featured

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü Koronavirüs Hakkında Bilinmeyenleri Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs Türkiye’de görünmeye başladığından beri doğruları ve yanlışları anlatan Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu zamana kadar pandemi hakkında bilinenleri söylediğini açıklayan Özlü, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bilinmeyenleri açıklayacağını iletti.

Dünyada birçok kişinin ölümü ile sonuçlanan salgın 11 Mart tarihinde ülkemizde ilk kez görüldü. Virüsün görülmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu kurdu ve üyeleri ile birlikte süreci yönetmeye başladılar. Kurulun üyelerinden olan Prof. Dr. Tevfik Özlü, pandeminin ilk gününden beri bilgileri ile halkı aydınlatmakta.

Son yaptığı sosyal medya paylaşımında ise;

“ Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım.”

Notu ile bazı açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Aşısı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundu      

Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda koronavirüs aşı çalışmaları ve antikor tedavisine değine profesör;

“ Kovid-19’la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil. Virüsün aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul” olduğunu ifade etti.

Virüsten Korunduğunuzu Zannetmeyin

Salgından korunmak için en baştan beri maske, el dezenfektanı ve sosyal mesafe uyarıları yapılıyor. Bu uyarılara tam anlamı ile uyan kişi sayısı maalesef çok az bir düzeyde kalıyor. Bu konuda vatandaşı uyaran Özlü;

“ Sonuç: hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen” ifadelerini kullanarak uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü den çarpıcı açıklamalar bu şekilde idi. Daha fazla vaka sayısı artışı olmaması için yeni bir salgın çıkmaması için hijyen gibi uyarılara uyalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!