featured

Ay Tenli Kadın Şarkısı ve Ufuk Beydemir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde Ay Tenli Kadın şarkısını eminiz ki duymayan kalmamıştır. Ay tenli kadın Ufuk Beydemir isimli genç bir müzisyen tarafından yazılıp söylenen popüler bir eser haline gelmiştir. Ay tenli kadın (akustik) versiyonu ve albüm mixi ile de sevilen ve son dönemin en çok dinlenen şarkıları arasında yer almıştır.

Genç yaşına rağmen yeteneğini kanıtlayan Beydemir ise şarkının bu denli başarı yakalayacağını kendi bile düşünmemiştir. Özellikle de sosyal medya platformlarında sıkça yer alan Beydemir ve şarkılarını biz de merak edip incelemek istedik. Ufuk Beydemir – ay tenli kadın 2018 çıkışına gelin birlikte daha da yakından bakalım.

Ufuk Beydemir Kimdir?

Ufuk Beydemir – ay tenli kadın sözleri ile son döneme damga vurmuş genç bir müzisyendir. 14 Nisan 1992 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Beydemir, müzik ile iç içe bir hayat geçirmiştir. Müziğe her daim meraklı olan Beydemir, bu anlamda profesyonel olarak bir iş yapmayı düşünmemiştir. 2008 yılına kadar yalnızca bir müzik dinleyicisi olan genç müzisyenin hayatı bu seneden sonra değişmiştir.

YouTube video

Beydemir, oldukça genç bir yaşta olmasına rağmen sosyal medyanın da gücünü yanına alarak şarkıları ile kısa sürede ünlenmiştir. Son birkaç seneye damga vuran genç yetenek, popüler şarkısı ile pek çok yerde sahne almayı başarmıştır. Pek çok mekan da Beydemir’in şarkılarına yer vermekte ve sosyal medya kullanıcıları müzisyenin şarkılarını coverlamaktadır.

Ufuk Beydemir’in Okul Yılları

Popüler müzisyen, henüz anaokulu yaşlarında iken ani bir kararla ilkokul birinci sınıfta eğitim almaya başlamıştır. Bu da Beydemir’i yaşıtlarından daha önce eğitim hayatına adım atmasına neden olmuştur. Yaşıtlarından bir buçuk sene erken başlayan Beydemir, lise sıralarındaykenokuma şevkini kaybetmiştir.

Liseyi dışarıdan bitiren ünlü müzisyen, daha sonra Kemerburgaz Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında lisans eğitimi almaya başlamıştır. Beydemir, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Plastik Sanatlar Bölümü’nde eğitim hayatına başlar. Fakat bu bölüm onu memnun etmez ve okulu yarıda bırakır.

Popüler müzisyen, üniversite eğitimini tamamlamak adına farklı bir bölümde eğitim görmek için adımlar atar. Bu bağlamda Gelişim Üniversitesi Bden Eğitimi ve Spor Akademisi’nde Antrenörlük Eğitimi bölümünü tamamlar. Yani Beydemir, hem müzisyen hem de eğitimli bir sporcudur.

Ufuk Beydemir’in Müzik Kariyeri

Günümüzün en ünlü müzisyenlerinden olan Beydemir, her zaman müzik konusunda duyarlı ve istekli olmuştur. Çocuk yaştan itibaren müziğe karşı ilgisi bulunan Beydemir, ancak 2008 yılından sonra bu alanda adımlar atmaya başlamıştır. Daha evvel profesyonel anlamda müzik yapmasa da Beydemir’in hayatında müziğin her zaman önemli bir yeri olmuştur.

Beydemir, 2008 yılında arkadaşlar arasında katıldığı bir davette sahneye çıkıp şarkı söyleme imkanı bulur. Hayatında ilk kez böyle bir adım atmış olan Beydemir, bu performansı ile oldukça beğenilir. Kendi de sahne tozunu yuttuktan sonra bu alanda ilerlemek isteyen genç müzsiyen, kendisine bir grup kurma arayışına girer.

2008 yılından sonra çeşitli gruplar kuran ve vokallik yapan Beydemir, aynı zamanda kendi besteleri üzerinde de çalışmaktadır. Profesyonel olmayan müzik grupları ile çeşitli mekanlarda sahne alan genç müzisyen, bu yolda daha ilerici adımlar atmak istemektedir. İşte tam da bu noktada Beydemir’in aklına Ay Tenli Kadın sözleri gelir.

Ufuk Beydemir’in Yükselişi

Ay Tenli Kadın dinle gibi seçeneklerden siz de Beydemir’in kariyerinde önemli yere sahip parçayı dinleyebilirsiniz. Beydemir, 2009 yılında yazdığı bu şarkıyı 2011 yılında demo olarak kaydetmiştir. Sözü ve bestesi tamamen kendine ait olan bu şarkıyı çeşitli platformlardan paylaşan genç müzisyen, müzik alanında çeşitli oluşumlarda da yer almaya başlamıştır.

YouTube video

Uluslararası bir müzik etkinliği olan Sofar Sounds bünyesinde İstanbul’da yapılan etkiliklerde Beydemir de yer almıştır. Beydemir bu etkinlik kapsamında ay tenli kadın (akustik) indir performansını gerçekelştirmiştir. 2016 yılında yapılan bu etkilink sonrası Beydemir’in adı müzik camiasında daha sık anılmaya başlamıştır.

Şarkının Başarısı ile Beraber Gelen Müjdeler

Genç müzisyen, Sofar Sounds sonrası ülkemizde yavaş yavaş dikkat çekmeye başlamıştır.Sosyal medya etkisi ile de birlikte Beydemir, günümüzdeki ününe adım adım ulaşmaya başlar. Müzikal alanda daha önce hep gruplar ile çalışmalar yapan Beydemir, artık solo olarak kariyerine devam etme kararı almıştır. Bu yüzden kendisine yardımcı olabilecek usta isimler ile de bağlantı kurmaya başlar.

Beydemir, 2017 yılı itibariyle yapımcı Engin Akıncı ile iş birliği yapmaya başlayacaktır. Sofar Sounds başarısının sosyal medya platformlarında da yer alması pek çok müzik yapımcısını harekete geçirmiştir. Beydemir, Engin Akıncı önderliğinde ilk albümü için de çeşitli hazırlıklar yapmaya başlar.

YouTube video

Engin Akıncı ve Tolga Görsev gibi isimlerle çalışmaya başlayan genç yetenek, 2018 yılında ilk albümünü yayınlayacak seviyeye gelmiştir. 2018 yılının Mart ayında yayınlanan “Sevda Gibi” albümü Beydemir’in kariyerinde önemli bir gelişme olmuştur. Albüm sayesinde genç müzisyenin popülerliği artmış ve Beydemir, ülkemizin müzik alanında popüler bir ismi haline gelmiştir.

Ay Tenli Kadın Şarkı Sözleri

Beydemir tarafından henüz 17 yaşındayken yazılan şarkının kısa sürede popüler bir hale geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle de sosyal medyanın yaygın hale gelmesi ile birlikte ülkemizde ve dünyada pek çok yeni şarkıcının keşfi yapılmıştı oldu. Beydemir de sosyal medyanın gücünü alarak müzik kariyerinde önemli adımlar atan isimler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

YouTube video

Beydemir imzalı şarkının sözleri de pek çok dinleyeni cezbetmeyi başarmıştır. Öyle ki şarkının internet ortamında patlak vermesi ile birlikte Ay Tenli Kadın akor aramalarında büyük bir artış yaşanmıştır. Aynı şekilde internet aramalarında sıklıkla Ay Tenli Kadın mp3 indir seçenekleri de karşımıza çıkmaktadır.

Kendi yazdığı bu şarkı ile emin adımlarla ilerlemek isteyen Beydemir, bu anlamda kariyeri için de önemli adımlar atmaya başlayacaktır. Öyle ki daha önce de belirttiğimiz gibi bu şarkı, ünlü müzisyenin hayatında önemli bir dönüm noktası olacaktır. Pek çok versiyonu da bulunan bu şarkıyı bizzat Beydemir’in sesinden dinlemenizi tavsiye ediyoruz.

YouTube video

Şarkının akustik versiyonu da en az albüm mixi kadar beğeni toplamıştır. Şarkı için çekilen klip de görüntü ve atmosfer açısından izleyenlerin oldukça sevdiği bir klip olmuştur.

Şarkının Sözleri

Senin derinlerinde bir yerde buldum

Sımsıkı sarılacak karışacak köklerimi

Görmek beraber olmak seninle

Çok güzel belki ama

Düşlemek bambaşka

Tenin almış beyazlığını aydan

Saçlarının rengi geceden

Bundan geceye sevdam

Sen örterken benimle kalbini

Al aklım gibi hissimi

Al çünkü özlüyorum

Sen örterken benimle kalbini

Al aklım gibi hissimi

Al çünkü özlüyorum

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!