featured

BİM Çalışma Saatleri Kaç? BİM Marketleri Kaçta Açılıp Kaçta Kapanıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye de ucuzluk denilince akla ilk gelen market olan BİM çalışma saatleri özellikle çalışan kişiler tarafından fazlasıyla merak edilmektedir. Uygun fiyata yiyecek ve içecek almak isteyen kişiler BİM isimli marketten alışveriş yapabilmek için bu soruyu sıklıkla arattırırlar.

BİM Çalışma Saatleri

Toptan fiyatına perakende satış sloganıyla yıllardır Türkiye de hizmet veren BİM çalışma saatleri kaç? Uygun fiyata alışveriş yapmak isteyen herkesin ilk uğrak yerlerinden biri hiç kuşkusuz ki BİM marketler zinciri. Markete özel üretilen ve başka marketler de satılmayan ürünler de oldukça rağbet görmekte. Özellikle piyasada fiyatları yüksek olan ürünleri aktüel günlerinde daha uygun fiyata halka sunmasıyla bilinen BİM çalışma saatleri oldukça merak edilmekte.

BİM Kaçta Açılıyor?

BİM çalışma saatleri oldukça merak ediliyor çünkü markete çok da sık gelmeyen ürünlere birçok insan sahip olmak istiyor. BİM çalışma saatleri 2020 açılış saati sabah 09:00 olarak biliniyor. Özellikle aktüel ürünlerinden almak istiyor iseniz saat 09:00’dan önce marketin önünde beklemeniz daha uygun olacaktır çünkü aktüel ürünleri oldukça rağbet görüyor. BİM aktüel ürünlerini ve hangi gün hangi ürünün geleceğini öğrenmek için BİM’in kendi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli internet siteleri ve instagram sayfaları da aktüel ürünlerini düzenli olarak vermektedirler.

BİM Kaçta Kapanıyor?

BİM çalışma saatleri içerisinde en merak edilenlerden bir tanesi de elbette marketin kaçta kapandığı. BİM marketleri bu konuda diğer marketlerden daha farklı bir yol izlemiş. Bilinen çoğu market akşam saat 22:00 da kapanırken BİM akşam saat 21:00 da kepenkleri indiriyor. Bunun nedeni de sabahları diğer marketlerden 1 saat daha erken açılış yapmaları olsa gerek.

BİM Sabah ve Akşam Çalışma Saatleri

BİM çalışma saatleri 09:00 – 21:00 arası olarak bilinmektedir. zaten marketlerin giriş kapılarında çalışma saatleri de yazmaktadır. Ancak BİM birçok diğer marketin dışında Cuma günü namaz için bir öğle arası vermektedir ve tüm marketler namaz saati içerisinde kapalıdır. BİM çalışma saatleri Cuma günü için 09:00 da açılırken 12:30 da verilen ara yaklaşık 13:50’ye kadar sürer. Mağaza tekrar açıldıktan sonra akşam 21:00 da yeniden kapanır. BİM Cuma öğle arası saatleri 2020 bu şekildedir.

BİM Personel Çalışma Saatleri

BİM personel çalışma saatleri de en çok merak edilen konular arasındadır. BİM marketleri personelleri 2 vardiya şeklinde çalışırlar. İlk vardiya  08:30 – 16:30 arasıdır. İkinci vardiya çalışanları ise 13:30 da markete gelerek 21:30 da mesai bitimi yaparlar. Bu saatler her BİM şubesi için geçerlidir.

BİM Kime Ait?

BİM çalışma saatleri sorusundan sonra en merak edilen diğer soru ise hiç kuşkusuz BİM kime ait, sorusu. Bu kadar fazla iş yapan ve kendisine ait markaları bile olan bu marketler kime ya da kimlere ait? BİM marketler zinciri aslında 6 ortaklı. Her ortağın hissesi farklıyken 7. Ortak olarak da paylarının halka açıldığı biliniyor. BİM ortaklık yapısı şu şekilde;

Merkez Bereket Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.  44.876.992 %14,78Naspak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.  31.896.000 %10,51 Diğer (Halka Kapalı)  11.192.000 %  3,68Diğer (Halka Açık) 215.635.008 %71,03Toplam 303.600.000   %  100  

BİM yönetim kurulunda bulunan kişiler ise;

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif TOPBAŞYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmud Pyirali Kassamali MERALIYönetim Kurulu Üyesi Ömer Hulusi TOPBAŞYönetim Kurulu Üyesi Jozef Wilhelmus Johannes SIMONSYönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye) Mustafa BÜYÜKABACIYönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız Üye) Talat İÇÖZ

BİM Marketlerinin Kaç Şubesi Var?

1995 yılında 21 mağaza açarak halka uygun fiyatlı ürünler sunmaya başlayan BİM marketlerinin 2014 yılı itibariyle 4.502 market sayısına ulaştığı görülmüştür. Uygun fiyat politikasını hipermarket mantığı ile açtıkları FİLE marketler zinciri ile de sürdüren BİM, daha büyük mağaza ve daha çok ürün çeşitliliğini FİLE marketler ile halka sunmuştur. İsteyen herkes BİM’in hisse senetlerinden borsa aracılığı ile alabilirler. BİM çalışma saatleri ile FİLE çalışma saatleri aynıdır.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!