Beyaz Tenliler İçin Makyaj Önerileri
Beyaz Tenliler İçin Makyaj Önerileri

Beyaz Tenliler İçin Makyaj Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz tenli insanlar için makyaj yaparken birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekmektedir:

  1. Doğru Fondöten Seçimi: Ten renginizle uyumlu bir fondöten seçmek, makyajınızın doğal görünmesini sağlar. Beyaz tenli insanlar genellikle açık veya orta tonlu fondötenler tercih eder. Fondöteni çene bölgesinde deneyerek, cildinizle uyumlu olanı bulabilirsiniz.
  2. Aydınlatma: Beyaz tenli insanlar, makyajlarına daha fazla aydınlatıcı ekleyerek yüzlerine canlılık katabilirler. Aydınlatıcıyı elmacık kemikleri, burun kemikleri ve göz köşeleri gibi bölgelere uygulayarak yüzünüzü daha parlak ve genç gösterebilirsiniz.
  3. Göz Makyajı: Beyaz tenli insanlar için göz makyajı oldukça önemlidir. Pastel renkler, nötr tonlar veya sıcak altın tonları gibi renklerle gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz. Ayrıca siyah eyeliner ve maskara kullanarak, gözlerinizi daha da vurgulayabilirsiniz.
  4. Dudaklar: Makyajınızın odak noktasını dudaklarınızda belirlemek isterseniz, canlı renklere sahip rujlar tercih edebilirsiniz. Koyu, kırmızı veya pembe tonları beyaz tenli insanlara oldukça güzel bir görünüm sağlar.
  5. Doğal Görünüm: Beyaz tenli insanlar, genellikle doğal ve hafif bir makyajı tercih eder. Abartılı makyaj görünümlerinden ziyade, ten rengini dengeleyen ve cildinizi taze ve ışıltılı bir şekilde gösteren makyajlar tercih edebilirsiniz.

Unutmayın, değişiklik yapmadan önce denemek önemlidir. Herkesin cildi farklı olduğu için, size en iyi görünen makyajı sizin bulmanız önemlidir.

Makyaj yapmak, hemen hemen tüm kadınların vazgeçilmez alışkanlıkları arasında yer almaktadır. Lakin yapılan makyajın yüzde güzel durması için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Özellikle ten rengi dikkate alınarak yapılan makyajlar sizlerin hem daha dikkat çekici hem de daha güzel görünmenizi sağlayacaktır. Bugün sizlere, Beyaz Tenliler İçin Makyaj Önerileri konusunda bilgi vereceğiz. Okumaya devam edin.
Beyaz yada açık tene sahip biriyseniz makyaj konusunda şansınız çoktur. Çünkü kendinize uydurabileceğiniz pek çok makyaj önerileri vardır. Diğer ten renklerinde bu kadar fazla şansınız olmayabilir.

Gül Kurusu Ruj Önemli Bir Detay

Beyaz tenliler için en önemli unsur, öncelikle kişinin beyaz tenli olduğunun farkında olmasıdır. Beyaz tenli kişilere hemen her türlü makyaj yakışsa da özellikle yüzüne yakışan şekil ayrı olmaktadır. Makyajınızın en önemli parçası olan gül kurusu ruj rengi, önemli bir detaydır. Başkasının yüzünde güzel duran bir makyaj türü, sizin yüzünüze, teninize yakışmayabilir. Dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kahverengi Rimel Kullanın

Eğer makyaj yaparken, gözlerinizi öne çıkarmayı seven biriyseniz, kirpiklerden başlamak en iyisi olacaktır. Kahverengi veya siyah renkli rimeller kirpiklerinizi ön plana çıkaracaktır. Rimelin hemen ardından göz kalemi uygulayın. Eğer siyah bir rimel tercih ettiyseniz, şeffaf renkte bir göz kalemi daha uygun olacaktır. Seçeceğiniz far renkleri ise biraz daha koyu tonlarda olmalıdır.

Toz Pembe Allık Kullanın

Eğer sarı saçlara sahipseniz, kesinlikle pembe tonları size çok yakışacaktır. Allık seçimi yaparken toz pembe veya şeftali tonlarını tercih etmek elmacık kemiğinizi ön plana çıkararak güzelliğinize güzellik katacaktır. Allığı elmacık kemiği üzerine sürerseniz yanaklarınızı daha dolgun hale getirebilirsiniz.
Pembe Dudak Kalemi ile Makyajı Tamamlayın
Toplum arasında, koyu renklerin beyaz tenlilere yakıştığı bir yanılgısı bulunmaktadır. Ancak bu yanılgıya kesinlikle önem vermemeniz gerekmektedir. Beyaz tenliler koyu renk rujlardan uzak durmalıdır. Koyu renk rujlar, sizi palyaço gibi gösterebilir. Özellikle açık pembe ve kırmızı tonlar, makyajınızın daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Eğer ilgi çekmeyi seven biri değilseniz, kırmızı tonlarda ruj kullanmamanızı öneririm.
Yukarıda belirttiğimiz adımları dikkate aldığınız takdirde, hem daha güzel bir makyaj yapmış olacaksınız hem de ilgi çekici bir görünüme sahip olacaksınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!