternatifleri verelim. Arnavut ciğeri kalori olarak 1 porsiyonu 380 kalori civarındadır.

Ciğer yemeği çeşitleri nelerdir?

Ciğer sote• Arnavut ciğeri• Ciğer kavurma

En güzel ciğer kavurma nasıl yapılır?

Aslında en çok tercih edilen ciğer yemeği türü Arnavut ciğeri olarak bilinir. Özellikle Edirne’nin meşhur yaprak ciğeri herkes tarafından beğenilir. En güzel ciğer kavurma yemeğini yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Ciğer kavurma yapılırken özellikle dana ciğer kullanmak önemlidir. Kavurma yapılırken kullanılacak yan malzemeler de oldukça dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Ciğer kavurmaya lezzetini veren en önemli detay fazla unlamamak ve kavururken hem zeytinyağı hem de tereyağı kullanmaktır. Ciğer kavurma, Arnavut ciğerinden ayrı fazla sıvı yağda değil az miktar yağda yapılırsa çok daha lezzetli olmaktadır.

Ciğer kavurması malzemeleri nelerdir?

500 gr. zarı alınmış dana ciğeri2 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan2 adet köy biberi2 adet yeşil soğan1 çay bardağı un1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığından az tuz4 tatlı kaşığı tereyağıYarım çay bardağı zeytinyağı.

Ciğer kavurmanın hazırlanışı 

Ciğer kavurması hazırlanışı için zarı alınmış dana ciğer dikdörtgen küp şeklinde doğranır ve kenara ayrılır.İlk önce patatesler çok büyük olmamak kaydı ile küp küp doğranır ve kızartılır.Aynı anda yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanlar sotelenmek üzere hazırlanır. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde doğranmış köy biberi de kavrulan soğanın içine atılır. Soğan ve biberler sotelenirken kızartılan patatesler kontrol edilir.Kızarmış patatesler bir tabağa alınırken kısa kısa doğranmış yeşil soğanlar da kavrulan soğan ve biberin içine atılır. Hafif rengi dönmeye başladığında da ocak kapatılarak kızarmış patateslerin içine katılır. Üzeri patateslerin hamur olmadan çıtır çıtır olması için kapağı kapatılır.Zarı alınarak küp küp doğranıp bir kenarda bekletilen dana ciğerler bir buzdolabı poşetinin içine konularak unlanır. Her tarafı iyice unlanan ciğerlerin üzerindeki fazla unlar bir süzgeç yardımı ile alınarak çok az zeytinyağında kavrulmaya bırakılır.Bu arada kenarlarına parça parça tereyağı konularak ciğerlerin iyice tereyağını emmesi sağlanır. En fazla 1-2 dakika tereyağı içinde sotelenen ciğerler kapağı kapatılan patates, biber, yeşil soğan ve kuru soğana katılır.Üzerine karabiber, kırmızı biber, kimyon ve tuz atılarak tüm malzemeler iyice harmanlanır ve servis tabağına alınarak servis edilir. Afiyet olsun.

En Güzel Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır? Arnavut ciğeri Püf Noktaları

Size, En güzel Arnavut ciğeri nasıl yapılır sorusunun detaylarını ve Arnavut ciğeri püf noktaları nelerdir öncelikle bunları verelim.

Arnavut ciğeri daha öncede bahsettiğimiz gibi ciğerler bol una bulanarak ve bol kızgın yağda kızartılarak hazırlanır.Lezzetli Arnavut ciğeri yapmak için öncelikle kuzu ciğeri ile yapmanızı öneririz.Arnavut ciğeri yumuşak olması için Ciğerleri satın alırken ciğerin zarının soyulmasını özellikle ciğercinizden isteyiniz. Zarı soyulmayan ciğerler yerken daha sert olacaktır.Eğer ki ciğerciniz zarını soymadan satıyorsa bütün halinde alarak evde zarını muhakkak soymalısınız. Sonra küpler halinde doğrayarak Arnavut ciğeri hazırlayabilirsiniz.

Arnavut ciğeri malzemelerimizi verelim ve Arnavut ciğerini hazırlayalım.

Arnavut Ciğeri Malzemeleri Nelerdir?

Yarım kilo kuzu ciğeri,1, 5 su bardağı un,Kızartmak için sıvıyağ,Yeterince tuz.

Arnavut Ciğeri Yapılışı

Arnavut ciğeri yapılışı için önce ciğerlerin zarları soyulmadıysa ciğerlerin zarlarını soyalım ve ciğerleri küpler halinde doğrayalım.Sonra doğradığımız ciğerleri yıkayıp tuzlayalım ve bol una bulayarak bir mutfak peçetesi üzerine alalım.Kızartmak için sıvı yağı bir tavanın içerisine koyalım ve ocağı açarak yağı kızdıralım.Kızmış yağın içerisine bir miktar unlu ciğerden atarak ciğerleri kızartalım.Kızaran ciğerleri bir servis tabağına alalım. Sonra yemek tabaklarına koyarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk ciğeri ile Arnavut ciğeri yapmak için kuzu ciğeri yerine tavuk ciğeri tercih edilir. Eğer tavuk ciğeri kavurularak hazırlanmak isteniyorsa bu sefer ciğer kavurması tarifinde olduğu gibi aynı malzemeler kullanılır fakat ciğer olarak tavuk ciğeri ile yapılır. Tavuk ciğeri de hem yemek hem de meze olarak yenilebilir.

Arnavut Ciğeri Yanına Ne Yapılır ?

Arnavut ciğeri yanına en çok yakışan, Arnavut ciğeri yemek olarak yenecekse doğranmış soğan ve yine küpler halinde doğranarak kızartılmış patates kızarması olacaktır.Patates püresi eşliğinde de Arnavut ciğeri yenilebilir.Üçüncü bir alternatif olarak Arnavut ciğeri yanında pilav yapılabilir.

Arnavut Ciğeri Yanına Meze Olarak Ne Yapılır?

Arnavut ciğeri meze olarak yenilecekse yanına soğuk aperatifler hazırlanabilir.Arnavut ciğeri yanına meze olarak en çok pul biberli soğan hazırlanır ya da sumaklı soğan tercih edilebilir.Arnavut ciğeri meze olarak yenilmek istendiğinde genellikle soğuk olarak tercih edilir.Yoğurtlu mezeler hazırlanabilir. Havuç kavurması yapılabilir.Yine patates püresi Arnavut ciğeri ile sunulabilir.

Sumaklı Soğan Nasıl Hazırlanır?

Sumaklı soğan için gerekli malzemeler sadece soğan, tuz ve sumak, pul biberli soğan hazırlamak içinde soğan, tuz ve pul biber gereklidir. Arzuya göre maydanoz da soğana eklenebilir.

Sumaklı soğan hazırlamak için önce soğanlar salata soğanı şeklinde doğranır.Üzerine çok az tuz atılarak soğanlar yumuşatılır ve yıkanır. Yıkanan ve yumuşamış soğanların üzerine sumak veya pul biber atılarak Arnavut ciğeri yanında servis edilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!