featured

Aspirin Maskesi İle Cildiniz Yıllara Meydan Okuyacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aspirin maskesi içerisinde bulunan salisik asit ve antienflamatuar sayesinde sivilcelerin geçmesine yardımcı olur ve cilt için oldukça etkilidir. Vereceğimiz maske tarifleri ile cildinizin gün be gün nasıl değiştiğine inanamayacaksınız!

Aspirin Maskesi Tarifleri

Cildimizin yıllar yenilmesi oldukça doğal olsa da her insan cildini diri tutarak sağlıklı görünmesini ister. Cilt yıpranması her zaman yıllara bağlı olarak yaşanmaz. Stresli yaşam, düzensiz uyku, yanlış beslenme alışkanlıkları, genetik yapı, mevsim değişiklikleri vb. durumlar da cildimizi yıpratır. Aspirin ise içerisinde bulundurduğu maddeler ile cildinize oldukça iyi gelir. Şimdi gelelim ünlülerin dahi kullandığı aspirin maskesi tariflerine!

1. Nemlendiricili Aspirin Maskesi

Cildimizi nemlendirmek yaşlılığın ve ince kırışıklıkların önüne geçmek, günlük yaşantının cildimiz de olan etkilerini azaltmak için oldukça önemlidir. Aspirin maskesi kullananlar aspirinin nemlendirici özelliğinden faydalanarak etkisini görmüşlerdir.

Malzemeler

5 adet aspirin1 TK su1 ÇK bal

Yapılışı

Aspirinleri ezinAspirinlerle beraber bal ve suyu karıştırarak kıvam almasını sağlayın.Cildinize uygulayın.15 dakika bekletip ılık su ile yıkayın.

Bu maske tarifinde aspirin bal ile birleşerek cilde derinlemesine etki ederek cildinizi en güzel şekilde nemlendirir. Sivilce için aspirin maskesi uygulayan yağlı ciltler için de oldukça uygun bir nemlendirici tarifidir.

2. Aspirin Maskesi Kırışıklık İçin

Aspirin maskesi kırışıklık için de oldukça etkilidir. Her evde bulunan 3 malzeme ile kırışıklıklarınıza elveda diyebilirsiniz.

Malzemeler

5 adet aspirin1 YK yoğurt1 TK bal

Yapılışı

Aspirinleri iyice ezin.Yoğurt ve balı karıştırarak aspirinleri ekleyin.Cildinize sürün ve yarım saat bekleyin.Ardından cildinizi yıkayın.

Yıllar geçtikçe her ne kadar kırışıklıklara dur demek imkansız olsa da henüz yaşınız gençken yapacağınız bu maske ile kırışıklıkları önleyebilir, var olan hafif kırışıklıkları yok edebilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir gün uygulamanız önerilir.

3. Aspirinli Peeling Maskesi

Peeling yapmak cildi ölü derilerden arındırmak ve derinlemesine temizlemek açısından oldukça önemlidir. Peelingi aspirin ile yapmak hem doğal hem de uygun fiyatlı bir yöntem olacaktır.

Malzemeler

6 tane aspirin1 TK limon suyuKarbonat

Yapılışı

Aspirinleri havan yardımıyla ezin.Ezdiğiniz aspirinleri limon suyu ile karıştırın ve cildinize uygulayın.Karışımı 10 dakika yüzünüzde bekletin.Ardından yüz pamuğunu ıslatarak karbonata batırın ve cildinizi bu pamukla silin.Ardından bol soğuk suyla cildinizi durulayın.

Bu peeling maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Cildinizi ölü derilerden arındıracak olan bu tarif aynı zamanda cildinizi gererek botox etkisi yaratacaktır.

4. Gözenek Sıkılaştırıcı Aspirin Maskesi

Kimi insanların cildinde gözenekleri görünmezken, kimilerinin gözenekleri açıktır ve bu durum kişiyi rahatsız edebilir. Şimdi vereceğimiz tarifi gözenekleriniz varsa da yoksa da kullanabilir, oluşma ihtimali olan gözeneklerinizin de önüne geçebilirsiniz.

Malzemeler

1 adet aspirin1 ÇK bal1 YK kuru maya1 YK oksijenli su

Yapılışı

Aspirini un haline getirin.Üzerine maya ve oksijenli suyu ekleyin.İyice karıştırarak krem haline getirin.Ardından balı da ekleyerek yeniden karıştırın.Makyaj ya da maske fırçası yardımı ile cildinize uygulayın.Yarım saat beklettikten sonra bol suyla durulayın.

Bu maske gözeneklerinizi sıkılaştırırken içinde ki bal sayesinde de yoğun nemlendirme sağlayacaktır.

5. Lekeler İçin Aspirin Maskesi

Aspirin maskesi ne işe yarar, diye soracak olursanız size işe yaramadığı şey yok! Diye cevap verebiliriz! Mucizevi aspirin maskesi lekeler konusunda da oldukça iyi iş çıkartıyor. Geçelim malzemelere;

Malzemeler

3 tane aspirin1 TK limon suyuÇeyrek çay kaşığı karbonat1 ÇK bal1 YK süzme yoğurt

Yapılışı

Aspirinleri limon suyuyla karıştırarak erimelerini sağlayın.Aspirinler erdikten sonra kalan malzemeleri de ekleyerek sadece lekeli yerlerinize sürün.Maske kuruduktan sonra hafifçe ovalayarak cildinizden çıkarın.Su ile durulayın.

Bu aspirin maskesi Şems Aslan tarafından verilen ve başarı oranının %90 olduğu bilinen bir tariftir. Cildinde ki lekelerden rahatsız olan kişiler mutlaka denemelidir.

Zeytinyağı – Aspirin Maskesi

Zeytinyağı ve aspirin ikilisi bir araya gelince harikalar yaratan bir maskedir. Eğer cildiniz kuruysa bu aspirin maskesi tam da sizler için!

Malzemeler

3 tane aspirin1 YK zeytinyağı1 TK limon suyu

Yapılışı

Aspirinleri ezin.Limon suyu ve zeytinyağı ile aspirini iyice karıştırın.Ardından elinizle oval hareketlerle cildinize iyice yedirin.Cilde yedirilen karışımı 20 dakika sonra kuru bir pamukla yağını alın.Bol suyla durulayın.

Yapacağınız bu maske özellikle kuru ciltleri derinlemesine nemlendirecektir. Eğer cildiniz normalden çok daha kuru ise o zaman tarife limon eklemenize gerek kalmaz. Limon zaten cildi daha da fazla kurutacağından aşırı kuru ciltlerin bu maskeyi limonsuz uygulamaları daha doğru olacaktır. Bu aspirin maskesi haftada bir gün uygulanmak için uygundur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!