featured

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 | Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Açık Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkon dekorasyonu fikirleri yaz gelince daha da fazla önem kazanıyor. Havadar bir ortam olması ve dışarıdaymış hissi yaratması sebebiyle balkonlar evimizin en güzel mekanlarından biri konumunda bulunuyor.

Hal böyle olunca yazın sımsıcak yüzünü gösterişi ile birlikte herkes yavaş yavaş balkonlarını boşaltmaya başladı! Peki büyük ya da küçük balkon dekorasyonu nasıl yapılmalı? Hangi balkon dekorasyonu ürünleri tercih edilmeli?

Yepyeni Bir Yaşam Alanı Sunan Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkon çiçekleri nelerdir yazımızı okumak için tıklayınız. Size yepyeni bir yaşam alanı sunan balkon dekorasyonu fikirleri arayışındaysanız, bu yazımız tam olarak size göre!

Balkonda minimalist ya da görkemli bir dekorasyon alanı oluşturmak istiyorsanız, çok ciddi bir harcama yapmanız gerekmiyor. Elinizde olan malzemelere birkaç ürün eklemesi yaparak, hayalini kurduğunuz balkon tasarımlarını elde edebilirsiniz. O halde başlayalım;

1- Balkon Dekorasyonu Palet Koltuklara Göz Attınız Mı?

Balkon dekorasyonu palet koltuklara hiç göz attınız mı? Eğer ki bu konuda hiç bilginiz bulunmuyorsa, mutlaka göz atmanızı öneririz. Palet dediğimiz ürün pazarcı ve manavların sebze ve meyve koyabilmek için kullandığı ahşap malzemelerdir.

Oldukça dayanıklı olan bu ürünler bir araya geldiğinde renkli ve dekoratif bir balkon köşe koltuğu oluşturulabilir. Palet ile koltuk yapımında başarılı değilseniz, bu konuda marangozdan yardım alabilirsiniz. 2- Küçük Balkon Dekorasyonu İçin Minimal Eşyalara Yer Verin!

Küçük balkon dekorasyonu konusunda oldukça titiz bir yaklaşım sergilenmesi gerekiyor. Küçük ve şekil bakımından elverişsiz balkonlardan aşırı hantal eşyalar kullanmanız, kendinize yaşam alanı bırakmamanıza sebep olabilir.

Küçük balkonunuzu dekore etmek için öncelikli olarak nasıl bir alan yaratmak istediğinize karar vermelisiniz. Sonrasında belirlediğiniz dekorasyon doğrultusunda ihtiyacınız olan ürünlerde minimalist seçeneklere yer vermeniz, alandan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Yine küçük balkonlarda işlevsel bir alan yaratmak istiyorsanız, modüler eşyalar ilk tercihiniz olmalı!

3- Şık ve Kullanışlı Balkon Dekorasyonu Ürünleri Seçin

Şık ve kullanışlı balkon dekorasyonu ürünlerine yer vermeniz, modern bir balkon yaratmanız açısından iyi bir fikir olabilir. 2021 Balkon dekorasyonu fikirleri kapsamında bu yıl rengarenk saksılara, kırlentlere, post halılara, ikonik halı desenlerine, salıncaklara, sıra dışı aydınlatmalara sık sık rastlayacağımızı söyleyebilmek mümkün.

Sizde balkonunuzun görünümüne ve genişliğine uygun olacak şekilde bu ürünlere yer verebilir, balkon dekorasyonu pinterest fotoğraflarından ilham alabilirsiniz.

4- Balkon Dekorasyonu Kendin Yap

Son yıllarda tercih edilen balkon dekorasyonu kendin yap ürünleri ile renklendiriliyor! DIY videolar olarak da bilinen kendin yap fikirleri hem geri dönüşüme katkı sağlamanıza yardımcı olurken, hem de ortaya sıra dışı parçaların çıkmasına yardımcı oluyor.

Renkli kasalardan yapılan raflar, kullanılmayan şişe ve iplerle tasarlanan saksılar, lastiklerle tasarlanan renkli puflar bu kategoride sıkça tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. İnternet üzerinden kolayca fikir edinebileceğiniz DIY tasarımları, balkonunuzun sıkıcı ve kullanışsız görünümünü ortadan kaldırabilecektir.

5- Açık Balkon Dekorasyonu Yaparken Önerilenler Neler?

Kapalı balkon dekorasyonu kadar açık balkon dekorasyonu üzerinde ne gibi değişiklikler yapılabileceği merak ediliyor. Maddi imkanları bulunmayan ya da daha havadar bir ortam arzu eden kişiler açık balkonları kullanmak isteyebiliyor.

Ancak açık balkon dekorasyonunda minimalist ve işlevsel ürünlere yönelmekte fayda var. Bunun yanı sıra iklim koşullarını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. 

Aksi takdirde büyük özen ile oluşturduğunuz balkon dekorasyonunuz yağmur ya da rüzgarın azizliğine uğrayarak, zarar görebiliyor. Açık balkonlarda rattan eşyalara yönelmeniz, dekoratif objelerde plastik ya da ahşap seçmeniz olası kazalarda hasar almanızı büyük ölçüde engelleyebilecektir.

6- Kare Balkon Dekorasyonu İçin Sadelik ve Minimallik Ön Planda Tutulmalı…

Kare balkon dekorasyonu oluştururken, balkon dekorasyonu fikirleri almak kadar uygulama kısmı da yorucu olabiliyor. Çünkü kare balkonlar alan açısından en formsuz balkonlardan bir tanesi!

Kare balkonlarda havadar ve modern bir ortam yaratmak isteniyorsa bu durumda aşırı eşyadan kaçınılması gerekiyor. 

Balkon ölçünüze uygun eşyalar, kolayca kaldırılabilen modüler masalar, sevimli bir görünüm sunan duvar rafları, balkon demirlerine sabitlenen saksılar, mini orta sehpalar en çok işinizi görecek ürünler arasındadır.

7- Yazlık Balkon Dekorasyonu İçin Hangi Renklere Ağırlık Verilmeli?

Peki yazlık balkon dekorasyonu için hangi renklere ağırlık verilmeli? Yaz denildiğinde akıllara sıcak renk tonları geldiği için balkonunuzda sarı, kırmızı, turuncu gibi renklere ağırlık vermeniz renkli bir dekorasyon elde etmenizi sağlayabilir. Çoğunlukla zıt renkleri buluşturmak balkon dekorasyonu fikirleri içerisinde en çok tercih edilenlerden bir tanesidir. 

Şunu da belirtmek gerekiyor ki beyaz ve siyahın o mükemmel uyumunun, balkon dekorasyonunda ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Sonuç ne olursa olsun, modern seçimler yapıldığında her renk tonu ile hayalinizi kurduğunuz balkon dekorasyonuna ulaşmanız hiçte zor olmayacaktır.

YouTube video

Balkon Dekorasyonu Yaparken Önerilenler

Balkon dekorasyonları fikirleri her balkonun fiziki özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Buna göre evinizdeki balkon tipi hangisi ise ona göre bir dekorasyon çalışması yapmanız isabetli olacaktır. 2022 yılının en yeni balkon dekorasyon dekorasyonları ve profesyonel tavsiyeleri şu şekildedir:

1- Küçük Balkon Dekorasyon Fikirleri

Küçük balkon dekorasyonu kendin yap ürünleri ile en çok ön plana çıkan dekor çalışmaları arasındadır. Özellikle balkon dekorasyonu küçük alanlarda daha konforlu yaşam alanı oluşturmak isteyenlerin seçimleri ilgi odağı olmuştur.

Yeni yapıların birçoğunun tek kişilik düzende olması ve aşırı yoğun şehir hayatına geçilmesi sonucu evler de balkonlarda küçülmüştür. Bu yüzden küçük balkonlar için nasıl daha keyifli alan oluştururum sorusuna cevap aranmıştır.

Küçük balkon dekorasyonları için minimal seçimler ön plana çıkmıştır. Ağırlıklı olarak mermer desen sehpalarda demir ince ayaklar tercih edilmiştir.

Bu sayede minimum yer kaplayan balkon ürünleri ile oldukça keyifli vakit geçirilebilecek bir balkon keyfine ulaşmak oldukça kolay hale gelmiştir.

2- Büyük Balkon Dekorasyon Fikirleri

Büyük balkonlar kullanış açısından çok rahat olsalar dekorasyon açısından büyük kararsızlıklar yaşanmasına sebep olmaktadır. Bunun için balkonun metrekaresinin doğru tespit etmek ve buna uygun eşya kullanımına gitmek en doğrusu olacaktır.

Büyük balkon dekorasyonu için en çok tercih edilen ailecek vakit geçirilebilecek, misafir ağırlanabilecek oda konforudur. Bu nedenle rattan bahçe mobilyaları büyük balkonları için en isabetli seçimdir. Bununla beraber balkonlarda L koltuk masa takımları da oldukça spor ve rahat bir ortam sunmaktadır.

Balkon dekorasyonu İkea ürünleri içerisinden de büyük balkon dekorasyonu için isabetli seçimler yapabilmeniz mümkündür.

3- Kapalı Balkon Dekorasyon Fikirleri

Balkon dekorasyonu pinterest sayfalarında en çok aranan görseller arasındadır. Eğer siz de kapalı balkonunuz için yeni nesil bir dekor fikrine ihtiyaç duyuyorsanız öncelikle işe duvar raflarından başlayın!

Kapalı balkonlarda özellikle cam karşısında duvara raflar asarak süslemeler yapmak balkona renk katacaktır. Hatta balkon süsleme kendin yap videoları ile çok modern bir çalışmaya kendiniz yön verebilirsiniz…

4- Dar Balkon Dekorasyonu

Dar uzun balkon dekorasyonu en çok kafa karıştıran çalışmalar başında gelir. Burada öncelik alanı geniş göstermektir. Bunun için balkon dekorasyonu duvar rengi seçimi oldukça önemlidir. Hatta duvar kağıtları ile alanı çok daha geniş ve ferah göstermek mümkündür.

Dar balkon dekorasyonu ahşap ürünlerle daha da dar ve sıkıcı bir hal alabilir. Bu nedenle duvara monte, açılır kapanır balkon dekorasyon ürünleri tercih edilmelidir.

Duvar dekorasyonu çiçeklik seçimlerinde büyük seçimler değil daha minik çiçekli saksı modelleri tercih edilmelidir. Çiçeklik olarak yerde duran saksılar değil, duvara ya da tavana asılan saksı modelleri kullanılmalıdır.

5- Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Balkon duvar dekorasyon fikirleri özellikle cam balkonlarda ön plana çıkmaktadır. Camdan görünen balkon içi ev sahibinin de zevkini yansıtmaktadır. Bu nedenle en modern ve şık seçimler için balkon dekorasyonu trendyol ürünleri dahil olmak üzere online alışveriş sitelerinde ufak çaplı bir araştırma yapabilirsiniz.

Balkon dekorasyonu ürünleri için ön plana çıkan; metal ayaklı ürünler ( bronz ve gold renkli) ayaklı berjerler ve makrome saksı modelleri oldukça ilgi görmüştür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!