featured

Beyin Yakan Filmler Hangileri? İşte Güncel En İyi Beyin Yakan Filmler Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyin yakan filmler olarak adlandırılan film listesi, bilim kurgu ya da psikoloji temelli oluşabilmektedir. Özellikle kimi izleyiciler bu film türlerine karşı ilgi duyar.

Oturduğunuz yerden sadece filmi izlemek değil aynı zamanda beyninizi çalıştırmak istiyorsanız, beyin yakan film önerileri tam size göre olacak!

YouTube video

Beyin yakan filmler listesi içinde güncel filmleri ve alanında adını duyurmuş efsane filmleri görebilirsiniz.

İşte en iyi beyin yakan filmler listesi

En İyi Beyin Yakan Filmler Önerileri| Güncel Oluşturulmuş Beyin Yakan Filmler Listesi

Beyin yakan filmler 2021 yılında çok sık vizyona maalesef giremedi. Pandemi döneminden kaynaklı olarak sinema sektöründe istenen hareketlilik yakalanmadı.

Fakat buna rağmen az sayıda da olsa 2021 yılında ve öncesinde beyin yakan bilim kurgu filmleri vizyona girdi. Umarız 2022 yılında beyaz perde istenen hareketliliği bir an önce yakalar!

1- Boşluk

Beyin yakan film kategorisinde bulunan Boşluk filmi, Gaspar Noe yönetmeliğinde ortaya çıkmıştır. Saykodelik, psikolojiyi zorlayan bir filmden bahsetmek mümkün. İki kardeşin uyuşturucu serüvenlerini ve uyuşturucu madde kullandığında girdikleri dünyayı anlatıyor. Katıldıkları bir hukuksuz olay sonucunda ölüm tehlikesi atlatan ana karakterin hayata tutunma serüvenini ele alıyor.

2- Split

YouTube video

Beyin yakan psikolojik filmler kapsamında Split filmini ele almadan olmaz. Filmde çoklu kişilik bozukluğu tanısı almış bir bireyi izleyeceksiniz. Özellikle psikolojiye ilginiz varsa bu karakterler arasındaki değişim çok dikkatinizi çekecek. Ana karakterin kız grubunu kaçırması ve her defasında farklı karakterlerle kızların karşısına çıkması aynı zamanda gerilim yaşamanızı da sağlayacak.

3- Donnie Darko

Yok yakın bir tarihte çıkmış olmasa da IMDB puanı olarak 8.0  alması,  beyin yakan filmler arasında özellikle döngü filmi sevenler için bir öneri olacaktır. Kısır döngü filmleri arasında olmasının yanı sıra oldukça farklı, karamsar bir filmle de karşılaşacaksınız. Tavşan kıyafetli bir adamın dünyanın sonu hakkında bilgilerini çevresindekilere duyurma serüvenini göreceksiniz.

4- Lucy

YouTube video

Eğer beyin yakan bilim kurgu filmleri arayışındaysanız, Lucy filmi ile karşılaşmamanız neredeyse imkânsız. Film içinde insana dair merak edilen bir soruya yanıt aranmaya çalışılıyor. İnsan beyni %100 çalışsaydı ne olurdu? İzlerken filmde tam olarak bu sorunun cevabını gerilim ve merak içerisinde öğreneceksiniz.

5-  Tutsak

2013 yapımı olan Tutsak filminde, Jake Gyllenhall’ın usta oyunculuğunu izleyeceksiniz. Başrolde yer alan Hugh Jackman’a da değinmek gerekiyor. Kızı kaçırılan bir babayı oynayan Jackman, adeta olayı gerçekmiş gibi yaşamanıza sebep oluyor. Filmi izlerken acaba kaçıran kim, bu kızlar nerede sorgulaması yapmadan duramıyor filmin sonunda ise beklemediğiniz bir gerçekle karşılaşıyorsunuz. Beyin yakan filmler listesi içinde mutlaka bulundurmalısınız.

6- K-Pax

YouTube video

Gerilim zeka filmleri arıyorsanız, K-Pax filmine bir şans vermelisiniz. Beyaz perdede 2001 yılında gösterime giren film Prot isimli farklı ve dikkat çeken esrarengiz bir insanı konu alıyor. Tuhaf davranışlarından ötürü psikiyatri kliniğine yatırılıyor. Doktorları ve diğer insanları geçmişine dair anlattıklarıyla etkileyen Prot’un hikayesi sizi oldukça etkileyecek.

7- Mother!

Beyin yakan filmler yeni listesinde kısmen yer alabilecek 2017 yılı filmlerinden birisi de Anne yani Mother olarak karşımıza çıkıyor. Aslında hem seveni hem nefret edeni bol olan bir film. Aynı zamanda çokça da karışık bir işleyiş süreci bulunuyor. Jennifer Lawrence’ın başrol  olduğu filmde evlerine gelen misafirler yüzünden hayatlarının tamamen değişmesini ele alıyor.

8-Transcendence

YouTube video

2014 yılında beyaz perde de gösterime giren Evrim filminin başrolünde Johny Depp yer alıyor. Depp’e Morgan Freeman ve Rebecca Hall gibi usta oyuncularda eşlik ediyor. IMDB puanı olarak 6.3 alan film oldukça farklı bir konuya ve işleyişe sahip. İzleyenlerin kafasını karıştıran ve kurcalayan bir yapısı bulunuyor.

9- I’m Thinking of Ending Things

Normalde 2016 yılında aynı isimde bulunan bir kitaptır daha sonradan filme çevrilmiştir. Filmdebir çiftin gözünden filmi izliyoruz.  Filme sevgilisinden ayrılmak isteyen kadın başrol oyuncusu, erkek arkadaşının ailesi ile tanışmaya gitmek zorunda kalır. Fakat erkek arkadaşı farklı bir yola sapınca hem gerilim hem de korku duygularını bir arada yaşayacaksınız. Beyin yakan filmler Netflix yapımı olarak bulunuyor. 

10- Gece Hayvanları

Susan, ilk eşi olan Edward Sheffield ile ayrılır. Eski eşi aslında bir yazardır ayrılıkları sonrası başrolde izlediğimiz Susan; doktor birisiyle evlenir. Günün birinde Susan’a beklenmeyen bir kitap taslağı gelir. Bu taslak eski eşinin ilk kitabıdır ve kendisinden fikir, düşünce bekler.

YouTube video

Kadın kitabı okumaya başladıkça bırakamaz ancak bu kitap kendisine dair kötü duygular da yaşatacaktır. Beyin yakan filmler arasında yer alması kadının hayatında bir kitabın yaratacağı değişiklik ve bu değişikliğin sebebi olarak ele alınıyor. IMDb puanı ise 7.5 gibi oldukça iddialı bir puandadır.

11- Ready Player One

Yakın zamanda Metaverse nedir sorusu çok sık gündeme geldi. Metaverse dünyasına ilişkin araştırma ve açıklamalarından dolayı çok sık duyulan filmlerden birisidir. 2018 yılında ortaya çıkan Netflix beyin yakan filmler arasında bulabileceğiniz bu projede ailesini kaybetmiş Wade Watts’ı izliyorsunuz.

Oyun oynayarak hayatını devam ettirmeye çalışan Watts, bir online oyun içinde bulunur. Oyun sahibi oyun içine bir şifre koyduğunu ve bunu bulana tüm mirasını bırakacağını söyler. Elbette bu tüm oyuncuların dikkatini çeker ve oyun içinde hiç beklenmeyen bir rekabet ortaya çıkar.

12- Kaynak

Gerçekten beyninizi yormak, kafanızı patlatmak için film arıyorsanız, en iyi beyin yakan filmler arasında Kaynak bulunuyor. Tam üç farklı zamanda geçen farklı konuların bir araya getirilmesini konu ediniyor.

YouTube video

Üç farklı zaman diliminin ilk karakteri; 21. Yüzyılda kanser hastası ve ölmek üzere olan eşini bu durumdan kurtarmak isteyen bilim insanı, 16. Yüzyılda yeni bir ağaç bulmaya çalışan kaşif bulunuyor. Aynı zamanda 26.yüzyıldan da uzay gezgini olan bir insanı anlatır. Hepsinin ortak bir amacı vardır: hayat ağacı ve ölümsüzlük.

13- Zindan Adası

Beyin yakan psikoloji filmleri arasında belki de ilk sırada gösterilmesi muhtemel filmlerden birisi Zindan Adası. İnternette neredeyse her sitede bu filmi görmeniz mümkün. Leonardo Di Caprio  başrolünde yer alan filmdir. Bir adaya giden yolculuk ve bu süreçte yaşanan tuhaflıkları filmin sonunda ‘Nasıl yani!’ diyerek tepki verirken anlayacaksınız.

14- 12 Monkeys

YouTube video

Paradox filmleri arasında baş yapıt olarak adlandırılabilecek filmler arasında 12 Monkeys bulunuyor. 1995 yılında vizyona girse de günümüzde hala izleyip sonradan etkilenenler mevcut. Kadrosunda; Bruce Wills, Madeleine Stowe ve Brad Pitt bulunuyor. Dünyada yer alan salgını durdurmak için geçmişe giden bir zaman yolculuğunu ele alıyor. IMDB puanı 8.0.

15- 23 Numara

Dört farklı ülkenin ortak yapımı olarak ortaya çıkan 2007 yılı filmidir. Jim Carrey’i başrol olarak izleyeceğiniz bu filmde 23 sayısına takıntısı filmin asıl konusudur. Walter, 23 adındaki bir kitabı okumasıyla film başlar. Bu andan itibaren 23 numarası onun için bir takıntı haline gelir ve gizemli dünyasına açılan kapıyı yansıtır.

16- Zamanın Ötesinde

https://www.youtube.com/watch?v=kjC0OMenduE

2014 yılında vizyona giren film zamanlar arası yolculuğu ele alıyor. 1975 yılında çok büyük bir patlama sonucu 11 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Fiyasko Bombacısı adındaki suçluyu yakalamak için bir ajan görevlendirilir. Bu ajan geçmiş yıllara giderek suçluyu bulmaya çalışır. Zamanlar arasındaki suçluyu bulma fikri beyin yakan filmler arasında yer almasını sağlamıştır.

17- Paralel Evren

Kuyruklu yıldızı izlemek için buluşan bir grup arkadaş, akşam saatlerinde unutamayacakları bir an ile karşılaşır. Bir anda her yerde elektrikler kesilir, karşı komşu hariç! Karşı evde ışık yanmaya devam ederken gökyüzünde uçan insanları görerek gerçeklik yanılgısı içine düşerler. Gerçekten insanlar uçmuş mudur?

18- Bay Hiçkimse

YouTube video

Farklı olasılıkta yer alan film gidişatını ve sonucunu görmeyi sevenler için oldukça güzel bir öneri olacaktır. Filmde yıl 2092’yi gösterir ve dünyada sadece 117 yaşındaki Nemo kalmıştır. Nemo ölümle cebelleşirken aklına gençken bir trende durduğunu anımsar. Babasıyla ve annesiyle gitmek gibi iki seçeneği bulunur ve her bir seçenek farklı sonucu getirecektir. 2009 yapımı bu film en iyi beyin yakan filmler listesi içinde bulunuyor.

19- Gone Girl

2014 yılında vizyona giren film IMDB puanı olarak 8.1 gibi oldukça yüksek bir değerlendirmeye sahip. Evli ve oldukça mutlu olan Ben Affleck ve Pike evliliklerinin beşinci yılını kutlamaya hazırlanır. Ancak Nick hazırlık yaparken eşinin bir anda ortadan kaybolduğunu öğrenir. Amy’i çağrıştıran tek bir ipucu bile yoktur, peki ama kim neden kaçırmıştır?

20- Ghost in the Shell

Yakın zamanda geçmiş yıllarda gösterime girmiş film 6.3 IMDB puanına sahiptir. Filmde Scarlett Johanson başrol olarak yer alıyor ve bir binbaşıyı canlandırıyor. Kazadan kurtarılmış binbaşı geçmişe dair hiçbir şey hatırlamaz ve neredeyse tüm uzuvlarını kaybetmiştir.

YouTube video

Kendisine yeni teknoloji ile bir vücut oluşturulur ve bu vücudu sayesinde azılı düşmanlarını yakalar. Günün birinde aslında kendisinin kaza sonucu değil birisi tarafından hayatının çalındığını öğrenir. Yani her şeyin sebebi bir kaza değil; bir kişi ya da kişilerdir. Bu saatten sonra beyin yakan filmler olarak şüphelilerin peşine düşer. Bu şüpheliler acaba kimdir?

21- 2001: A Space Odyssey

Stanley Kubrick’in filmi olarak karşımıza çıkıyor seven olduğu kadar beğenmeyeni de mevcut. Ancak beyin yakan filmler listesi içinde Kubrick’in imzasını taşıyan bir film vermemek olmazdı. Yapay zeka ile farklı bir alanda yaşam arayan bilim insanlarını konu ediniyor. 1968 yılında çıksa da resmen bir baş yapıt olduğunu söylemek mümkün.

22- Gerçeğin Peşinde

https://www.youtube.com/watch?v=4xjddSyzSn8

Bulmaca filmleri arasında da gösterilebilecek filmlerden birisidir. Bir grup suçlu tarafından çalınan elmas ve suçun üzerine kaldığı polis memuru bulunuyor. Polis memuru işlemediği bir suçtan ötürü tam 25 yıl cezalandırıldı. Fakat gerçeği ortaya çıkarmak temel isteğidir. Bunun için kardeşi ve kardeşinin kız arkadaşını da planlara katarak bir maceranın peşine atılır.

23- Cube (Küp)

Her ne kadar 1997 yılı yapımı olsa da aldığı 7.3lük puanıyla günümüzde bile birçok izleyici tarafından övülmeye devam ediyor. Çok farklı bir konusu ve oyuncuların işleyişi, senaryoyu yaşayışı gözlerinizin önünde gerçekleşiyor. Çok kısıtlı bir alanda çekilen bu film düşük bütçeli olsa da dönemine damga vurmuş filmlerdendir.

24- Siyah Kuğu

YouTube video

Natalie Portman’ın usta oyunculuğunu izleyeceğiniz bir film. Hatta kendisi En İyi Kadın Oyuncu Oscarı ödülünü bu film sayesinde almıştır. Oldukça yetenekli bir balerin olan Nina, Kuğu Gölü gösterisinde hem siyah hem de beyaz kuğuyu canlandırmak için can atar. Ancak Nina’nın yaşadıkları gerçekten akıl almaz şekilde izleyicileri şaşırtacak!

25- Beyin Yakan Filmler| Yaşam Şifresi

Jake Gyllenhaal’ın başrol olarak usta bir oyunculuk sergilediği filmlerden bir diğeri Yaşam Şifresi’dir. Yüzbaşı bir anda kendisini trende uyanmış vaziyette bulur. Tanımadığı bir kadın tam karşı koltukta yer alır ve kendisini tanır, halbuki yüzbaşı onu tanımaz.

Tuvalette aynaya baktığında gördüğü yüz kendi yüzü değildir, cebinden çıkan kimlikte kendine ait değildir. O an öğretmen olduğunu öğrenen yüzbaşı büyük bir gürültü ile trenin kaza yapmasıyla bir yatakta uyanır. Geçmişe giderek bir bombacıyı yakalaması gerektiğini anlar. Ancak bunun için her defasında sadece sekiz dakikası bulunuyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!