featured

Bekleyen Provizyon Ne Demek? Provizyonun Amacı Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bekleyen provizyon ne demek sorusu kredi kartı kullanan kişilerce zaman zaman sorulan bir sorudur. Kredi kartı vasıtası ile yapılan işlemlerde banka, kart sahibi ve alıcı açısından bazı kademeler bulunmaktadır. Provizyonda bekleyen işlem ne demek sorusu da kredi kartı işlemlerinin başlıca sorularından biridir. Her bankada yer alan bu sistemi size de yakından tanıtmak istedik.

YouTube video

Bekleyen provizyon nedir yapı kredi ve diğer tüm bankalarda yanıtlanan bir sorudur. Kartla işlem yaparken attığınız adımları daha iyi bilmek adına bu yazımızı okuyabilirsiniz. Provizyon nedir ne işe yarar gibi soruların kapsamlı cevaplarına da bu yazımızdan ulaşmanız mümkündür.

Bekleyen Provizyon Ne Demek?

Bekleyen provizyon ne demek yapı kredi gibi bankalarca sıklıkla karşınıza çıkan bir sorudur. Bunun için ilk önce provizyon teriminin ne anlama geldiğini bilmekte fayda vardır. Provizyon, kredi kartı ile yapılan harcamalarda bulunan teyit etme amaçlı bir bekleme süresidir. Tamamen güvenli alışveriş için sunulan bu işlem, her bankada uygulanan bir yöntemdir. Denizbank bekleyen provizyon gibi aramalar yaparak çalışmakta olduğunuz bankanın provizyon uygulamaları hakkında da bilgi alabilirsiniz. Kredi kartı ile yapılan ödeme işlemlerinde pos cihazının kontrol edilmesi sağlanır. Aynı şekilde yapılan işlemde kayıtlı olan bilgilerin de teyit edilmesi provizyon işlemi ile mümkün kılınmaktadır.

Bekleyen Provizyonun Amacı Nedir?

Bekleyen provizyon nedir Kuveyt Türk gibi ülkemizde yer alan bankalarca da uygulanan bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. Bu işlemin amacı çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçilmesini sağlamaktır. Bir çeşit teyit işlemi olan provizyon sayesinde kredi kartı kullanıcılarının temel verilerine ulaşılır. Bu sayede işlemin başka biri tarafından yapılması durumunda işlemi iptal etme gibi bir durum da söz konusu olabilmektedir.

Bekleyen Provizyon İşlemi Ne Kadar Sürer?

Bekleyen provizyon ne demek sorusunun cevabını tam olarak anlayabilmek için bu konuda hakkındaki detaylara da inmemiz gerekiyor. Provizyon işlemleri ile ilgili en sık sorulan soruların da başında bu işlemin ne kadar sürdüğü yer alıyor. Bekleyen provizyon işlemi ortalama 1 gün sürebiliyor. Kredi kartı ile yapılan işlemin taramadan geçip onay alması hali 24 saatte tamamlanabiliyor. Elbette bu süreç yalnızca aynı banka ile çalışan pos cihazından yapılan işlemler için verilen bir süredir.

Eğer farklı bir bankanın pos cihazı ile işlem yapıldıysa böyle bir durumda bekleme süresi 2 günü de bulabiliyor. Tabi bu süreler genel ortalama alınarak verilen sürelerdir. Kimi zaman farklı kredi kartı ve pos cihazı ile de yapılan işlemler 24 saatte tamamlanabilmektedir. Bu konu ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak ve anlık takip etmek için de kredi kartınızı aldığınız banka şubesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Bekleyen Provizyon İptali İşlemleri

Provizyonda bekleyen işlem iptali etme Vakıfbank ve daha pek çok banka tarafından sunulan hizmetler arasında yer almaktadır. Ön onay işlemi olarak da adlandırılan bu süreçte onay zamanı gelene kadar yapılan harcamayı iptal ettirme şansınız bulunuyor. Yani 24 saatlik süre içerisinde şüpheli bir harcama durumu olduysa işlemi iptal edebiliyorsunuz.

YouTube video

Kredi kartınız kötü amaçlı kişilerin eline geçtiyse ve bu kişiler kartınız ile harcama yaptıysa ön onay işleminden faydalanabilirsiniz. Harcama iptali için de bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Telefonla provizyon nedir Ziraat Bankası ve daha pek çok banka için geçerli olan bir durumdur. Müşteri hizmetleri temsilcinize durumu kanıtladığınızda harcamanın iptali için gerekli adımlar atılmaya başlanacaktır. Eğer kredi kartınız ile yapılan harcama gerçekten de şüpheli ise kısa sürede harcamanın iptali gerçekleştirilecektir.

Bekleyen Provizyon Ne Demek ve Bu Durum Hesapları Nasıl Etkiler?

Bekleyen provizyon ne demek sorusuna kredi ya da banka kartları ile yapılan işlemlerin temin süreci olarak yanıt verebiliriz. Bu süreçte banka hesaplarında da bir takım farklılıklar meydana gelebilmektedir. Üstelik bu farklılıklar banka kartında ayrı kredi kartında ayrı şekilde ortaya çıkabilir.

Bekleyen Provizyon İşlemi ve Kredi Kartı Hesabına Etkisi

Bekleyen provizyon ne demek sorusuna yanıt olarak genellikle kredi kartlarında yapılan işlemler gösteriliyor. Buna göre provizyon durumuna düşen karttan harcama yapılan miktar direkt olarak düşürülüyor. Yani aslında 24 saatlik bekleme sürecinde harcamanız kredi kartınızda sabit bir şekilde durmuyor.

Bekleyen Provizyon İşlemi ve Banka Kartına Etkisi

Beklemekte olan provizyon işlemlerinde harcama yapılan kart banka kartı ise kimi zaman ödeme direkt olarak hesaptan düşmeyebiliyor. Bu durum ortalama 24 saatlik bekleme sürecine kadar bu şekilde devam edebiliyor. Kart ile yapılan işlemlerde provizyon aşamasında sizden provizyon kodu bilgisi de istenebiliyor. Provizyon no? Nerede yazar şeklinde bir sorunuz olduğunda da bunu çalıştığınız bankanın müşteri hizmetlerine iletebilirsiniz. Kart kullanıcıları böyle bir istek karşısında provizyon kodunu bankadan talep etme hakkına sahiplerdir. Bunun için banka şubesine de başvuruda bulunabilir ya da bankanızın müşteri hizmetleri temsilcini de arayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!