featured

Asfaltın Kralları Ford v Ferrari Filmi Çıktı ! Asfaltın Kralları Ford v Ferrari Filmi Konusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asfaltın kralları Ford v Ferrari filmi , gerçek bir hikayeden perdeye aktarılmıştır. 1966 yılında dönemin en meşhur yarışlarından olan 24 saat yarışının Le Mans ayağında yaşanan gerçek olayları konu edinmiştir.

Deneyimli oyunculardan Matt Damon ve Christian Bale ikilisinin başrollerini paylaştığı Asfaltın Kralları: Ford v Ferrari filmi büyük yarışlardan olan Le Mans ve Zafere Hücum yarışlarından esinlenmiş olmasına rağmen, farklı bir anlatım diliyle hazırlanmış.

Matt Damon tarafından canlandırılan Carroll Shelby, deneyimli pilot olmasına rağmen yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle yarışları bırakmak zorunda kalmıştır. Hayatını yarış arabası tasarımcısı olarak devam ettirmektedir. Christian Bale tarafından canlandırılan Ken Miles ise Shelby ile bir zamanlar birlikte yarışan ve çok başarılı olan bir pilottur. Ancak geçinmesi zor olan bu karakter, ailevi sebeplerle yarışları bırakmış ve maddi zorluklar altında hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır.

En önemli motor sporlarından olan 24 Saat yarışlarında uzak ara önde götüren Ferrari ile rekabete girmeye karar veren Ford’un çatısı altında bir araya gelirler. Aslında burada Ferrari ile rekabetten öte Ford’un kendi içindeki rekabete dikkat çekiyor.

Ford ve Ferrari Rekabeti Başlar

Ford, o dönemlerde çok iyi satış yapmakta olmasına rağmen bir anda bıçak gibi satışları kesilir. 2. Henry Ford bu gidişle iflas edeceklerini söyleyerek fabrikada ki herkesi azarlar. Satışların artması için yeni fikirlerle herkesin gelmesini aksi durumda fabrikaya dönmemesini belirtir. Kovulmaktan çok korkan pazarlama ve satış müdürü Lee Lacocca düşen satışların tek sorumlusunun Ferrari olduğunu, Le mans yarışlarında kazandıkları başarılar ile gençlerin spor araba tutkusunu arttırdığını söyler. Bunun içinde pazarlama ve tanıtımın gerekliliğinden bahseder.

Yarışlara katılarak, bu alanda kazanılacak başarılar ile araçlarını daha kolay pazarlayabileceklerini söyler. Bunun içinde yarış sporlarını domine eden ancak durumu çok iyi olmayan Ferrari’yi satın almak için İtalya’ya giderler. Ancak Ford istediğini alamaz ve kıyasıya bir rekabetin fitili ateşlenir.

Dönüş yolunda çok hırslanan Ford’un sahibi 2. Henry Ford, Ferrari’yi yenebilecek bir ekip kurulmasını ve üst düzey bir yarış aracı yapılması talimatını verir. Lacocca, görevi alır almaz Shelby’ e ulaşır var hemen çok sağlam bir ekip kurmasını ve yarış arabası yapacak birini ister. Shelby, harekete geçerek Miles için bu teklifi götürür. İlk başlarda Miles ekibe dahil olmak istemese de Shelby onu bir şekilde ikna etmeyi başarır. Öncelikle yarışması için alınan Miles, daha sonra şirkette dönen oyunlar ile ona yarışmayacağını söylerler. Bu duruma bozulmasına rağmen Shelby onu arka planda destek amaçlı olarak durmaya ikna eder.

Ford İlk Kez Yarış Arabası Yapar

YouTube video

Artık Ford için çalışmaya başlayan Miles, gecesini gündüzüne katarak, kendisini adayarak en iyi aracı yapmaya çalışır. Ancak her denemede yine istenen derecelere ulaşamaz. Her gece yaptığı aracı dener ve iyileştirilmesi için günlerce test sürüşü yapar. Her denemeden sonra yeni bir ayar yapan Miles, yarışların başlamasına kısa bir süre kala, aracın ayarlarını ve geliştirmelerini neredeyse bitirir.

Ancak yarış günü geldiğinde yarış koltuğunda Miles’in olmayacağını söylerler. Çılgına dönen Miles’in elinden bir şey gelmez ve köşesine çekilir. O yarışı da kaybederler. Bu sefer 2. Henry Ford tüm yetkiyi Shelby’e devreder ve Ferrari’yi o pistte gömmek için ne gerekiyorsa yapılmasını söyler.

Shelby, dostu Miles’i ikna eder ve koltuğa oturtur. Defalarca deneme sürüşü ile birlikte araç hafifleştirilir ve sistemlerle daha da hızlı hale getirilir. İstenen süreler yakalandıktan sonra yarış günü Miles koltuğa geçer ve efsanevi yarışını yapar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!