featured

Beyne İyi Gelen Besinler Hangileri? İşte Beyin Sağlığı için 8 Besin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyin şüphesiz vücudumuzda en çok dikkat etmemiz gereken organların başında yer alıyor. Beyne iyi gelen besinler ise bu konuda büyük yardımcı.

Beyne iyi gelen besinler sayesinde beyinde yer alan hücreleri güçlendirebilirsiniz. Bununla birlikte beynin istenen durumda çalışmasını da sağlayacaksınız.

Daha iyi performans alabilmek adına beyni destekleyen besinleri tüketmek oldukça önemli. Özellikle ekstra bir engel olmadığı müddetçe küçük yaştaki çocukların da beslenme düzeni buna göre ayarlanmalı.

Peki beyne iyi gelen yiyecekler hangileri? İşte beyin için kullanmanız gerekenler listesi!

2/8

Yumurta

Yumurta

Yumurtanın öneminden çok da bahsetmeye gerek yok. Protein deposudur ve beyin dahil birçok organı desteklemektedir. Ancak yumurtaların doğal olmasına dikkat edin! Malum piyasada yer alan tüm yumurtalar artık güvenli değil.

3/8

Ceviz

Ceviz

Beyne benzerliği ile her zaman dikkat çeken ceviz gerçekten de beyin sağlığı için oldukça kıymetli bir besindir. İçerisinde Omega-3 yağını fazlasıyla bulundurur. Çok az miktarda da olsa melatonin bulundurur. Melatonin ise uykuyu getiren bir salgıdır ve uyku düzeni sağlar.

4/8

Zerdeçal

Zerdeçal

Zerdeçal yemeklerde daha çok kullanılan bir baharattır. Bu baharat sayesinde antioksidan miktarınızı arttırabilir, enfeksiyonlardan kurtulabilirsiniz. İçeriğindeki malzemeler sayesinde seratonin ve dopamin salgılanmasını da sağlar.

5/8

Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

Çikolata sevmeyen neredeyse yoktur. Ancak bu çikolatanın bitter olmasına dikkat etmelisiniz. Çikolata her şeyden önce beyinde uyarıcıları çalıştırıp serotonin salgılatır böylece mutlu olmayı sağlar. Bununla birlikte hafıza ve dikkati de güçlendirir.

6/8

Brokoli

Brokoli

Evet, biliyoruz çocuklara brokoliyi sevdirmek biraz zor olabilir! Fakat yetişkinler tarafından da bu besinin kattığı faydalar yeterince anlaşılmış değil. Brokoli içinde bulunan sülforafan sayesinde beyin hücrelerinin çoğalma kapasitesi artar, yeni hücreler oluşur.

7/8

Yaban Mersini

Yaban Mersini

Yaban mersini tüketimi her ne kadar sofralarda istenen düzeye ulaşmasa da kendisinin hünerleri oldukça büyük. İçeriğinin büyük bir kısmında antioksidan bulunur. Antioksidanlar kişinin stresten uzak bir hayat yaşamasını kolaylaştırırken, beyni de korur.

8/8

Somon

Somon

Beyin dendiğinde akla gelen temel yapılardan birisi de Omega-3 oluyor. Omega, beyin hücrelerinin daha sağlıklı çalışmasında etkili oluyor. Genelde balık ürünlerinde yer alan Omega-3, somon içinde de yüksek miktarda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!