featured

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı Koronavirüs Aşısı Kasım Ayında Hazır Olacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs aşısı 2020’nin başından beri tüm dünyanın beklediği en önemli haberdir. Bu haberi de Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara verdi. Kara, aşı ile olarak Ekim veya Kasım aylarında kullanılabilme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Tüm dünya yeni yıla büyük bir salgın ile girdi. Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayınla virüs binlerce insanın ölümüne sebep oldu. Halen vakaların görüldüğü dünyada tüm bilim insanları bir aşının bulunabilmesi için çalışıyor.

Çeşitli ülkelerde aşı ve ilaç tedavisi arayışı sürdüğü gibi ülkemizde de sürekli olarak tedavi ve aşı çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmaların sonucu hakkında da bilim kurulundan müjdeli bir açıklama yapıldı. Çalışmaların ilerleme kaydettiği ve üçüncü faza geçildiği bilgisi verildi.

Ateş Kara’nın açıklamalarına göre; üçüncü evreden sonraki evre, aşının otoriterler tarafından onaylanma evresi. Prof. Dr. Ateş Kara bilim kurulu üyeliğinin yanında Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları akademisyeni olarak görev alıyor. Koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamasını ise twitter hesabından yapan Ateş şunları söyledi;

COVID-19 aşı çalışmalarının bugün için dünya genelindeki durumu, şu an Faz 3’te olan aşının Ekim-Kasım ayı gibi kullanılabilme ihtimali görünmekte.”

Bu cümleleri söyleyen Ateş Kara bir de grafik yayınlayarak aşının evrelerini gösterdi.

Aşı İçin Geri Sayım Başladı

Twitter üzerinden paylaşılan grafikte dünya genelindeki koronavirüs aşısı çalışmaları gösteriliyor. Üçüncü evrenin gösterildiği alanda ise binlerce hasta üzerinde denen aşının koruyuculuk derecesine yönelik çalışmalar görülüyor. Aşı çalışmalarında son evreye gelindiğinde ise otoriterlerin aşının insanlar üzerinde kullanılabilmesi için onay vermesi bekleniyor.

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara tarafından paylaşılan grafik ve bilgiler birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Çalışmalar hakkındaki verilere büyük ilgi gösterildi.

Dünyanın her yerindeki milyonlarca insan aşının biran önce kullanıma hazır hale gelmesini bekliyor. Salgının kontrol altına alındığı ve normal sürece alışmaya başlandığı bu günlerde hastalığı tamamen ortadan kaldırmak istiyorlar.

Sık sık sosyal mesafe kurallarının hatırlatıldığı, maske kullanımının öneminin anlatıldığı görülüyor. İnsanlar tekrar salgının yayılmasının gerçekleşmemesi için kesin tedavi bekliyor. Bunun için de korona virüsü aşısı çalışmaları büyük ilgi görüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!