featured

Avukatlar 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Çağlayan Adliyesi Önünde Buluştu: Tehditlere Rağmen Mesleğimize Devam Edeceğiz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“5 Nisan Avukatlar Günü” dolayısıyla, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan avukatlar, “5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlama değil, mücadele günü olarak görüyor ve saldırılara, baskılara, tehditlere rağmen mesleğimizi savunmaya devam edeceğimizi tekrar ilan ediyoruz” dediler.

”5 Nisan Avukatlar Günü İnsan Onuru Adına Mücadele Günümüzdür”

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde toplanan, Avukat Dayanışması, Avukat Hareketi, Avukatlar Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu, ÇHD İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, ÖHD İstanbul Şubesi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, “5 Nisan Avukatlar Günü” dolayısıyla ortak bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasını Avukat Ezgi Önalan okudu. 5 Nisan’ın kendileri için mücadele günü olduğunu söyleyen Önalan,

“Her 5 Nisan Avukatlar Günü, bir tarafıyla hukuk dışılıklar için muhasebe, bir tarafıyla özgürlük, eşitlik, insan onuru adına ve savunma mesleğinin kurumsal kazanımları adına yeni hukuksal gelişmeler için mücadele günümüzdür. Ne yazık ki, uzun yıllardır hukuksuzlukların muhasebesi tarafında birikenler artmaktadır” 

“Bizler Her Kesimin Avukatlığını Yapmaya Devam Edeceğiz, Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz”

Önalan açıklamayı, baskılara boyun eğmeyeceklerini ve iktidarın istediği ‘makbul avukatlar’ olmayacaklarını ifade ederek, şunları ekledi:

“Ancak bütün bunlara rağmen direniş büyümekte, gelişmektedir. ‘İstanbul Sözleşmesini uygulatacağız’ diyerek meydanları dolduran kadın ve LGBTİ+’lar, ‘Üniversiteleri bileşenleri yönetsin’ şiarıyla aşağı bakmayan öğrenciler, seçim hakkından vazgeçmeyen akademisyenler ‘Kod-29 Kaldırılsın’ diye yollara dökülen işçiler, Newroz’u yüz binlerle mücadele alanına çeviren Kürt halkı, tüm baskılara rağmen haklarını kullanmakta ısrar etmektedir.Bizler, hak ve özgürlükler mücadelesi yürüten her kesimin avukatlığını yapan hukuk kurumları olarak; hiç bir baskıya ve bölme girişimine boyun eğmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Tüm meslektaşlarımızı 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle mücadeleyi büyütmeye, iktidarın istediği ‘makbul avukat’ olmamaya ve kendinden başlayarak bütün toplum için sözünü üretmeye davet ediyoruz. 5 Nisan Avukatlar Günü tüm meslektaşlarımız için kutlu olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!