Aşıklar Şehri Paris'te Gezilecek 8 Yer
Aşıklar Şehri Paris'te Gezilecek 8 Yer

Aşıklar Şehri Paris’te Gezilecek 8 Yer

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşıklar şehri olarak kabul edilen Paris, Fransa’nın başkentidir. Tarihi ve kültürel açıdan hemen her dönemde pek çok turistin uğrak yerlerinden birisi olmuştur. Ülkenin genelinde Fransızca konuşulur. Dillerine çok düşkün olan Fransızlar kendi ülkelerinde başka bir dili kullanmak istemezler.

Bu sebeple sadece anlaşmakta güçlük çekilebilecek durumlarda İngilizce konuşurlar. Paris denince akla ilk gelenler her ne kadar croissant (kruvasan) ve Eiffel kulesi olsa da Paris’te gezilecek 8 yer arasında hem önemli alışveriş merkezleri, hem tarihi mekanlar hem de yemekleriyle ve parfümleriyle sizi sizden alacak dokusu vardır.

Paris’te Gezilecek, Görülmeye Değer 8 Yer

Eiffel Kulesi, turistlerin Paris’te ilk uğradıkları yer. Paris’in sembolü Eyfel Kulesi, 1889 yılında Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiş ve bu kule için tam 7800 ton demir ile 18.000 ton çelik kullanılmıştır.

Picture of Eiffel Tower
Eiffel Kulesi, turistlerin Paris’te ilk uğradıkları yeridir.

Eyfel Kulesi

Belkide Paris’te Gezilecek 8 Yer denilince ilk akla gelen Eiffel Kulesi, turistlerin Paris’te ilk uğradıkları yeridir. Paris’in sembolü Eyfel Kulesi, 1889 yılında Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiş ve bu kule için tam 7800 ton demir ile 18.000 ton çelik kullanılmıştır. 300 metreden yüksek, 1665 basamaklı merdivenden oluşan ve üç farklı bölümden meydana gelen bu kulenin bütün bölümlerine asansörle olduğu gibi yürüyerek de çıkılabilmektedir.

Kulenin en üst bölümünde seyir terası, orta bölümünde Le Jules Verne Restoranı ve en alt bölümünde ise müze bulunmaktadır. Champs Elysées Caddesi, Paris’in en ünlü ve adına şarkılar yazılmış caddesidir. Caddenin adı Yunan mitolojisinden, elysion yani cennet anlamına gelen ovalardan gelmektedir.

The View of the Champ De Mars from the Eiffel Tower
Champs Elysées Caddesi, Paris’in en ünlü ve adına şarkılar yazılmış caddesidir.

Champs Elysées Caddesi

Paris’te Gezilecek 8 Yerden Champs Elysées Caddesi, Paris’in en ünlü ve adına şarkılar yazılmış caddesidir. Caddenin adı Yunan mitolojisinden, elysion yani cennet anlamına gelen ovalardan gelmektedir. Yaklaşık olarak 2 km civarında olan bu bulvar üzerinde Paris’in en büyük alışveriş merkezleri bulunmaktadır.

Şanzelize Caddesi, Zafer Takı ile meşhur Concorde meydanını birbirine bağlamaktadır. Zafer Takı seyir terasına çıkıldığı zaman caddenin tüm manzarasını keyifle izlemek mümkündür. Cadde gündüz olduğu kadar gecede sokak lambalarının ışıklarının ihtişamlı görünüşü ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Bulvar boyunca her iki yanında kestane ağaçları olan caddede sinemalar, alışveriş merkezleri, restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Louvre Müzesi, Dünyanın en büyün müzelerinden birisi olarak bilinmektedir. Orta çağdan günümüze kadar uzanan bu yapı eski dönemlerinde savunma kalesi olarak yapılmış ve Napolyon döneminde müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi, Dünyanın en büyün müzelerinden birisi olarak bilinmektedir.

Louvre Müzesi

Pariste Gezilecek 8 Yer Listemizin favorilerinden Louvre Müzesi, Dünyanın en büyün müzelerinden birisi olarak bilinmektedir. Orta çağdan günümüze kadar uzanan bu yapı eski dönemlerinde savunma kalesi olarak yapılmış ve Napolyon döneminde müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Müze içerisinde ünlü Mona Lisa ve Venus de Milo eserleri bulunmakla birlikte, Fransız heykelleri ve tabloları, antik Mısır ve Yunan eserleri, İtalyan tabloları ve heykelleri, Flemenk tabloları ve ayrıca İslam sanatı gibi eserlere de yer verilmiştir. Sen Nehri, 776 km uzunluğunda olan bu nehir şehri ikiye böldüğü gibi Fransa’nın da ikinci büyük nehridir. Üzerinde 37 adet köprü bulunan nehrin en eski köprüsü Pont Neuf’tur.

Sen Nehri
Sen Nehri, 776 km uzunluğunda olan bu nehir şehri ikiye böldüğü gibi Fransa’nın da ikinci büyük nehridir.

Sen Nehri

Paris’te Gezilecek 8 Yerden biride Sen Nehri’dir. Sen Nehri, 776 km uzunluğunda olan bu nehir şehri ikiye böldüğü gibi Fransa’nın da ikinci büyük nehridir. Üzerinde 37 adet köprü bulunan nehrin en eski köprüsü Pont Neuf’tur. Nehir boyunca düzenlenen yemekli ve yemeksiz tekne turları ile turistler keyifli dakikalar geçirebilmektedirler.

Kıyı boyunca ise kafeler, restoranlar bulunmaktadır. Sacre Coeur Bazilikası, şehrin en yüksek tepesi olan Montmartre tepesinde yer alan Roma Katolik kilisesidir. Oldukça ünlü olan bu kilise içerisinde 500 üzerinde heykel bulunmakta ve ayrıca İsa mozaiği, bronz kapılar, atlı heykeller birde dünyanın en ağır çanlarından birisi sayılan Çan kulesi mevcuttur.

Sacre Coeur Bazilikası
Sacre Coeur Bazilikası, şehrin en yüksek tepesi olan Montmartre tepesinde yer alan Roma Katolik kilisesidir.

Sacre Coeur Bazilikası

Pariste Gezilecek 8 Yer Arasında olan, Sacre Coeur Bazilikası, şehrin en yüksek tepesi olan Montmartre tepesinde yer alan Roma Katolik kilisesidir. Oldukça ünlü olan bu kilise içerisinde 500 üzerinde heykel bulunmakta ve ayrıca İsa mozaiği, bronz kapılar, atlı heykeller birde dünyanın en ağır çanlarından birisi sayılan Çan kulesi mevcuttur.

Paris’in pek çok yerinden görülebilen bazilika oldukça fazla filme konu olduğu gibi gündüz ve gece manzara seyretmek isteyen halkın ve turistlerinde ilgi odakları arasında bulunuyor. Montmartre Tepesi, Paris’in en yüksek noktasıdır. Şehrin ünlü kafeleri, film stüdyoları, gece kulüpleri bu bölgede…

Montmartre Tepesi,
Montmartre Tepesi, Paris’in en yüksek noktasıdır. Şehrin ünlü kafeleri, film stüdyoları, gece kulüpleri bu bölgede bulunur.

Montmartre Tepesi

Pariste Gezilecek 8 Yerden Montmartre Tepesi, Paris’in en yüksek noktasıdır. Şehrin ünlü kafeleri, film stüdyoları, gece kulüpleri bu bölgede bulunmakla birlikte Picasso, Dali, Van Gogh gibi ünlü ressamlarda bir dönem burada yaşamışlar. Concorde Meydanı, 84.000 metrekare büyüklüğünde, sekizgen ve Paris’in en büyük meydanıdır.

Concorde Meydanı
Concorde Meydanı, 84.000 metrekare büyüklüğünde, sekizgen ve Paris’in en büyük meydanıdır.

Concorde Meydanı

Pariste Gezilecek 8 Yerden Concorde Meydanı, 84.000 metrekare büyüklüğünde, sekizgen ve Paris’in en büyük meydanıdır. Tarihi açıdan da oldukça önemli meydanlardan sayılan Concorde meydanı Şanzelize caddesi ile Tuileries bahçesi arasında bulunmaktadır.

Bunların dışında şehirde Paris’in yeraltı mezarları, 1955 yılında Walt Disney tarafından kurulan Disneyland, Versay sarayı, müze (Picasso Müzesi, Victor Hugo’nun Evi vb.) ve sanat galerilerinin bulunduğu Le Marais, 1764 yılında inşa edilmiş olan Pantheon, Luxemburg bahçesi ve Orsay müzesi gibi görülmeye değer yerlerde turistlerin ilgi odakları arasında bulunuyor.

Paris’te Gezilecek 8 Yer Dışında Anlatamadığımız Diğer Mekanlar

Bunların dışında şehirde Paris’in yeraltı mezarları, 1955 yılında Walt Disney tarafından kurulan Disneyland, Versay sarayı, müze (Picasso Müzesi, Victor Hugo’nun Evi vb.) ve sanat galerilerinin bulunduğu Le Marais, 1764 yılında inşa edilmiş olan Pantheon, Luxemburg bahçesi ve Orsay müzesi gibi görülmeye değer yerlerde turistlerin ilgi odakları arasında bulunuyor.

Yanmadan önce yine gezginlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biriside 170 yılında yapılmış, Victor Hugo’nun Notre Dame Kamburu konulu eserine konu olan Notre Dame Katedrali idi. Turistler Paris’te kabarelere ve şovlara gidilebilir, ışıl ışıl ihtişamlı Şanzelize caddesinde yürüyebilir, Montmartre tepesinde şehrin tüm manzarasını izleyebilir

Paris’te Eğlence Ve Gece Hayatı Nasıldır?

Paris’te Gezilecek 8 Yeri bitirdikten sonra gece eğlenmek isteyenler için, gece her saatte eğlenilecek bir mekân bulunabilir. Turistler Paris’te kabarelere ve şovlara gidilebilir, ışıl ışıl ihtişamlı Şanzelize caddesinde yürüyebilir, Montmartre tepesinde şehrin tüm manzarasını izleyebilir, Bastille bölgesindeki gece kulüplerinde eğlenebilirler.

Sadece Paris’i görmek isteyen turistler değil, pek çok yeni evli çift ya da aşıklar yeni yıla girmek için veya balayı içinde tercihlerini Paris’ten yana kullanıyorlar. Kruvasan yemek isteyen bir kişi farklı lezzetlerle yapılmış olan, örneğin; çikolatalısından sebzelisine veya meyvelisinden jambonlusuna kadar kruvasan çeşitlerini Paris’te bulabilir ve yiyebilir.

YouTube video

Paris’te Ne Yenir Ve İçilir?

Gastronomi konusunda Dünyaca üne sahip olan Paris’te her bütçeye uygun yemekler bulunduğu gibi farklı lezzetler deneme şansıda yüksektir. Paris’e giden bir turistin muhakkak yemesi önerilen en meşhur tatları arasında croissant (kruvasan), krem brule, makaron, dondurma, kaz ciğeri, baget ekmekleri, şarapları, brie ve camembert peynirleri, salyangoz ve midye yemekleri, falafel ve krep bulunur.

Kruvasan yemek isteyen bir kişi farklı lezzetlerle yapılmış olan, örneğin; çikolatalısından sebzelisine veya meyvelisinden jambonlusuna kadar kruvasan çeşitlerini Paris’te bulabilir ve yiyebilir. Paris’e kadar giden birisi muhakkak ünlü Fransız şaraplarından da denemelidir. Makaron, kurabiye ya da çikolata dükkanları da sıklıkla Paris’te görülebilir. Şanzelize Caddesindeki mağazalardan ünlü markaların kıyafetlerinden ya da tüm dünyada satılan ünlü markaların parfümlerinden satın alabilir.

Paris’ten Ne Alınır?

Hediyelik eşya olarak bir turist ülkesine dönerken Paris’ten, Fransız şarapları veya makaronlardan alabilir. Ayrıca modanın merkezi kabul edilen Şanzelize Caddesindeki mağazalardan ünlü markaların kıyafetlerinden ya da tüm dünyada satılan ünlü markaların parfümlerinden satın alabilir. Montmartre tepesindeki her bütçeye uygun mağazalardan da alışverişler yapılabilir.

Paris’te Gezilecek Yerler oldukça fazla ve göz alıcıdır. Paris, turistik açıdan zengin bir şehir olması sebebiyle konaklama konusunda da her bütçeye uygun alternatif oteller şehir içerisinde bulunmaktadır. Fakat yine de Paris’e seyahat etmeden önce konaklama yerini rezervasyon ettirmek verilecek doğru kararlardan birisi olacaktır. Turistler için Paris’in gezilip görülecek yerlerine metro veya ulaşım araçları ile gidebilmekse oldukça kolaydır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!