featured

Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Bahçe dekorasyonu Fikirleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek binaların hızla yükseldiği, insanların apartman dairelerinde yaşamak zorunda kaldığı günümüzde bahçeli bir eve sahip olmak oldukça lüks. Bir bahçeniz var, peki bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? İşte, detaylar!

Konu bahçe dekorasyonu olunca o kadar çok seçenek karşımıza çıkıyor ki kafaların karışması oldukça normal. Vintage model sandalyeler, puf puf bahçe koltukları, alçak-yüksek masalar vb. oldukça çok çeşit bahçe dekorasyonunda bulunuyor. Peki siz nasıl bir bahçe istiyorsunuz? En doğru dekorasyonu yapabilmek adına öncelikle buna karar vermeniz gerekmektedir. Eğer bahçenizi bir konsepte uygun dekore edecek iseniz, sıkılmayacağınız bir konsept belirlemeniz önemlidir.

2. Bahçe Koltuklarından Faydalanın

Bahçe koltukları son yıllarda oldukça revaçta. Öyle ki balkonlarda bile kullanılmaya başlandı. Bu koltuklar hem çok rahat, hem de oldukça estetik duruyor. Hal böyle olunca daha bir tercih edilebilir hal alıyor. Bahçenizin büyüklüğüne göre belirleyeceğiniz bahçe koltukları modelleri ile, bahçenize bambaşka bir hava katabilirsiniz.

3. Doğala Dönüş Yapın

Bahçe dekorasyonu yaparken aslında en güzeli doğal ahşap ürünler kullanmaktır. Kütükten zigon sehpalar, tahtadan salıncaklar, renkler de kahverengi ağırlığı oldukça doğal bir ortam yaratmanızı sağlayacaktır. Tabii bunları yaparken aralara renkler eklemeyi de unutmayın. Her şey kahverengi olursa bu sefer de oldukça yapmacık ve zorlama bir görüntü oluşur.

4. Bahçenizin Büyüklüğünü Baz Alın

Her bahçenin büyük olması gerekmez ve güzel dekorasyonlar için bahçenizin illa büyük olması gerekmez. Yapacağınız doğru dekorasyonlar ile küçük bir bahçeyi oldukça kullanışlı hale getirebilirsiniz. Hatta küçük bahçe de koltuk dahi kullanabilirsiniz. Burada önemli olan koltuğun şekline dikkat etmektir. Ufak bir bahçeye kocaman koltuklar ya da büyük masa ve sandalyeler yerleştirirseniz, hem size alan kalmaz, hem de görüntü hoş durmaz.

5. Bahçenizi Çiçeklerle Süsleyin

Çiçeklerin en güzel durduğu yer elbette ki bahçe dekorasyonu alanlarıdır. Bahçenize dekorasyon yaparken mutlaka çiçeklerin pozitif enerjisinden faydalanın. Eğer bahçeniz geniş ve çimli ise ölü çimleri ve ölü otları zaman zaman temizlemeyi ihmal etmeyin ki bahçeniz her daim bakımlı dursun.

Bahçe Dekorasyonu Malzemeleri Nelerdir?

Bahçe dekorasyonu malzemeleri çeşit çeşittir. Aydınlatma araçları, minik heykeller, masalar, sehpalar, çit, canlı ya da yapay çiçekler, su perdesi, mini süs havuzu, bahçe meşaleleri, dekoratif taşlar vs. hepsi bahçe dekorasyonu malzemeleri içinde yer alır. Aslında bu malzemeleri her yerden bulmanız mümkündür. Tesadüfen gireceğiniz bir züccaciye de dahi bahçenize uygun küçük malzemeler bulabilirsiniz. Bahçe dekorasyonu malzemeleri sadece büyük ürünleri kapsamaz. Bahçeniz için alacağınız toprak bile bu malzemelerin içinde yer alır. Bahçe malzemeleri satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu Kendin Yap Nedir?

Dıy yani geri dönüşüm projeleri bahçe dekorasyonunda da kendini gösteriyor. Bahçe dekorasyonu kendin yap için öncelikle ne yapacağınıza karar vermeniz ve uygun malzemeler elinizde yoksa satın almanız gerekmektedir. Bahçeniz için saksıdan tutun da koltuğunuza kadar kendiniz yapmanız mümkün! Bahçe dekorasyonu kendin yap projeleri için öncelikle internetten fikir edinebilirsiniz.  

Bahçe dekorasyonu için harika dekorasyon fikirleri internette mevcut. Bahçe mobilyaları satın almak ve kendin yap fikirleri ile birleştirmek istiyorsanız, sizin için verdiğimiz fikirlerden yararlanabilir ya da kendiniz için yeni bir fikir üretebilirsiniz.

Taşlarla bahçe dekorasyonu yapmak da oldukça hoş bir dizayn olur.  Ahşap bahçe dekorasyonu yazımızda da bahsettiğimiz gibi doğru parçalarla oldukça şık duracak bir dekorasyon türü. Kütükten bahçe dekorasyonu kendin yap projeleri için oldukça uygun. Taşlarla bahçe süsleme son zamanlarda oldukça tercih edilen ve kolay yapılan bir süsleme modelidir. Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu için verdiğimiz alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Sade bahçe düzenlemesi istiyor iseniz, hafif renklendirme ile bahçe dekorasyonunuzu daha tatlı hale getirebilirsiniz. Bahçe Peyzaj modelleri için seçiminizi yaptıktan sonra işin ehli kişilerle çalışırsanız daha iyi olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!